PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190020}
7,1 90 tys. ocen
7,1 10 1 89564
5,0 15 krytyków
Hannibal. Po drugiej stronie maski
powrót do forum filmu Hannibal. Po drugiej stronie maski

ok, zgadzam się, że nie ma klimatu "Milczenia owiec" itp. itd., słyszeliśmy to już setki razy. Ale muszę powiedzieć, że jest to naprawdę wciągający thriller. No i oczywiście postać Lectera - już to przyciąga przed ekrany. Muszę przyznać, że Ulliel świetnie poradził sobie z rolą - to nieukazywanie żadnych emocji znane z ról Hopkinsa xD No i nieziemski Rhys Ifans jako największy czarny charakter filmu? Strzał w dziesiątkę! I jeszcze jedno - ja dałabym oscara, albo chociaż nominację za dźwięk xD Aż miło się słuchało xD Według mnie każda wypowiedziana kwestia czy efekt dźwiękowy z "Hannibala" to uczta dla uszu xD Krótko mówiąc polecam! Pozdr.

NeoSocky

Musze powiedzieć, że podzielam Twoją opinię. Z początku nie wyobrazałam sobie nikogo oprocz Hopkinsa w roli Hannibala. Idąc na film nastawiałam się na średnie widowisko, ale mile się rozczarowałam.
Ściezka dzwiękowa jest swietna, z reszta podobnie jak w Milczeniu owiec czy Czerwonym Smoku

ocenił(a) film na 7
Harley

mnie tez sie film bardzo podobal i bardzo dobrze ze nie mial klimatu Milczenia Owiec bo o to chodzilo!jest to dosc dobry film i chetnie obejrze go 2 raz:)a co glownego aktora uwazam ze jak najbardziej poradzila sobie z ta postacia.najlepsza scena moim zdaniem to ta kiedy w lesie dusi jednego z tych oprawcow.genijalnie to zagral!

ocenił(a) film na 7
NeoSocky

Ja i tak będę narzekał na niektóre żałosne sceny w tym filmie, bądź też na przesadzoną mimikę Ulliel'a w niektórych momentach. Reszta bez zarzutu, choć mógłbym się jeszcze przyczepić tego całego motywu zemsty, który mi wcale a wcale do Hannibala nie pasuje. Moja ocena to 6/10.

A co do tego oskara, to chyba trochę przegięcie:/