Moim zdaniem isygnia śmierci to średnia część moim zdaniem Harry powinien pujść do hogwartu ponieważ to było głupie jak hrry ron i hermiona łazili po lasach i nic z tego nie mieli w hogwarcie wy było fajnie bo znuw było GD i mogli by wnerwiać śmierciożerców i wykrasć miecz gryfindoru i była by lepsza część a szukanie horkrusów było by w 8 części i było by ciekawie bo Harry by się wkradł do gabinetu dyrektora niestety snepa i mógł pogadać z Dumbeldorem jak by snepa nie było . Moim zdaniem Isygnia Śmierci to nie najgorsza część ale nie najlepsza wolał bym zeby była ta część w hogwarcie nie mogę się odtegować od hogwartu kocham Hogwart i Hogsmead
1.Książe Półkrwi
2.Zakon feniksa
3.Więzień Azkabanu i Czara ognia
4.Insygnia Śmierci
5.Kamień Filozoficzny
6Komnata Tajemnic
Nie wiem dla czego w moim rankingu Insygnia spadła bo była na trzecim miejscu z więźniem azkabanu i czarą ognia ale jak ostatnio przeczytałem to sie jakos zniecheciłem
Ależ on nie mógł wrócić! Wiele rzeczy się udało dzięki temu, że nie wrócił tam po wakacjach! Przecież wtedy nic by nie wyszło...nic. Ale z drugiej strony jak już wrócili do Hogwartu to miejsce wydawało mi się zupełnie inne, jakby to była inna szkoła, już nie umiałam jej sobie wyobrazić tak jak wcześniej. No ja najbardziej lubię KP i WA
"insygnia podoba mi się najlepiej"
jak już to insygnia podobają mi się najbardziej.
Czy te cyfry w nicku '98' wskazują na rok? bo mam takie wrażenie po
przeczytaniu twojego posta...
Mam pytanko do Kamilx98 (czy jak ci tam):Do której klasy ty chodzisz, bo
zastanawiam się czy masz dysleksje czy może chodzisz do nauczania
początkowego (klasy 1-3)? (nie chcę nikogo obrazić)
Mój ranking:
1. Zakon Feniksa - najlepsza, najgenialniejsza, najdłuższa. Rowling wsadziła do niej mnóstwo wątków i to jest wielki plus a do tego jest tu najwięcej tego co najbardziej lubie w HP czyli życia w Hogwarcie
2.Książe Półkrwi - równie świetna jak Zakon choć zakończenie straszne Rowling uśmierciła najlepszą postać
3.Więzień Azkabanu - świetne wprowadzenie Syriusza Blacka oraz Remusa Lupina
4.Czara Ognia - najbardziej mi się w niej podobał Turniej Trójmagiczny a przede wszystkim całe te przygotowania do niego przed każdym zadaniem i powrót Voldemorta, najmniej mi się podobały mistrzostwa świata w Quiditchu jakoś nie lubię czytać tych fragmentów, w których grają w quiditch
5.Komnata Tajemnic - trochę jeszcze dziecinna ale i tak bardzo fajna i oczywiście świetne starcie z bazyliszkiem
6.Kamień Filozoficzny - najbardziej dziecinna ze wszystkich, trochę nudzi gdy się czyta po raz kolejny
7.Insygnia Śmierci - nie podoba mi się oprócz jakichś ostatnich 8 rozdziałów nic się tam jakoś nie działo tylko łazili ciągle i nie wiedzieli co ze sobą zrobić no i nie było w ogóle szkoły i to dla mnie największy minus w ostatniej części pozbawić książkę tego co było w niej najlepsze
Ciekawy Ranking ja bym na pierwszym miejscu raczej dała Ksiąze Półkrwi bo jest o wiele lepsze niż Zakon Feniksa.
1. Zakon Feniksa
2. Książę Półkrwi
3. Insygnia Śmierci
4. Czara Ognia
5. Więzień Azkabanu
6. Kamień Filozoficzny
7. Komnata Tajemnic
dla mnie lepszy jest Zakon po prostu uwielbiam życie w Hogwarcie a jego tam było mnóstwo, Gwardia Dumbledore'a i walka z wrednym babsztylem czyli Umbridge i końcowa walka w ministerstwie niezwykle trzymająca w napięciu. przeczytałem go w 3 dni jak byłem w 2 klasie podstawówki to chyba niezły wyczyn. Jedynie Księcia przeczytałem szybko bo w 1,5 dnia
Mi przeczytanie Zakonu zajeło jakieś 3 tygodnie bo cięzko mi było znaleźć czas.Natomaist Insygnie smierci przeczytałam w 1 dzień.
a ja się właśnie z Insygniami trochę męczyłem bo mi prawie miesiąc zajęło czytanie
ja za pierwszym i drugim razem przeczytałem każdą książkę w średnio 2 dni
(3 pierwsze w 1 dzień) a kolejne raz to już tak od 3 do 7 dni, najkrócej to
czytałem/czytam Zakon, Księcia i Insygnia
To szybki jesteś...ja też starałam się szybko jak najszczybciej czytac ale zawsze brakowało na to czasu.
1. Książe Półkrwii - Moim zdaniem najlepsza. Nie ma co do tego wątpliwości. Najwięcej się w niej działo. Wprost uwielbiałam prywatne lekcje Dumbledore'a z Harrym ;D Szczególnie pierwsza była świetna xd No i niezapomniana ucieczka Ksiącia ;P
2. Insygnia Śmierci. Byłaby na pierwszym, gdyby nie to, że na samym początku za mało się działo. Akcja była spokojna, ciągle tylko przemieszczanie sie trio. Najlepsze zaczęło się w czasie walki o Hogwart, a w sumie to już od włamania do Banku Gringotta xD Plus u mnie również za scene na dworcu King's Cross ;)
3. na trzecim Czara Ognia ;) Podobało mi się w niej to, że tak szczegółowo opisane były wszystkie zadania TTM xD No i scena na cmentarzu, odrodzenie się Voldzia boskie xD
4. na czwartym Zakon Feniksa - Podobała mi się, bardzo fajna xd Szczególnie końcówka przypadła mi do gustu ;D
5. Więzień Azkabanu. Jak przeczytałam trzy pierwsze tomym to trzeci podobał mi się najbardziej:) Sama nie wiem czemu. Może dlatego, że pojawił się w niej Lupin, którego uwielbiam? xd Wycieczka do Hogsmeade fajna, scenka we Wrzeszczącej Chacie również ;D
6. Kamień Filozoficzny. Jak ją przeczytałam to byłam nią wprost zachwycona :D
7. Komnata Tajemnic. Zdecydowanie podobała mi się najmniej. Mogę nawet powiedzieć, że zbytnio mnie nie interesowała momentami ;)