PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 325 tys. ocen
7,5 10 1 324943
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Nie wiem czy to prawda,czy mi się wydaje,ale mniemam,że na zdjęciu w galerii Harry trzyma Mapę Huncwotów i ową Księgę Księcia Półkrwi,wnoskuję tak po kociołku na okładce,a był to przecież podręcznik do eliksirów. Sczerze,wyobrażałem ją sobie innaczej. A Wy?

barciuw

masz racje...tez wyobrazałem ją sobie inaczej...myslałem ze bedzie sie jakoś bardziej w oczy rzucała ale przeciez to nie jest najwazniejszy aspekt tego filmu...to tylko ksiazka (choć najwazniejsza z dotychczasowych...no może po za Dziennikiem Riddla):D ale ciesze sie ze powraca Mapa Huncwotów :D

ppozdro:D

ocenił(a) film na 5
barciuw

A ja się cieszę, że na 6 kinówkę nie będziemy musieli czekać 2 lata jak na np. Zakon Feniksa.

ojejQQ

Tak,też cieszę się z mapy huncwotów,to może oznaczać,,że ekipa filmowa dba o szczegóły.

ocenił(a) film na 9
barciuw

Wydaje mi sie ze ta ksiazka bardzo dobrze pasuje, bo przeciez to miala byc tylko stara ksiazka do eliksirow nie rzucajaca sie w oczy

jesionmarta

No tak w ksiazce dla uczniów hogwartu miała sie nie rzucac w oczy :D ale dla widza było lepiej gdy by jakoś sie wyrozniała :D

barciuw

A ja nigdy specjalnie nie zastanawiałam się nad tą książką. Jedynie zawsze myślałam o niej o walącej w oczy zielonej książki z wytatuowanymi wężami <lol> nie wiem dlaczego :P
Ale ogólnie, to powinna być zwykła książka, podręcznik. Obszarpany i w ogóle, dobrze że nie zrobili z tego Księgi Gumisiów :P

rowspa

Tak,mnie osobiście nie zgadza się tylko rozmiar. Wolałbym ,żeby szerokość była większa niż długość ,a nie na odwrót (masło maślane) heh.