,,Tam odnajdują księgę opatrzoną napisem ,,WŁASNOŚĆ KSIĘCIA PÓŁKRWI". Z niej dowiadują się o mrocznej przeszŁości Voldemorta" :/
Z tego co pamiętam to Dumbledor bral Harrego na wyprawy po pamięciach różnych osób i z nich dowiedzieli się o ,,mrocznej przeszlości Voldemorta". :/
Chętnie bym kopnęła w ... tego Sakic'a! Co on za bzdury wypisuje?!?!!
Książka opatrzona napisem ,,WŁASNOŚĆ KSIĘCIA PÓŁKRWI" była poprostu podrecznikiem od eliksirów z notatkami Severusa!
Ja też się trochę zdziwiłam jak to przeczytałam... Dlatego wysłałam mój opis. Może będzie trochę lepszy (jeśli zaakceptują) ;p. Pzdr.
Dla wszystkich niedowiarków. Harry Potter to banał, książka tandetna i przeznaczona dla dzieci poniżej 12 roku życia :)
Oto link do strony z której sporządziłem opis:
http://www.imdb.com/title/tt0417741/
Więc się nie czepiać.
Aha z niecierpliwością czekam na wasze opisy :)
"As Harry Potter begins his 6th year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, he discovers an old book marked mysteriously "This book is the property of the Half-Blood Prince" and begins to learn more about Lord Voldemort's dark past. "
Źle to przetłumaczyłes, dlatego są wątpliwości.
Powinno byc tak już bardziej : Gdy Harry zaczyna szósty rok nauki w Szkole Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie, odkrywa starą książkę podpisaną tajemniczo "Ta książka jest własnoscią Księcia Półkrwi" i zaczyna dowiadywac się więcej o mrocznej przeszłości Lorda Voldemorta.
takie opisy trzeba robic, jak zna sie zawarosc ksiazki. tak samo jak pan polkowski przetlumaczyl tytul deathly hallows na "smiertelne relikwie" co jest kompletna bzdura.
pozdrawiam :) !
Bo pewnie o "Księciu Półkrwi" tyle co i Ty. Wypadałoby albo znać książkę, albo angielski. A najlepiej jedno i drugie, a dopiero potem brać się do pisania :)
I znów werowie się popisali ;/ jak widzę jakie herezje oni chwilami akceptują to nie wiem śmieć się czy płakać ;/ a swoją drogą to chciałabym wiedzieć na podstawie jakiego źródła przyjęli ten opis???? bo bez podania źródła to lipa tym bardziej nic nie zaakceptują
Karola: Wejdź proszę na wikipedie i wpisz "puszek pigmejski". Myslałam,że nie wyrobię jak przeczytałam co napisali! :)))
"Są to małe, różowe stworzonka, która Ginny i Hermiona pokochały. Dosłownie i w przenośni. Najpierw je cąłowały a potem prztulały. A na końcu się z nimi ożeniły."
<hahaha>
kto to pisala ?!
pomylily im sie storny ;d nie wikipedia tylko zal ^^
a tak w ogole to mogli wziac to na logike, bo przeciez One nie mogly sie ozenic xD chyba, ze sa homo ^^ a te puszki to raczej plec meska ^^