PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 325 tys. ocen
7,5 10 1 324943
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Opis...

ocenił(a) film na 6

,,Tam odnajdują księgę opatrzoną napisem ,,WŁASNOŚĆ KSIĘCIA PÓŁKRWI". Z niej dowiadują się o mrocznej przeszŁości Voldemorta" :/
Z tego co pamiętam to Dumbledor bral Harrego na wyprawy po pamięciach różnych osób i z nich dowiedzieli się o ,,mrocznej przeszlości Voldemorta". :/

kacperpiotrkow2

Chętnie bym kopnęła w ... tego Sakic'a! Co on za bzdury wypisuje?!?!!
Książka opatrzona napisem ,,WŁASNOŚĆ KSIĘCIA PÓŁKRWI" była poprostu podrecznikiem od eliksirów z notatkami Severusa!

Karen67

Ja też się trochę zdziwiłam jak to przeczytałam... Dlatego wysłałam mój opis. Może będzie trochę lepszy (jeśli zaakceptują) ;p. Pzdr.

kacperpiotrkow2

Dla wszystkich niedowiarków. Harry Potter to banał, książka tandetna i przeznaczona dla dzieci poniżej 12 roku życia :)
Oto link do strony z której sporządziłem opis:
http://www.imdb.com/title/tt0417741/

Więc się nie czepiać.
Aha z niecierpliwością czekam na wasze opisy :)

Sackboy

"As Harry Potter begins his 6th year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, he discovers an old book marked mysteriously "This book is the property of the Half-Blood Prince" and begins to learn more about Lord Voldemort's dark past. "

Źle to przetłumaczyłes, dlatego są wątpliwości.
Powinno byc tak już bardziej : Gdy Harry zaczyna szósty rok nauki w Szkole Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie, odkrywa starą książkę podpisaną tajemniczo "Ta książka jest własnoscią Księcia Półkrwi" i zaczyna dowiadywac się więcej o mrocznej przeszłości Lorda Voldemorta.

Bodzio_11

Rzeczywiście mogłem to lepiej przetłumaczyć, ale jakoś ten, kto sprawdzał ten opis się nie czepiał.

Sackboy

takie opisy trzeba robic, jak zna sie zawarosc ksiazki. tak samo jak pan polkowski przetlumaczyl tytul deathly hallows na "smiertelne relikwie" co jest kompletna bzdura.
pozdrawiam :) !

Sackboy

Bo pewnie o "Księciu Półkrwi" tyle co i Ty. Wypadałoby albo znać książkę, albo angielski. A najlepiej jedno i drugie, a dopiero potem brać się do pisania :)

Arcanus

*>Bo pewnie o "Księciu Półkrwi" wie tyle co i Ty.< Przepraszam.

ocenił(a) film na 8
Arcanus

I znów werowie się popisali ;/ jak widzę jakie herezje oni chwilami akceptują to nie wiem śmieć się czy płakać ;/ a swoją drogą to chciałabym wiedzieć na podstawie jakiego źródła przyjęli ten opis???? bo bez podania źródła to lipa tym bardziej nic nie zaakceptują

Karola

Karola: Wejdź proszę na wikipedie i wpisz "puszek pigmejski". Myslałam,że nie wyrobię jak przeczytałam co napisali! :)))

Karen67

"Są to małe, różowe stworzonka, która Ginny i Hermiona pokochały. Dosłownie i w przenośni. Najpierw je cąłowały a potem prztulały. A na końcu się z nimi ożeniły."
<hahaha>
kto to pisala ?!
pomylily im sie storny ;d nie wikipedia tylko zal ^^

Caireann

Hehe ;) Nie ma to jak wiarygodna encyklopedia;)

Karen67

a tak w ogole to mogli wziac to na logike, bo przeciez One nie mogly sie ozenic xD chyba, ze sa homo ^^ a te puszki to raczej plec meska ^^

ocenił(a) film na 5
kacperpiotrkow2

nie lepiej to wziąć opis z książki (okładka) ?? ;P