PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31332}

Hellraiser: Wrota piekieł

Hellraiser: Inferno
2000
6,2 6,5 tys. ocen
6,2 10 1 6466
4,9 8 krytyków
Hellraiser: Wrota piekieł
powrót do forum filmu Hellraiser: Wrota piekieł

Duzo gorszy od 1 i 2 części
Ta seria schodzi całkowicie na psy
Dlaczego to jeszcze ciagną
Polecam obejrzec super horrory:
Filmy najlepsze Hitchcocka,ma z najwyzszej półki około 15 przewyzszająć inne horrory inteligencją, scenariuszem i aktorstwem
Trylogie Martwe zło
Trylogie Noc ,poranek i dzien żywych trupow
Piatek trzynasteho 1,2,3,4 część
Halloween 1,2,4,5 część
Obcy 1,2
Szczęki
Lśnienie
Milczenie owiec

ocenił(a) film na 7
returner

Nie zgadzam się! Hellraiser I było totalnym gniotem. ZERO fabuł, ZERO strachy, ZERO klimatu. Jak zobaczyłem jak pod koniec potwór przyłożył z pięści w pysk chłopaczkowi to myślałem, że sie zatłukę grabiami.....
Część V mi sie podobała, ponieważ miała klimat, była nieźle schizofreniczna i miła przecudowną końcówke. Nie sposób przecenić tego sadyzmu.

ocenił(a) film na 7
returner

Nie zgadzam się! Hellraiser I było totalnym gniotem. ZERO fabuł, ZERO strachy, ZERO klimatu. Jak zobaczyłem jak pod koniec potwór przyłożył z pięści w pysk chłopaczkowi to myślałem, że sie zatłukę grabiami.....
Część V mi sie podobała, ponieważ miała klimat, była nieźle schizofreniczna i miła przecudowną końcówke. Nie sposób przecenić tego sadyzmu.

Kuryiama

zero fabuły w pierwszej cześci Hellraisera?!?! piąta cześć, i owszem, jest bardzo dobra ale pierwsza to już klasyk, gdyby nie ona kolejne by nie powstały. efekty specjalne trochę przestarzałe ale to nic w porównaniu z genialną ideą (sic!) i wcale nie chodzi tu o "potwora który pod koniec przyłożył z pięści w pysk chłopaczkowi" a strach, coż, to zależy od tego kto czego sie boi. mnie osobiście nie przestraszyła zadna część Hellraisera. Nie tak żebym podskakiwała i zasłaniała oczy z przerażenia. ale ta idea... "dość ciekawa"

returner

hmmm... piatek trzynastego i halloween super horrorami... stawiane obok Milczenia Owiec... slasher obok horroru psychologicznego... bluźnierstwo!