PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31332}

Hellraiser: Wrota piekieł

Hellraiser: Inferno
2000
6,2 6,5 tys. ocen
6,2 10 1 6467
4,9 8 krytyków
Hellraiser: Wrota piekieł
powrót do forum filmu Hellraiser: Wrota piekieł

nie nie nie, juz lkepiej zeby wogóle nie kręcili takich gniotów. Wogóle nie byłem pewien czy film ten ma coś wspólnego z poprzednimi częsciami. Tutaj motyw cenobitów jest jakiś niewyraźny, poboczny, a jakaś detektywistyczna historyjka mi do tego wcale nie pasowała.... :-(

ocenił(a) film na 9
dr_E__Brown

nie az tak ostro!!!
to moja ulubiona czesc!!!:) wspolnego z poprzednimi?? ta!!! tytuł:p piatka była pierwsza czescia jaka obejzałem i uwazam ze była zajebista a nawet osmiele sie stwierdzic (wiem dostane joby:p) ze była najlepiej zrobiona ze wszystkich 6 (no chyba ze wyszła juz 7 a ja o tym nie wiem) a historyjka z detektywem? jest swietna!!!:D taki psychodelik lekki:D koncowka w sumie pokazała troszq inne piekło niz wszystkie inne czesci... i jesli maja krecic to dla mnie tylko takie "gnioty";) pozdro

ocenił(a) film na 7
Lysy

różne zdania....
Myśle że w przypadku tej serii faktycznie szlenia ważna jest kolejność oglądania poszczególnych części i ...... wiek. Ja ogladałem I chyba jak miałem jakieś 13-14 lat więc byłem poprostu przerażony, wstrząśnięty....II i cz III obejrzałem rownież w tym okresie, więc pozostaje mi to tych filmów wielki sentyment. Chyba się ze mną zgodzisz, że filmy z naszego dzieciństwa mimo iż mogą wydawać się obecnie nawet bardzo kiepskie mają pewien nieodparty urok. Cz V widziałem zupełnie niedawno i nie znalazłem w niej tego co odczuwałem przy poprzednich częsciach. Pozdrawiam MArek...

ocenił(a) film na 9
dr_E__Brown

sentyment...
nie moge sie z toba niezgodzic jesli chodzi o sentyment do filmow... pierwszym "prawdziwym" horrorem był koszmar z elm steet:) i był to chyba jedyny film po obejzeniu ktorego miałem "nawalone" w gaciach i bałem sie spac:p do dzis uwazam ten film za horror wszechczasow:D a wracajac do pierwotnego tematu to poprostu inaczej patrzymy na ta serie... ja ja w sumie cała serie obejzałem bedac po 20 (wstyd jak nic wiem:p) i moze dlatego pierwsze 4 czesci nie zrobiły na mnie takiego wrazenia... 5 była robiona podobnie jak inne wspołczesne horrorki. a to ze poprostu uwielbiam tego typu filmy (w paszczy szalenstwa tez był tzw "mozgojebem:D) dlatego mze uznałem go jako najlepszy z serii. ale w sumie jakby kazdy miałby takie same upodobania to nie byłoby sensu zakładac takiego portalu jakim jest filmweb:p
pozdrawiam Adi