Patrzą na tematy poprzednich postów film ten wielu z was sie nie podobal :/ Ale czemu ?? A osobiscie lubie Musciale :) I ten rowniez mi sie spodobal :) Moze nie spodobal sie wam dlatego bo nie lubicie filmow muzycznych ?? Dobra rada jezeli macie zamiar ogladac jakis film dowiedzcie sie jaki to gatunek i czy bedzie ok :) A nie narzekajcie pozniej :D Ja osobiscie nie ogladam filmow ktorych nie lubie a sa to Horrory :/ Wiec wy zrobcie tak samo , a nie obrzydzajcie innym ten film :)
Zgadzam się z tobą... ludzie oglądają takie fimy żeby później móc się wyżywać na tym forum... ja też osobiście nielubię horrorów i nie oglądam ich żaby potem je krytykować. Pozdrawiam!
eee ja rowniez lubie MUSICALE i FILMY MUZYCZNE co nie znaczy ze ten do nich zaliczam i moja krytyka nie jets bedspodstawna kazdemu ma prawo sie podobac i kazdy ma prawo do krytyki ...
film dla mlodziezy ? hm jesli mlodzieza sa 10 letnie dzieci to ok zgadzam sie
wszystko do przewidzenia- 1 schemat laska, facet intryga i ohh jakze szczesliwe zakonczenie
oczywiscie wygrana w meczu i konkursie
aktorzy ok poza glownym bohaterem ktory troszke falszował ale ok
duzo lepiej spiewali odtworcy mniejszych rol (rodzenstwo) niz glowni bohaterowie
ogolnie daje 4 bo piosenki moga byc i choreografia fajna :)
i nie piszcie ze jak ktos nie lubi zcegos to nie powinien ogladac
chyba nie kazdy horror bedzie do 4 liter i nie kazyd film muzyczny bedzie fajny ...
Jak juz gdzes wczesniej wspomnialam to nie jest film tylko przydlugi TELEDYSK ;]
Coz osobiscie uwazam ze kazdy ma prawo do krytyki :) Nie zabraniam tego, uwazam ze kazdy ma inne zdanie i kazdemu sie podoba co innego. A co do musicali to rzeczywiscie High School Musical nie powinnien sie do nich bezposrednio zaliczac, ale nie traci przez to swego uroku. Osobiscie wole musicale takie jak Chicago ale HSM nie jest gorszy :D A co do wypowiedzi ze to film dla "mlodziezy 10-letniej" to nie zgadzam sie :/ Czy wszystkie filmy dla mlodziezy musza byc zboczone zeby sie podobaly ?? Nie sadze :/ Ten film jest o normalnych nastolatkach dla nastolatkow :D Nie zgadzam sie wiec ze jest tylko dla malych dzieci :/
ale czy wg Ciebie ten film jest o nastolatkach ?
bo ja zawsze sie za nia uwazalam mam 17 lat a nie przedstawiał ZADNYCH moich problemow, ani zyciacodzienniego
wszystko uproszczone
w tym filmie zycie to ideał jest piekne, wszyscy sie kochaja sobie dogadzaja... nie wiem czy zycie nastolatka takie jest
Aj...no i w kółko to samo.Doma 48 ten film w żadnym wypadku nie miał opowiadac o problemach nastolatków.Wątpie czy w filmie o tematyce muzycznej no i z przymrużeniem oka nawet komediowej chciałbyś/aś zobaczyć kradzieże,zabijanie,alkohol itp.Bo mówimy o takich problemach dzisiejszej młodzieży.Ten film,choć przyznam fabuła nie powala na kolana to miał rozerwać i poprawić humor,a nie opowiadać o problemach młodziezy!Mi się podobał choć powtarzam jeszcze raz,nie rozpatrujmy tego filmu tak jakby był nominowany do Oskara.Daję dobrą 7.Pozdrawiam.:)
hehe...caly czas mowimy o wolnosci slowa a i tak krytykujemy tych ktorzy krytykuja flmy ktore my lubimy...zamotane..ok do rzeczy, po raz kolejny pisze ze strasznie lubie ten film i z niecierpliwoscia czekam na kolejna czesc.doma48, bo to wlasnie tak mialo byc, wszystko cholernie kolorowe idealne cukierkowe i az czasami zdawaloby sie ze przeslodzone ale wciaz mile dla oka i ... ucha ^^
Coz czy jest przeslodzone to nie wiem :D Ale cos w tym musi byc jezeli nakrecili juz 2 czesc i beda krecic 3 :D Czy kreciliby jezeli wiedzieliby ze przyniesie im straty ?? Nie sadze :D
Aj...no i w kółko to samo.Doma 48 ten film w żadnym wypadku nie miał opowiadac o problemach nastolatków.Wątpie czy w filmie o tematyce muzycznej no i z przymrużeniem oka nawet komediowej chciałbyś/aś zobaczyć kradzieże,zabijanie,alkohol itp.Bo mówimy o takich problemach dzisiejszej młodzieży.Ten film,choć przyznam fabuła nie powala na kolana to miał rozerwać i poprawić humor,a nie opowiadać o problemach młodziezy!Mi się podobał choć powtarzam jeszcze raz,nie rozpatrujmy tego filmu tak jakby był nominowany do Oskara.Daję dobrą 7.Pozdrawiam.:)
nie rozumiem niektórych ludzi...
Czego wy sie spodziewanie po filmie typowym dla nastolatków pelno krwi agresji wulgarnoci? nie sadze ....
Jest to prsyjemny malo inteligent filmik :D:D: kto lubi od czasu do czasu zrelaksowac sie przy takim filmiku to polecam...
Ale nie... wy wolicie krytykowac takie slodkie i wyidealizowane filmy...
A chwialic debilne i bardzo ale to bardzo malo inteligentne zboczone i wulgarne filmy jak AMERICAN PIE ...
nie ukrywam ze sa tak zabawne watki i ogladalam wzysctkie czesci,ale tylk opo to zeby muc sie wypoewiedziec na dany temat i nie byc zielona jezeli chodzi i takie popularne filmy...
Dlaczego taki zły? No zastanówmy się
moze dlatego że jest infantylny i zbyt wyidealizowany (coż za dużo tych zbiegów okoliczności)
a może dlatego, że jest tak nieskończenie przewidywalny ( po obejrzeniu dwudziestu minut byłam w stanie przewidzieć zakończenie)
A może dlatego, że nie dorasta do pięt innym musicalom (tak, lubię musicale i wcale nie jestem fanką horrorów)
Podsumowując: kiepscy aktorzy + kiepska muzyka + beznadziejny scenariusz = kompletna klapa (lub jak kto woli zły film)
O BOŻE! I od nowa w koło Macieju...
Film cukierkowy i infantylny? Dobra, jest taki. I dlatego jest taki fajny! Bo to nie jest prawdziwe życie tylko film! Jakbym chciała pogolądać sobie prawdziwe życie to bym sobie pooglądała jakiś dokument! Albo wyszła na ulicę! Ale to jest przesłodzony wyidealizowany cukierkowy film bo jest filmem tak nakręconym i taki miał właśnie być. Nie miał pokazywać żadnego przesłania ani myśli tylko zapewnić nam 90 minut czystej rozrywki (przynajmniej dla tych którzy lubią oglądać cukierki w telewizji). No to tyle. Do następnego razu! Salut mes amies!
Kiepscy aktorzy ?? Kiepska muzyka ?? Co do tego to się nie zgadzam :/ No ale są gusta i guściki :D Ale jeszcze raz powtarzam --> jezeli filmy bylby do d.... to czy kręciliby 2 i 3 czesc ?? Zastanowcie sie ?
ale nie mowcie mi ze jest to film dla mlodziezy bo nie jest
widziałam kilkadziesiat musicali dla MLODZIEZY i nie było tam nic o piciu narkotykach seksie ale poruszał inne sprawy dotyczace mlodziezy
a to była bajka widac ze od DISNEYA i mysle ze tworcy powinni zajac sie tworzeniem bajek albo nie nazywac tego musicalem
a co do krecenia
to piła ma 3 czesci teksanska masakra ma 3 czesci
a przepraszam sa to filmy polecane ?
ludzie mdleja i nie wiadomo co jeszcze
prosze popatrzcie na noty ale krytykow filmowych a nie kolegow ktorzy kochaja drastyczne sceny
wiec moga nakrecic i 20 czesci co nie znaczy ze ludziom ie bedzie podobac
bo ja obejrzalam to z ciekawosci i mam zamiar zobaczyc 2 czesc mimo ze 1 mi sie nie podobala
No widzisz ale obejrzysz 2 czesc --> z ciekawosci ---> czyli cos w tym filmie cie pociaglo :D Sama przyznaj ---> a pila itd podoba sie wielu osoba choc rzeczywiscie nie ma tam nic ciekawego :/
tak z ciekawosci co nie swiadczy o tym ze mi sie podbal chce zobaczyc bo moze 2 czesc okaze sie duzo lepsza...
wielu osobom ktore z filmem nie maja wiele wspolnego polecam poczytanie recenzji bardzije inteligentnych ludzi
Bardziej inteligentnych ludzi ---> co to ma znaczyc ?? Ze co glupia jestem ?? Hej !! Zastanow sie moze :/ Zreszta No Coments :/
Bardziej inteligentnych ludzi...czyli na pewno nie ciebie?Denerwują mnie wypowiedzi takie jak twoje Doma czy jak ci tam.Okey możemy krytykowac film,wyśmiewać go i odradzać oglądania,ale no miejmy jakiś szacunek do ludzi!Jak ci się nie podoba to nie czytaj wypowiedzi Kingi.Jejku no na serio,nie jestem w stanie zrozumieć takich ludzi...I jak mamy tak rozmawiać,to Doma popracuj nad interpunkcją.
absolutnie nie chodzi mi o was nie obrazam ludzi ktorych nie znam !! i robic tego nie mam zamiaru z tego powodu ze wy lubicie hsm a ja nie...
jesli tak to odebraliscie to przepraszam
chodzilo mi tu konkretnie o sytuacje chocby z piła ktora kochaja nastoletnie dzieciaki tylko dlatego ze jest tak duzo krwi jednak krtycy, znawcy filmowi nie znajduja w nim zadnej madrej sceny
jeszzce raz przepraszam za niedokladne napisanie...
Ok rozumiem,że zaistaniało nieporozumienie.
Otóż "Piły" nigdy nie oglądałam i nigdy nie będę miała zamiaru jej obejrzeć,więc na temat tego filmu się nie wypowiadam.Natomiast co do "HSM",nie uważam że jest wspaniały,wyśmienity i cudowny.Po prostu lubię go oglądać za to że jest taki "nie zobowiązujący do myślenia".Nie porównujmy go do Chicago czy do innych znakomitych musicali,bo będzie to nie stosowne i proszę nie mówmy że jest on tylko dla nastolatków,bo to również jest nie na miejscu.Ten film powstał po to aby rozerwać i rozbawić,a nie po to by każdy zachwycał się nad jego fabułą i nad kreacją aktorską.Oczywiście zawsze znajdą się komentarze krytyczne,bo przecież możemy mówić o FILMIE(bo nie którzy zapominają że o filmie a nie o człowieku) jak chcemy i to jest ok,ale powtarzam nie rozpatrujmy "HSM"jako filmu oscarowego.
No wiec coz thx za obrone :D Po 2 widocznie zle zrozumialam :/ A no i ciesze sie ze sie wypowiadacie bo przeciez po to jest forum :D Nie kazdy musi chwalic film ---> ja to rozumiem :D Wrecz sie ciesze jak ktos tlumaczy dlaczego film mu sie nie podobal --> sama probuje to zrozumiec. Wiec jak poprostu cos sie nie podoba ok ale wytlumaczcie czemu :D
a ja sie ciesze ze zrozumieliscie a co najwazniejsze uwierzyliscie mi :)
raz jeszcze sorki
a czemu mi sie podobal pisałam juz chyba :D
aczkolwiek powtarzam ze film ma rowniez wiele podobajacych mi sie scen
do muzyki tez nic nie mam
pzdr