PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=283711}
5,4 71 tys. ocen
5,4 10 1 71344
3,9 21 krytyków
High School Musical
powrót do forum filmu High School Musical

Gdzie podziały się piękne, pełne magii bajki Disneya, takie jak np: ''Kopciuszek'' ,czy ''Królewna Śnieżka''? I czemu do jasnej cholery zamiast nich Disney produkuje TAKIE COŚ jak ''Hannah Montana'' czy ''HSM''?! Przeciez to deprawujące ścierwo,nic więcej.Ostatnio, gdy moja siostrzyczka (3latka) oglądała jedną z tych ogłupiających kreskówek na Cartoon Network (''Jagodę Lee''bodajże) zaczerpnęła z niej tyyyyleee wiedzy o zabijaniu kosmitów, że po prostu rozpacz.Przez chwilę przysłuchałam się dialogom w tej bajce i załamałam się.Powinna być nakładana jakaś cenzura na to,co pokazują dzieciom.Tak więc ja sama ocenzurowałam telewizor i puściłam jej własnie wersję ''Kopciuszka'' z 1950 roku, na bardzo starej kasecie. Chwilę marudziła, ale za minutkę tak się wciągnęła, ze obejrzała ją 3 razy po rząd.Teraz kanały z kreskówkami poszły w odstawkę, bo Pati chce oglądac wyłącznie starego Dineya, którego znamy i kochamy.

ocenił(a) film na 1
EveryMeAndEveryYou

nawet nie wiesz jak żałuje, że taka niewielka częśc starszego rodzeństwa jest tak mądra jak Ty...
Ja też ubolewam nad tym, że czasy starego, pięknego Disney'a który miał coś do powiedzenia i pokazywał wspaniałe, magiczne bajki już przemineły. Nie potrafię pojąc jak można stworzyc coś tak bezsensownego i pozbawionego jakiego kolwiek przesłania i dobrego smaku jak "HSM". No dobrze jeszcze jedna częśc to ok, bo pomyłka się kazdemu może zdarzyc, ale żeby aż trzy części??!! Na Boga to powinno byc karalne!!! Wydawanie grubych milionów na produkcje robiące wode z mózgów tych biednych dzieci, dla mnie jest, mało mówiąc, nie etyczne.

ocenił(a) film na 6
EveryMeAndEveryYou

Gratuluję pięknej postawy i zainteresowania jakie okazałaś swojej siostrze. To naprawdę jest piękne. Oby czujność jaką się wykazałaś, nie była za parę lat potrzebna. Tego wszystkim nam życzę. :)

użytkownik usunięty
EveryMeAndEveryYou

Też mam to pytanie,gdzie podziały się dawne bajki Disneya???
Teraz są jakieś HSM czy właśnie ta cała Hannah Montana. Płakać się chce jak niektórzy piszą,że to jest "super". Ok,jak tak uważają to ich sprawa,ale ja osobiście sądzę,że dzisiejszy Disney (z przykrością stwierdzam) to DNO. Nie ma tej magii,która była sprzed lat. Ja uwielbiam filmy Disneya z lat dziewięćdziesiątych. Eh...to już chyba nie wróci...

ocenił(a) film na 6
EveryMeAndEveryYou

oj zgadzam się z Tobą:) Ostatnio robię to samo, czyli przerabiam z siostrą wszystkie filmy animowane Disneya (a także nie Disneya) ze starszych lat:) Aż łezka się w oku kręci;(

EveryMeAndEveryYou

Jak dobrze,że jak ja byłam dzieckiem to nie było takiego gów......na jak to :)