Disney szczyci się tym, że tworzy marne seriale komediowe dla młodzieży i przy okazji tworzy jakieś badziewne filmy.
High School Musical to denna gra aktorów i denna fabuła. Beznadziejne plejbeki, sztywni aktorzy grający bez uczucia i sztuczne zdarzenia.
Gdyby Disney chciał stworzyć coś wspaniałego, mógłby przynajmniej się trochę wysilić! Już zdecydowanie wolę oglądać bajki Disney'owe typu Kopciuszek, niż jakieś Hannyh Montany i tym podobne durnoty!
Większej cienizny już nie można było wymyślić. Nawet Ci, którzy nie znają się zbyt na filmach z łatwością zauważą różnicę pomiędzy tym 'czymś', a przykładowym filmem... nie wiem... na przykład "Masz wiadomość" (Lol, ale żem wymyśliła :D).
I jeśli ktoś zechce mi się sprzeciwić, proszę o jakieś uzasadnione argumenty.
Moim argumentem dla fanek tegoż filmu jest np: dlaczego Ci aktorzy nie zagrali w ani jednym poważnym filmie? I jeśli nie śpiewają z playbacku, to dlaczego nie zajmują się śpiewem zawodowo, skoro mają takie wspaniałe anielskie głosy?
Moim zdaniem to SUPER film!!!Moze nie maja ochoty grac w powaznych filmach tylko w fajnych i zwariowanych jak "HIGH SCHOOL MUSICAL"Ze moze lubia spiewac nie oznacza to,ze odrazu zawodowo,a moze tylko dla przyjemnosci?Z tego powodu wybrali kariere aktorską!!!
Badziewne filmy???
Chyba nie widziałas PIRATÓW Z KARAIBÓW!!!
Jakbys nie wiedziała to własnie Disney ich wyprodukował.
I to by bylo na tyle...
Disney ma na koncie wiele świetnych produkcji.
Ja mówię o jego ostatnich popisach.
To fakt,że Disney ostatnio,jakby tu powiedzieć "przygasł" w tworzeniu świetnych produkcji.No ale mniejsza z tym,przecież to forum High School Musical. ;]
A więc,osobiście obejrzałam ten film z przyjemnością,zaryzykuję nawet stwierdzeniem,że mi się podobał.Oczywiście wiem,że fabuła tego filmu jest bardzo kiepska,dialogii czasami denne i ogólnie jest zbyt cukierkowo,ale nie zgodzę się co do muzyki.Zdaję mi się,że jest ona mocnym plusem tego filmu.(zaznaczam że nie jestem fanką pop-u)Co do aktorów,myślę że zagrali dobrze,patrząc na innych aktorów którzy grają w filmach telewizyjnych Disneya.
Podsumuwując,film w sam raz na nudny,deszczowy wieczór.Niewymagający o! ;]
Zaznaczam,że jest to tylko moje zdanie.
Wybacz, ja w nudny, deszczowy wieczór wolałabym obejrzeć raczej film, po którym nie będę mogła zasnąć z podniecenia, by obejrzeć go jeszcze raz.
HSM z pewnością się do tego nie nadaje.
A muzyka wcale mnie nie zachwyciła. Nie wpada w ucho, poza tym wykonawcy są anonimowi, więc...
Dobrze teraz ja stane w obronie Disney'a i ich produkcji.
Jakbyś nie zauwazyła ci aktorzy zostali wyłowieni z castingu(to dla nich pierwszy film). Wiele osób w ich wieku na 100% nie porzuci szkoły dla gry w filmach, bo to byłaby głupota. Odbyło się kilkanaście koncertów w Ameryce północnej i Europie, aktorów śpiewających w HSM. Nie śpiewają z playback'u dowód ściągnij sobie ich koncert. Teraz Disney. Raczej się nie wypalił, ponieważ Piraci... ostatnia cześć przynieśli ponad 800mln $ zysku, czy się myle?? Co do bajek teraz skupili się na tworzeniu seriali dla kanału Disney channel. Faktycznie dawno nie wydali filmu animowanego trzymającego poziom choćby Mulan. Troszeczke się rozpisałem<lol>
efciaq wogole sie nie znasz!!!Disney wymyslil wiele fajnych ,a nawet super filmow,a muzyka z HSM byla super!!!Nie wpada w ucho???chyba sie mylisz.
Zanim napiszesz swój komentarz zastanów się do kogo miał być skierowany ten film... Moim zdaniem do dzieci i młodzieży. Moja siostra ma 12 lat i nie dało sie jej odkleić od telewizora gdy go oglądała. Wiec jeśli masz troche wiecej lat to zrozumiałe że film mógł być dla ciebie wyidealizowaną bajką. To jakby pokazać dziecku np. "Piłe" (która raczej nie jest skierowana do ludzi młodych)myslę ze miało by ono na 100% negatywne odczucia do tego filmu, tylko po prostu inaczej by je wyraziła.
Pewnie powiecie że jest wyidealizowany itp.; Racja, ale po co pokazywać młodzieży dołujące filmy pełne oszustw, głupiej przemocy itp. skoro można pokazać w przyjemny dla oka sposób że dobro zawsze wygrywa i różne takie bajkowe przesłania.
Takie filmy są wciąż produkowane więc jednak ktoś je ogląda...
"Dlaczego Ci aktorzy nie zagrali w ani jednym poważnym filmie?"
Może dlatego że część z nich jest młoda i wciąż próbuje sie wybić.
Nie śpiewaja pewnie z tego samego powodu.
A może śpiewają z playbacku?
Pewnie zaraz bedzie ktoś pisał że to karygodne że z playbacku...
Więc może bedziemy wyliczać ile razy uzyto kaskaderów, uzyto animacji komputerowej, itp.
Mam 12 lat, jeśli to kogoś interesuje. I oglądam filmy na znacznie wyższym poziomie.
Mnie nie chodzi o to, że Disney jest do bani i nie stać go już na nic lepszego, chodzi mi o te filmiki typu 'Hannah Montana', 'That's so Raven' i inne głupoty w tym stylu. Ten film jest właśnie taki sam, jak i tego typu serialiki. I jak dla mnie jest fatalny. Proste?
I jak dla mnie playback jest banalny i świadczy o marnocie tegoż oto filmu. Bo na świecie jest wielu aktorów, którzy łażą po castingach i mają talent i głos. Disney stawia na niski budżet i wielki sukces wśród 'młodej' młodzieży. I mnie się to nie podoba.