PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=283711}
5,4 71 tys. ocen
5,4 10 1 71346
3,9 21 krytyków
High School Musical
powrót do forum filmu High School Musical

Zgadnijcie co powiedziała moja młodsza siostra (11lat) jak obejżała film (ona ogląda jetix, Disney channel i Cartoon network cały czas, i nic poza tymi kanałami): film jest fajny, ale ten Zac to brzydal, wszyscy grają jak kłody i śpewać nie umieją. Zapytałem się co jej się w tym filmie najmniej podoba: fabuła. Nudy że aż strach i te słodkie postacie i ta ich przyjaźń). Zapytałem też, co jej się najbardziej podobało: maskotka kurczaka w scenie z meczem koszykówki. Bo jest śmieszna i jako jedyna nie nudzi.
I to powiedziała mała dziewczynka. Czyli film nie trafia do małych, bo oni wolą bajki, do mężczyzn, bo oni wolą transformers (w każdym wieku), ani do dziewczyn, bo im się zac nie podoba. W takim razie kim jest "zAcuŚ"? Robotem, czy co?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Claudes

Wiec jesli to jest taki "tragiczny film" to dlaczego ma srednia 8.46/10 od 3120 osob?? I nie wmawiajcie ze tu dzieci glosuja... tylko ci co sie znaja...

zizzko

No właśnie to jest zaskakujące, że taki film ma AŻ tak wysoką średnią.A głosują w jakiś 75% nastolatki.Nie mówię,że film jest jakimś wielkim dnem ale bez przesady! nie zasługuję na taką wysoką średnią...

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
mj184

Popieram swoją przedmówczynię.To niewiarygodne,że ten film ma taką wysoką średnią.
Do założycielki tematu:Mnie również najbardziej podobał się kurczak na meczu.Pozdrowienia dla siostry:-)

użytkownik usunięty
Lilly_13

to nie był kurczak tylko kot....:/ konkretnie chyba żbik....ó

ocenił(a) film na 1

Nie wiem konkretnie co to było...wiem,że jakieś zwierzę...(Kacper!Jak zaraz nie przestaniesz się śmiać to ci przywalę!Czy ja kiedyś mówiłam,że jestem dobra z bilogii?!).
Pozdro:-)

ocenił(a) film na 4
Lilly_13

Ani moja siostra ani ja nie wciągnęliśmy się aż tak, żeby zanotować w pamięci co to było z zwierze, więc odnieśliśmy się do oklepanego kurczaka. A co do filmu to powiem tylko tyle, że Disney ma tyle przeogromnych i powalających produkcji (nawet na Disney Channel można coś fajnego wyhaczyć) czemu więc zdecydowali się na produkcje tego, notabene bardzo drogiego filmu? Czemu wyprodukowali coś, co w całości stawia na przylepkę "musical" z bardzo cienkimi piosenkami (przypomnę, że to jest Disney, czyli firma, która na potrzeby piosenki wynajęła Eltona Johna) i wcale nie takimi cudownymi aktorami (ich seriale komediowe mają naprawdę dobrych, młodych aktorów). Co im strzeliło do głowy?

ocenił(a) film na 6
miryjur

Ja powiem tak... Dzieci są różne. Jednym się to spodoba innym nie, tak samo jest z każdą grupą wiekową bo ten film oglądają ludzie urodzeni w różnych latach. Nie zachwyca ale ze spokojem dałam 6/10. Dlaczego? pewnie zapytacie i dodacie że nie zasługuje nawet na 1/10. Odpowiem wam, że z powodu jaki ten film odniósł sukces na CAŁYM świecie. Z jakiego powodu Disney wydał tyle kasy dla filmu? Bo miał stać się hitem i wybaczcie ale nim się stał. Nie będzie tak sławny jak Grease czy Chicago ale swoją rolę spełnił. Ludzie oglądali ten film z czystej ciekawości, część wypożyczała go na DVD część kupiła to DVD reszta oglądała na Disney Chanel na całym świecie(tam gdzie oczywiście był dostępny). Krytyczne opinie tylko podnosiły zainteresowanie nim. Co z tego, że potem części się nie podobało? Obejrzeli co nie? Więc koniec końców zostali zakwalifikowani o tych co go obejrzeli... Zresztą piosenki są typowo popowe część jest tanecznych. Układów może nauczyć się każdy, sama widziałam jak dziewczynki na jakimś przedstawieniu z tych układów skorzystały. Jak ktoś taki taniec i piosenki lubi to mu się będą podobać. Fabuła lepsza w części pierwszej. To nie są polskie standardy tylko amerykańskie. Szkoła doskonała. Ale kto o takiej szkole nie marzy albo nie marzył? Żeby było bezproblemowo i ogólnie wszystko się dało rozwiązać? A ten film pozwala nam się na półtorej godziny przenieść w taki idealny świat:)

Trochę się rozpisałam... Ale tak uważam.

miryjur

Ja mam lat 12 i zdanie mam identyczne.

(za krótko???)