PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=283711}
5,4 71 tys. ocen
5,4 10 1 71344
3,9 21 krytyków
High School Musical
powrót do forum filmu High School Musical

Oglądałam ten film i jest dobry ! Nie jest najlepszy ale fajny . Przyczepiliście sie do tego filmu . Do aktorów itd. . Wkurzające to trochę jest ! Zazdrościcie im czy co ?? Co jest w tym filmie takiego złego ??

Vanessa_Hudgens_3

jest beznadziejny
to jest w nim złe-.-

użytkownik usunięty
Vanessa_Hudgens_3

TAK! Zazdrosze im! Nie wiem jeszcze czego ale zazdroszcze!
Może ty wymien dlaczego ten film jest taki "fajny"? Jesli nic nie wymyslisz masz odpowiedz dlaczego jest zły.

ocenił(a) film na 1
Vanessa_Hudgens_3

Nic dziwnego że żenujący film jest krytykowany. Jak tak bardzo cię to wkurza to nie czytaj tego forum.

Skoro nikt nie był łaskawy wymienić dlaczego film jest beznadziejny to ja ci uświadomie ;P ( pewnie nikomu sie nie chciało)

1. Aktorzy którzy w nim grają są młodzi i niedoświadczeni ( doświadczenie zdobywają kosztem filmu), pozatym niedość że gra jest sztuczna wyglądają jakby co chwile ktoś im pudrował nosek. Są przesadnie ładni.

2. Historyjka jest kiepska. Od razu sie zakochują , poznają, cudowne spotkanie, walka o wspólne marzenia - typowe dla filmów disneya skierowanych do spragnionych uczuć nastolatek i dziewczynek w wieku od 7 - 13 lat.

3. Piosenki które śpiewają mają dość kiepski tekst. wszystkie niespodziewane akcje ( jeśli tak to można nazwać ) rozwiązują się cudownym trafem.

4. Ashley Tisdale gra swoją postać równie sztucznie jak wygląda i śpiewa.

5. Zac Efron wygląda jak pedał ( tu bez obrazy dla homoseksualistów ale wiecie o co chodzi). Poza tym śpiewa jakby ktoś bu wycinał przyrodzenie.

6. Wesołość tego filmu przyprawia mnie o mdłości.

Mam nadzieje że wystarczy. Bardzo sie uciesze jak ktos mi odpowie :))

Madame_Moquerie

ja Ci odpowiem ;) odpowiem mianowicie tak: to najinteligentniejsza wypowiedź na tym forum!! ooh wreszcie jacyś normalni ludzie ;)) wpadnij też na forum filmu camp rock, jest jeszcze zabawniej

ocenił(a) film na 3
Madame_Moquerie

Dodaj jeszcze ten lukier który sypie prosto w oczy. Osobiście obejrzałem go bo miałem ochotę obejrzeć cokolwiek a obejrzałem wszystko oprócz t.e.g.o. Pisanie że ów musical zdobył rzesze fanów na "całym" świecie to głupota wysokości Empire State Building. Rzesze to mogl se zdobyc w USA gdzie ludzie lubią lukier i tandetne historyje:P Prosze nie porownywać tego do Grease bo toto nie ma nic wspolnego z Grease. I nie zapominajmy że : "Dzikie koty drapią się razem"

ernest131993

Nie tylko Amerykance lubia ten film... Anglicy tez maja na punkcie tego filmu bzika.... nadal i nadal... ale to przekracza jakie kolwiek wyobrarzenia, bo na lekcji 16 letni Anglik podspiewuje sobie piosenki z hsm i to nie jest wstyd... ! (chlopak!!!!!!!!)
to mnie pzerarza...

ocenił(a) film na 1
Vanessa_Hudgens_3

Ty chyba nigdy w życiu nie widziałaś dobrego filmu.

Co w tym filmie jest takiego złego?
Wszystko.
Aktorzy, fabuła, muzyka i taniec (a te ostatnie w musicalach są najważniejsze).

Rozumiem, może Ci się podobać, ale pisanie na forum takich tekstów, to obelga dla prawdziwie dobrych filmów.

mii

Zgadzam się X.x Jak można im zazdrościć? Chcicalabym wreszcie uslyszeć od fana HSM odpowiedź na pytanie: "Co jest w tym filmie fajnego?". jednak keidy takei pada, wszystkie usteczka się zamykają Xc.

CallMeShaddy

Co jest w tym filmie fajnego?
- muzyka. Piosenki proste ale wpadają w ucho.
-układy taneczne z pomysłem.
-sama fabuła. Zwykły film na sobotnie popołudnie przy którym można się po prostu rozerwać.
Ale wszystko zależy od gustu...

ShadowGirl

Racja- od gustu. Mnie nie zadowoliły twoje argument, ale to moze kwestia tego, ze nie lubię popu, tańczę dancehall i wolę oryginalniejsze fabuły xDD A filmy oglądam raczej wieczorami :P. Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
ShadowGirl

bo muzyka(piosenki) i uklady taneczne to rzecz gustu... i nie decyduje to o tym czy film jest dobry... mnie sie osobiscie muzyka bardziej podobala np w august'cie rush'u lub wyznaniach gejszy...

fabula to jeden wielki minus no chyba ze ktos ogladajac film lubi wiedziec jak sie skonczy po 10 minutach

ocenił(a) film na 1
Vanessa_Hudgens_3

Dobrym filmem można nazwac Titanica, Nigdy w życiu albo Władcę Pierścieni (wg mnie to bardzo dobre filmy). A to coś nadaje się do śmieci. "Lóssofe dzieffcynki" takie słodkie, że aż rzygac się chce

użytkownik usunięty
Blue_Paradise

Nigdy w zyciu dorbrym filmem? To nasze polskie Nigdy w zyciu? Ze tak powiem nigdy w zyciu! Kolejny chlam jakich malo-jak dla mnie.
Titanic tez do najlepszych nie nalezy-mnie nudzil bo nie lubie tego typu historyjek.

ocenił(a) film na 10

Ja uwielbiam pop dlatego muzyka mi się podoba ..
to zależy kto jakiej muzyki słucha .. miło się oglądało ten film nic do niego nie mam
i to zalezy od gustu no więc..
Nigdy w życiu mi się nie podobało , może to dlatego że nie przepadam za polskimi filmami . ;]]
ale to wszystko żalezy kto co lubi , więc ja szanuję zdanie tych co mówią że im się to nie podobało , ale i wy szanujcie tych co im się podobało . ;]]

użytkownik usunięty
Kate_68

tak a pro po polskich filmow nie lubie jak ktos mowi "nie lubie polskich filmow" "nie ogladam polskich filmow" "polskie filmy sa glupie" itd takie ogolnianie bo tak naprawde polacy tez potrafia zrobic dobry film ale niektorzy jak slysza ze polski to juz od razu go odrzucaja...

Co do polskich filmow, to "nigdy w zyciu" nie jest moim zdaniem w 100% polskim filmem... on jest zrobiony troche po amerykansku... taka "romantyczna" historyjka... Polacy bardzo czesto (prawie zawsze) robia filmy tak jakby... jak to powiedziec... z innego punktu widzenia... one roznia sie od filmow np. amerykanskich... Bo mi sie wydaje, ze amerykanie maja cos takiego, ze niewiadomo o jak zlych postaciach jest ten film, zawsze znajdzie sie cos pieknego i szlachetnego z czego amerykanie mogli sie poszczycic, albo chociaz pocieszyc... Takie mam wrazenie... a Polacy tak nie maja... To lekka bzdura, ze wszyscy sa tacy sami, albo calkiem rozni.... bo mowi sie jedno, albo drugie tak jak komu pasuje w danej chwili... Wiadomo, ze np Polak od Polaka sie rozni tak jak Anglik od Anglika, ale nigdy Polak od Polaka nie bedzie sie tak roznil jak od Anglika...o osobowosc mi chodzi... sama nie wiem... takie jakies moje przemyslenia... wydaja mi sie trafne... mam na mysli szczegulnie spojrzenie na zycie...
ale sama nie wiem... mam nadzije, ze ktokolwiek zrozumial o co mi chodzi... :/ :)

marta098765

o np. japonskie filmy, albo chinskie...! ktos z was je rozumie? bo ja nie... a pewnie taki Chinczyk bedzie wiedzial o co chodzi w takim filmie...

użytkownik usunięty
marta098765

Niby dlaczego mamy nie rozumiec? Jest wiele dobrych filmow i tworcow chinskich czy japonskich. I nie czesto latwiej zrozumiec takie filmy niz polskie. Ja np lubie anime Hayao Miyazakiego takie jak Ruchomy zamek Hauru czy Spirited Away: W Krainie Bogów albo takie filmy jak Dom latających sztyletów, Przyczajony tygrys, ukryty smok, Ostrożnie, pożądanie. Ba przeciez takie filmy jak Krąg czy klątwa sa japonskie.

użytkownik usunięty
marta098765

No tak ale jest w 100% polska produkcja. Ba na podstawie ksiazki która napisała Polka. To ze polacy robia filmy z innego punktu widzenia nie jest niczym dziwnym bo kazdy ma inny punkt widzenia:D. Szczegolnie gdy zyje sie w zupelnie innych realiach.

"... Bo mi sie wydaje, ze amerykanie maja cos takiego, ze niewiadomo o jak zlych postaciach jest ten film, zawsze znajdzie sie cos pieknego i szlachetnego z czego amerykanie mogli sie poszczycic, albo chociaz pocieszyc... "

Bo film musi sie sprzedac. Najlepiej sprzedaja sie te maksymalnie komercyjne, schematyczne z happy endem.

"Wiadomo, ze np Polak od Polaka sie rozni tak jak Anglik od Anglika, ale nigdy Polak od Polaka nie bedzie sie tak roznil jak od Anglika...o osobowosc mi chodzi... "
Nie powiedzialabym tak jesli chodzi o osobowosc. Przeciez ludzie sa rozni nie zaleznie z jakiego kraju pochodza i w rzeczywistosci mozemy byc bardziej podobni do takiego Anglika czy niejednego Polaka. Owszem jesli chodzi o wzgledy kulturowe czy obyczajowe to owszem ale nie charakteru czy osobowosci.

rozumiem.... i szanuje twoje zdanie... ale juz jakis czas mieszkam w Angli i coraz bardziej wierze, ze "osobowosci narodow" bardzo sie od siebie roznia...

Vanessa_Hudgens_3

Jak dla mnie to film najgorszy nie jest. Piosenki niektóre da się przeżyć, czasami coś co uważali, że jest śmieszne, troszeczkę zabawi, fabuła... taka sobie - coś dla tych co lubią filmy fantastyczne ;) Trzecia część beznadziejna, druga - nudna, pierwsza - najlepsza i chyba jedyna, którą da się przeżyć. Co tu jeszcze powiedzieć? Najważniejsze - obsada:
- Zac Efron (czy jak to się pisze), zwykły laluś (gra fatalnie)
- Vanessa Hudgens - No koment...
- Ashley Tisdale - chyba jedyną z wszystkich "dzieci", które tam grają, choć trochę można upodobnić do prawdziwej aktorki.

Więcej nie muszę chyba wymieniać? Większość z nich gra po prostu fatalnie.

Acha i tym postem nie chcę wcale wmawiać fanom, że jest beznadziejny i, że mają go przestać oglądać. Ja tylko uświadamiam, żeby czasem nie naśladowali takiego Zaca czy Vanessy, bo jeszcze broń boże, świat wzbogaci się o lalusie i wariatki. xD

Luncia

PIOSENKI KARAOKE z filmu HSM. --> http://chomikuj.pl/darunia92/Dokumenty/Karaoke/podk*c5*82ady+mp3 Zapraszam do ściągania podkładów;)

A co do filmu? blee ;/