Przykro mi... to nie żart. Oceniałam to ja i jeszcze kilka osób, które myśle, że także twierdzą, iż jest to świetny film i nie mogą doczekać się drugiej części. Pozdrawiam
Alpha oczywiście, ze ta ocena to żart. Na IMDb film ma ocenę 6,4.
Zresztą popatrz na tematy dotyczące tego filmu, to będziesz wiedział skąd taka ocena ;)
A tak z ciekawości, ktoś o zdrowych zmysłach może powiedzieć, czy film jest fajny?
Może ja to ujmę tak: lubisz taką muzykę?? Filmy z piosenkami?? Lubisz filmy proste, których zakończenie jest pewne od początku?? No i oczywiście z happy endem? Jeśli lubisz wszystkie kryteria spodoba Ci się. Jeśli żadnego-daruj sobie bo będzie to strata czasu. A jeśli coś Ci nie pasuje, a coś jest nie to możesz obajrzeć, urazy na całe życie mieć nie będziesz :)
nastolatki którym podobal się główny aktor:D to ocena to pomyłka, na jakims kanale chyba disney chanel ale nie jestem pewna puscili go 3 razy pod rząd tzn w kazdym dniu i nie wiem czy powtórek czasem nie było:D spoko ponad 9... nawet do pięt nie dorasta moulin rouge.
Jezu... Znów to samo? Jak można porównywać High School Musical do Moulin Rouge?? Przeciez to DWA RÓŻNE FILMY! Oglądałam oba i wiem co mówię. To jest tradycyjna historyjka z happy endem, głównie dla młodzieży i ludzi, którzy potrafią żyć szczęśliwie i odnaleźć w sobie nastolatka/kę! Nie dla tych którzy uważają że prawdziwej miłości nie ma a jeśli jest, to skończy się tak jak w Moulin Rouge! (co nie znaczy że nie lubię tego filmu-wręcz przeciwnie).
Błagam nie porównujcie tych filmów...
I co z tego że rózne porównuje pod względem gatunku a nie treści. wiadome ze moulin rouge to ambitniejszy film a hsm to filmik lekki.
No własnie. Moulin Rouge jest bardziej ambitny i jest "inny"... HSM to taki banalny filmik, lekki jak zostało przez Ciebie napisane. Nie ma znaczenia że to ten sam gatunek-musical. To tak jak by porównać "Hamleta" i np. "Zemstę"-i to i to jest dramatem prawda?... (Wiem, wyolbrzymiam)
no niby tak ale Hamlet to tragedia a Zemsta to komedia:D mi sie nie podobał pod żadnym wzgledem ale to tylko moje zdanie:)
Ja ten film uwielbiam !!! Dałam 10 :) Muzykajest piekna...i c z teg że fabuła banalna...film i tak jest fajny :)
Moim zdaniem to swietny film i dałam mu 10/10 i nie mam zamiaru jej zmieniać. Nie ogladłam równie superoweku musicalu. pozdrawiam!!!
Z całym szacunkiem ale tylko idiota dałby temu 10/10 ;/
Wy chyba nie znacie znaczenia słowa arcydzieło...
A ja napiszę tak: tylko idiota myśli, że pozjadał wszystkie rozumy i krytykuje znanie, zainteresowanie innych ;p
Z całym szacunkiem musisz się głupio czuć na świecie gdzie wokół ciebie istnieje tyle idiotów... może się dostosuj?? Bo takim pisaniem nie zmienisz ludzkich gustów! Nie jestem pustą trzynastolatką (wiem, już było na tym forum o nastolatkach) i dałam 10/10. Pozdrowienia!
Powinny być jakieś granice wiekowe w korzystaniu z filmwebu :P Zresztą widzę po poziomie wypowiedzi jakie osoby dały tak wysoką ocenę... No nic komu się podobał temu się podobał jego prawo ;) Pozdrawiam
to zawiele filmow w zyciu nie widzialas. ludzie chyba nie rozumiecie slowa arcydzielo. 10 znaczy ze film jest kultowy, uniwersalny.. po prostu idealny.masakra nie ma slow
Oceniali to ci którzy nie mają wielkich wymagań co do filmów:) <nie obrażając ich oczywiście". Po prostu nastolatki oglądający już 100 filmów podobnych. No cóż, ja oglądnęłam ten film bo był przez wszystkich zachwalany! Po obejrzeniu nie sięgnęłam bym już po niego po raz drugi. Ja osobiście wolę bardziej wyszukane filmy:)... Więc daję ocenę 5/10 (a niech ma za te układy, chociaż to i tak dużo xD)... Pozdrawiam wszystkich:)
Każdy ma inny "gust filmowy" i każdy ocenia ten film jak chce :P. Ja na przykład nie lubie filmów akcji...
Dla mnie ten film to taka naiwna bajka dla dzieci. Fabuła naciągana, a aktorzy sztywni. Bez obrazy, ale dla mnie High School Musical ma strasznie niski poziom. Wszystko jest takie nierealne, a ogólnie film nudny.
I tu nie chodzi o to, że 'to przecież nie film akcji'. Po prostu HSM w ogóle nie przypomina realnego życia, przesłodzona opowiastka dla małych dzieci. Przypomina mi to dobranocki, w których źli zawsze przegrywają, dobro góruje, i jest wszystko cacy.
Ja też nie powiedziałam, że lubię filmy akcji. Po prostu w High School Musical wszystko takie cacy, wszyscy sie lubią, szkoła bez problemów - sory ale trochę nie realne. I zgadzam się z przedmówcami - aktorzy grają kiepsko <żeby nie powiedzieć bardzo słabo!>. Napewno nie można ich porównywać z największymi sławami. Nietety ale to nie ich poziom!
A wracając do filmów. Każdy ma swoje gusta filmowe, lecz wg. mnie nie można uważać że jakiś musical jest arcydziełem. Przepraszam ale to nie realne. Bo co wtedy można powiedzieć o innych filmach, które naprawdę zasługują na too mniano? Ok pozdrawiam:)