PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=283711}
5,4 71 tys. ocen
5,4 10 1 71346
3,9 21 krytyków
High School Musical
powrót do forum filmu High School Musical

Niestety ale do wszystkich fanów tego filmu mówie że jest to beznadzejny film, bez żadnej idei.Film nagrano tylko dla kiczowatej publiczności aby wiecej zarobic kasy. Ja rozumiem że niektóży lubią się pośmiać albo cos w tym stylu, ale tu nie było nic co byłoby dobre, no chyba że jak fajnie tańczyli. Przykro mi że ten film mi się nie podobał. Uważam też że filmy które człowiek ogląda świadczą o jego .....inteligencji, moze złe słowo.Oczywiście nie obrażając nikogo !!

ocenił(a) film na 1
martynaol

Ależ z tego filmu da się pośmiać!
Jak tylko zobaczyłam "ZacuSsia", to myślałam, że nie wyrobię...
Film jest nudny, kiczowaty i ambitny tyle co woda w ubikacji. ;/
Disney się zbytnio nie popisał.
To jedyny film, którego nie mogę ścierpieć, a który pochodzi z tego studia.

Claudes

Co mnie dobija i to bardzo to fakt, że ten film ma średnią 8,4 a taki film jak Titanic 8,1.Między tymi filami jest OGROMNA przepaść.Film,który po prostu jest no nie wiem wielki ma mniejszą średnią od takiego czegoś.Nie mam jakiś wielkich wątów do tego filmu no ale ludzie bez przesady! Ale rozumiem tak to jest jak na film głosują same nastolatki podkochujące się w aktorach.Cóż sama jestem nastolatką ale jak widzę coś takiego to aż to boli :)

Pozdrawiam

mj184

Zgadzamn się z tobą. "High School Musical" film który sie podoba tylko dziewczynką, ktore uwielbiają aktorów i może muzyke. Ostatnio jak siedziałam w bibliotece szkolenj, przyszła taka gromadka dzieci i zachwycały sietym filmem, zapytałam co one w nim widzą, jest nudny, kiczowaty i tyl. Na to one że tylko w tym filmie grają prawdziwi aktorzy, muzyka jest świetna, a jak tańcza to jest super...itd. Najbardziej mnie zaskoczył fakt iż tam graja aktorzy(prawdziwi), kurde,jeśli Zac jest znakomitym aktorem, to co ma powiedzieć taki Robert De Niro czy np: Leonardo di Caprio

ksiezniczka_phi

Ech to przecież według tych dzieci podrzędne aktorzyny... nie to co Zac;P <ok ironia:)>...
Nie martw się ja też spotykam się z takimi opiniami na temat tego filmu: "że cacy, cudo, normalnie boooskie itd.":) Ścierpieć się nie da no ale cóż, takie życie.:D!I mnie też boli, że wiele lepszych filmów <w tym "Titanic"> mają niższe średie ni HSM. To naprawdę jest niesprawiedliwe! Chyba tylko nastolatki głosują. Ja dałam 3 za układy:)... Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
martynaol

Obrażasz właśnie mnie bo uważam,że chcesz nam uświadomic,że to zły film i nawet nie napiszesz że to twoje zdanie.Ja lubie HSM bo dla mnie jest tam dużo rodzinnego ciepła!!

ocenił(a) film na 1
Zosia10

hahaha...jeśli Ci to poprawi humor, to bardzo proszę: Moim zdanie HSM jest filmem bezsennsu, jest jedną wielką tandetą,robiony po to aby naprać ludzi i zdobyć jak najwięcej kasy!!!.

ocenił(a) film na 10
martynaol

Lol,
filmy sie robi przede wszystkim dla kasy...

użytkownik usunięty
martynaol

to ciekawe, że filmy robione dla kasy puszcza się od razu w telewizji....

ocenił(a) film na 8
martynaol

Moja droga albo drogi i tak bez różnicy.To co napiszesz ich nie obchodzi.Na pewno masz troszeczkęgorsze obeznanie bo JA pracuję w telewizji i grałam w nie jednym filmie.Hsm nie był zrobiony dla kasy lecz dla głupich nastolatek.Hsm odniósł wielkie straty i wiem to nie z pudelka lecz od choreografa Chucka.Film,który nie wiadomo jeszcze czy odniesie sukces,a szczególnie 1 bo 2-jka była i jest dla mnie kiczem(tu chodziło o kasę,a w jedynce jeszcze nie było wiadomo nic i tyle.Chuck mi tego nie powiedział na to można samemu w paś jeżeli się grało w 6 filmach i występuje w programie rozrywkowym.Mam nadzieję,że mi wierzysz bo numeru do niego ci na pewno nie dam z powodów prywatnych.

użytkownik usunięty
Zosia10

a ja się z tobą nie zgadze. Czemu sądze, że film nie był robiony dla kasy? bo no czy filmy robione tylko dla kasy puszcza się do razu w telewizji? chyba nie...
Osobiście nie mam się za głupią nastolatkę(średnia z III klasy gimnazjum ok.5,4 mówi coś?)
Poza tym to chyba są tylko czcze przechwałki.
"jeżeli się grało w 6 filmach i występuje w programie rozrywkowym"
hmm....a w ile filmach dziecięcych/młodzieżowych grałaś które dostały takei nagrody:
* Emmy nagroda za twórczość dla dzieci Don Schain
* Nagroda Główna Emmy nagroda za twórczość dla dzieci Barry Rosenbush
* Stowarzyszenie Krytyków Telewizyjnych nagroda w kategorii programów młodzieżowych
* 21. Doroczny Festiwal Imagen nagroda dla najlepszego programu młodzieżowego
* Festiwal Wybór Nastolatków 2006 (organizowane przez Choice TV)
o w kategorii Komedia i Musical
o w kategorii Nowa Gwiazda
o w kategorii Idealni Aktorzy,
co???
Mnie dwójka na początku też się nie podobała ale posłuchawszy piosenek w końcu się do nie przekonałam - choć nadal uważam jedynkę za lepszą :P
To jest DISNEY CHANNEL ORIGINAL MOVIE a Disney Channel z założenia jest kanałem dla dzieci/młodzieży.
Wiesz, czemu HSM ma wyższą ocenę od tego "Titanica"? Bo to ludzie młodzi są w internecie obecni!!! Ja naprawdę doceniam "Titanica" (widziałam go kilka razy) ale na poprawę nastroju to film nie jest. A HSM to co innego!!!
Możesz nie lubić film ale mnie i wielu osobą się podoba!
I to się liczy :P

Mi także film się podoba :) nie mam Disney Channel ale widziałam obie części na jedynce. Nie jestem już dzieckiem, a jednak ten film ma dla mnie jakiś urok. Nie uważam Vanessy i Zaca za nie wiadomo jakich wspaniałych aktorów i piosenkarzy (chyba mogę ich tak określić)- Vanessa, gdy śpiewa ma (jak dla mnie) głos męczący, nie mogłabym słuchać jej własnych piosenek. Ani ona ani on nie są moimi idolami. Film jest jak dla mnie w porządku, obejrze część trzecią jak będzie leciała gdzieś w tv, może kiedyś na jedynce. Zastanawiam się co będzie po HSM? Przecież Disney nie będzie tego kręcił w nieskończoność. Czy gdzieś ich kariery się rozwiną czy będą gwiazdkami jednego filmu.