PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249734
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Co o tym myślicie? Prace ida pełną parą ale czy się wyrobią?
http://www.theonering.net/torwp/2014/06/16/90082-manu-bennett-to-do-pickups-in-j uly/

ocenił(a) film na 8
Belief

Spoko ;] No dokładnie. To byłoby o wiele gorsze niż Dumbledore w Potterze, w sensie że od 3. części gra go inny aktor.

użytkownik usunięty
Julia_20

Akurat ta zmiana nie była jakaś tragiczna.

Julia_20

????????????? Teraz to mi szczena opadła na całego. Dumbledora gra od 3 czesci inny aktor????????????????????????? Seriooooooooooooo???? W zyciu bym się nie spodziewał. SZOK TOTALNY. SERIO. MYŚLAŁEM ZE TO TEN SAM. Tyle lat w kłamstwie.....

kamilxxx09

http://www.barbra-belt.pl/wp-content/uploads/2012/06/szok.jpg

kamilxxx09

Teraz nie zasnę :(

hr_dooku

Ja chyba tez haha :)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Ah, jakże mi przykro.
Poza tym, używanie całej serii znaków interpunkcyjnych w jednym ciągu podobno oznacza jakieś problemy emocjonalne.

Julia_20

Sorry ze zabiore glos ale czy wy jestescie powazni?

Zmiana odtworcy roli Dumbledora w Potterze wynikala tylko i wylacznie z tego powodu, ze szanowny Pan Richard Harris niestety odszedl z tego swiata. Logicznym bylo to, ze musieli znalezc innego aktora do roli Dumbledora. To ze McKeelen mogl nie zagrac w Hobbitach wynikalo z zupelnie innych powodow, rzeklbym z materialistycznego podejscia tego aktora do pracy nad filmami z serii Hobbit. McKellen wahal sie czy praca nad Hobbitem bedzie owocowala w $ na jego koncie, gdyz wytwornia MGM miala wowczas powazne problemy finansowe i wielu aktorow nie chcialo z nimi wspolpracowac.

Dwie rozne sytuacje... dwa rozne podejscia do tematu...

Julia_20

Ta zmiana Aktora wynikała z tego że Richard Harris umarł i w ogóle nie była to tragiczna zmiana

ocenił(a) film na 8
LobeliaSakvil

Oj ludzie, ależ ja doskonale wiem dlaczego zmieniono aktora! Jednak wcale NIE zmienia to faktu, że gdyby Gandalfa w Hobbicie grał ktoś inny (i obojętnie z jakiego powodu) to byłoby również inaczej, gorzej bo zazwyczaj przywiązujemy się do aktora wcześniej wcielającego się w ową postać. No, chyba że nikt z was nie zauważyłby różnicy... :S

Osobiście, bardziej lubiłam Harrisa w roli Dumbledore'a i dlatego o tej zmianie, choć koniecznej, nie muszę w samych pozytywach. Wam nowy aktor może się bardziej podobać, a mi nie musi.

Julia_20

spoko nic do ciebie nie mam też wolę Richarda Harrisa w roli Dambledora ale cóż życie płata różne figle . szkoda że tak wyszło bo Richard Harris w roli Dambledora był bardziej wesoły taką barwniejszą postać Dambledora grał

LobeliaSakvil

Mr. Baggins napisał to samo co ty 5 godzin wcześniej. Więc powiedz mi po co się powtarzasz? Do jasnej anielki.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
MrBaggins

Zgłoszony za spam.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Czujesz dumę zgłaszając wszystkich i wszystko, a może w ten sposób się dowartościowujesz?

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

hr_dooku napisał identyczny post. Jego też zgłosisz?

Ancalagon

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Pustkowie+Smauga-2013-469867/discussion/Ej. ..a+dlaczego+Gollum+nie+umar%C5%82+ze+staro%C5%9Bci,2432834#post_12210205

kamilxxx09

Spam? Ten post (a raczej pisany obrazek) ma służyć za zilustrowanie doznawanego stanu osoby która go umieściła. Nie ma w nim ani linków do jakichś filmów online ani oszczerstw ani reklam ani niczego innego co odpowiadałoby definicji spamu. Apsik!

użytkownik usunięty
MrBaggins

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Pustkowie+Smauga-2013-469867/discussion/Ej. ..a+dlaczego+Gollum+nie+umar%C5%82+ze+staro%C5%9Bci,2432834#post_12210205
Patrz no ciebie zgłasza a sam papuguje...

MrBaggins

Patrz no ciebie zgłasza a sam papuguje...

kamilxxx09

Coraz bardziej się obawiam, że ta część będzie jeszcze większym gównem niż druga *__*

kamilxxx09

Oni jeszcze nie skończyli tego filmu? premiera za pół roku a film nadal nie jest gotowy, co tu dużo mówić ja jestem pewien że w tym roku na 100% nie zobaczymy tego filmu, znowu przesuną premiere tego filmu, sami zobaczycie jeszcze będziecie mówić że miałem racje, Największym dowodem na to że tego filmu tak szybko nie zobaczymy jest CISZA która świadczy o tym że producenci nie są jeszcze gotowi żeby ujawnić jakiekolwiek informacje o tym filmie, bo sami nie wiedzą czy uda im sie w tym roku ten film wydać.

kamilxxx09

I z czego rżysz? idź sobie poczytaj swoje wypowiedzi, tam jest cała masa powodów do śmiechu.

niesmiertelny203

powiedziało multikonto

niesmiertelny203

Przyznaję ci rację ! Tak gdzieś w 60% 40% zostawiam na cichą nadzieję że tak nie będzie ale jak to się mówi "nadzieja matką głupich jest" czy tym razem też tak będzie zobaczymy ale lepiej nie krakać :)

kamilxxx09

To ja wolę żeby przesunęli premierę aniżeli wypuścili do kin taki "bubel" jak druga część.

ocenił(a) film na 6
lolmiki

A widziałeś już film albo prace nad nim/cokolwiek ;D?

calays

Po prostu chcę by trzecia część była najlepsza z trylogii i nie była taką klapą jak druga.

lolmiki

Bedzie najlepsza. A 2 nie była klapą. Ty sobie to ubzdurałes po prostu i powtarzasz po innych.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

2 była poniżej oczekiwań. Ewidentnie widać w niej efekty rozłożenia krecenia filmów na 3 części. Założe się, że w dwuczęściowej wersji nie było by rozbudowanego wątku Tauriel i idiotycznej próby zalania smoka złotem. Dlaczego tak mało Mirkwood i Beorna? Zbyt plastkiowe i sztuczne walki Legolasa na rzece z orkami. Wiem, że cała ta scena miała być troche humorystyczna i dla młodszych widzów(kasa), zresztą Hobbit powinien być przystępniejszy niz WP, ale jednak nie pasuje mi to w klimacie Śródziemia. W WP też były efektowne sceny walk Legolasa, ale jakoś były bardziej stonowane i choc troche realistyczne, do przełknięcia.
Oczywiście ucieszyłem się na wieść o 3 filmach w Śródziemiu. Im więcej minut w tym świecie tym lepiej, ale uważam że można było zrobić 2 część lepiej. Troche zmarnowany potencjał.
Podsumowując: wg mnie PJ przy okazji kręcenia Hobbita ma mniej swobody niż przy kręceniu WP. Warner Bros liczy na zyski i pewnie dlatego mamy dziwne wątki z Tauriel, efekciarskie walki i "humorystyczne" wstawki dla młodszych widzów. Mimo wszystko bardzo czekam na 3 część i licze na to, że PJ wezmie sobie opinie fanów do serca i stworzy arcydzieło na miare FOTRa.

kamilxxx09

Masz rację, dwójka nie była klapą. To była masakra!

lolmiki

Do nauki bo koniec roku szkolnego się zbliża.

kamilxxx09

A jak tam z tobą? Przejdziesz w końcu do gimnazjum czy znowu kiblujesz?

lolmiki

Mikołaju mikołaju...

kamilxxx09

Dobra. Sorry.

kamilxxx09

Ale nie chwal się że znasz moje imię. Mam je przecież w nicku.

lolmiki

Problem w tym, ze nie masz.

kamilxxx09

mój nick to lolMIKI

lolmiki

Weź odpuść... Myśli że ma nie wiadomo jakie chody i znajomości. I sadzi że imiona użytkowników to jakaś tajemna wiedza. Przecież każdy tutaj wie że jestem Pat :D Patka:D Patrycja":D

kamilxxx09

Jednak nadal uważam że druga część jest nie najlepsza.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Dlaczego nazywasz go Mikołajem?

Ancalagon

Bo ma tak na imie.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Skąd wiesz?

Ancalagon

Niewazne skąd.