Proponuję w tym temacie utworzyć zasady funkcjonowania podforum filmu BPA.
To Wy, użytkownicy, będziecie decydować o tym, co ma być zablokowne, i w jakim temacie, może i cały temat?
Czy to ma być obraza, prowokacja, czy zwykła wypowiedź.
Na początek proszę o wyrażanie propozycji co do zasad, oraz formy opiniowania poszczególnych wypowiedzi/tematów.
Ja jako moderator deklaruję się zaglądać tu co najmniej raz dziennie (oczywiście mogą być większe przerwy, czasami jeżdżę w delegacje, niestety pracuję...),
jednak temat będzie monitorowany i propozycje zgłoszone przez Was będą regularnie realizowane.
Przypominam jedynie, że moderatorzy Filmwebu mogą tylko blokować wpis/temat i w tym zakresie się poruszamy.
Kolejną możliwością moderatorów jest zgłoszenie "dalej..." osób do bana/blokady 30 dniowej pisania, jednak wpływ na to jest znikomy.
Oddaję zatem WAM temat, zachęcam do wypowiedzi i zgłoszeń.
Okej, ale raczej zwykła wypowiedź niełamiąca kodeksu nie będzie blokowana, nawet jesli znajdzie sie pod nią 5 "do kasacji"? No bo to byłoby bez sensu.
5 to moja propozycja, nie musi być tyle , może więcej może mniej.
Dlaczego by nie? Wówczas ważyłbyś swoje komentarze dokładniej, prawda?
"Dlaczego by nie? Wówczas ważyłbyś swoje komentarze dokładniej, prawda?" - w jakim sensie? No chyba jak ktoś by napisał "Film lepszy od ksiazki" albo "Ksiażka lepsza od filmu" i podpisze sie pod tym 5 osób będach na "nie" to nie zostanie to usunięte? Bo to nie zabawka w lajkowanie czy dawanie łapek w dół.
dlaczego cycu podle kłamie na mój temat? Nigdy 2 kont nie użyłem do głosowania 2 razy. W takim razie kolejna propozycja
4. Kłamstwa na temat użytkowników.
nie kłam cycu bo nigdy nie zakładałem konta po to by głosować 2 razy. Mylisz mnie z spycialcem lolmikim, kamilkiem i czosnako.
ad 1. Może i będę w mniejszości, ale nie zgadzam się, wiem że Oro z takimi tematami wygania na forum INNE, ale bądźmy szczerzy, forum INNE to największy rynsztok filmwebu, tam nie da się normalnie rozmawiać. Na forum Hobbita zagląda sporo normalnych osób, mających normalne poglądy i nieszukających zwady, po prostu zwykli fani Tolkiena czy też filmu Hobbit. Chętnie wymieniłbym z nimi parę słów na temat odbiegających od filmowego. Powiecie idź sobie z nimi gadać na PW - ale żeby gadać na PW muszę mieć ich w znajomych, a naprawdę nie mam ochoty wszystkich akceptować jako znajomych.
ad 2. Jak najbardziej, wycieczki personalne nie są mile widziane.
ad 3. Można toczyć kulturalną kłótnie rzucając rzeczowymi argumentami na jakiś temat, a można się kłócić o to że masz brzydką twarz co jest obraźliwe. Wyzwiska...jestem na nie. Wulgaryzmy...lubię rzucić jakieś mięso jako "partykuła wzmacniająca" ale jesteśmy na forum publicznym, rozumiem że wulgaryzmy są zakazane.
ad 4. Przychodzi mi namyśl jedna rzecz...ale nie będę tutaj o niej wspominał, nie chcę żeby ten post był zablokowany za niezgodność z regulaminem.
ad 5.i ad 6. Jak najbardziej. Natrętnym multikontom mówi stanowcze NIE.
Oczywiście że nie, ale żyjemy w demokratycznym kraju więc liczę na demokrację. Temat został założony żeby ustalić pewne zasady.
Dlatego wyszedłem z inicjatywą aby móc czasem odbiegać od tematu Hobbita i przykładowo porozmawiać na inne tematy, np ten o Kevinie...albo "Jak spędzasz święta". Rozumiem że Ty się z tym nie zgadzasz i akceptuje to.
Zgadzam się np. na tematy o świętach, bo jednak tworzymy tu pewną społeczność i niektórzy sie dośc dobrze znają. Ale nie zgadzam sie z głupotami. Zakładać temat "Kevin w piątek o 20" na forum Hobbita to chyba przegięcie i zwykły spam.
Czyli powinny być dozwolone tylko tematy, które jakkolwiek zahaczają o uniwersum Tolkiena oraz tematy integracyjne, tak? :D
Czemu nie? Fakt, nie cierpię Kevina...ale taki temat jest od razu pretekstem żeby podyskutować o tym filmie. Podkreślam że to forum ma trochę użytkowników i na pewno niejeden chętnie by się na ten temat wypowiedział.
Ja tez to rozumiem. Ale nie sądzisz, że zrobi sie tu przez to jeszcze większy śmietnik i będzie bajzel jak na forum "Inne"? Przecież bajzel jest tam własnie dlatego, że jest tam multum tematów do obgadania.
Ale tutaj teksty z których słynie forum inne będą blokowane.
Poza tym tam jest kumulacja trolli a tutaj nie.
Nie da się zrobić większego śmietnika i bajzlu niż na forum INNE. INNE to stan umysłu. To ewenement.
Nic na ten temat nie wiem, zwykły zbieg okoliczności, moją inspiracją było powiedzenie "Rosja to stan umysłu", ale jeśli takie jest Twoje hasło to jak najbardziej masz rację.
Aha, czyli tak bardzo nas lubi. :D
Hmm, to nie wiem jak rozwiązać tą sprawę. Pewnie za chwilę dojdziemy do takiego porozumienia, że można zakładać temat o czym się chce...
Kewin był tylko przykładem...ale tak, rozumiesz klimat, o to mi właśnie chodziło :)
Lepiej, tylko na forum Kevina nie spotkam tylu przyjaznych tolkienowskich mordeczek co na forum Hobbita.
1. Jak ogół nie będzie miał pretensji to zostanie.
3. Mięso odpada, to nawet nie podlega dyskusji.
4. ok, to nie wspominaj
"Jak ogół nie będzie miał pretensji to zostanie." ale wystarczą tylko pretensje kamila i tak blokujecie. Więc kamil da ci cynk i uznasz go za ogół jak przeważnie.
Zagłosuję narazie na to co zgłosił kamil
1. Na pewno tematy, które nie dotyczą filmu.
Jestem na nie. Owszem tematy o tym, że leci Kevin jak najbardziej nie powinny tu być, ale już taki temat o spadających gwiazdach, swoich kolekcjach związanych z Tolkieniem itd. jak najbardziej tak, bo na inne nie da się rozmawiać a tu jednak tworzymy jakąś grupę.
2. Spam dotyczący opowiadania o sobie tzw. "prywatki".
Nie wiem o co chodzi. O wycieczki personalne czy o offtop. Wycieczki personalne na "nie". Offtop na "tak". Nie wprowadzajmy tutaj nazizmu, bo w końcu nic nie będziemy mogli napisać.
3. Kłótnie, wyzwiska, wulgaryzmy - tak jak w regulaminie filmwebu.
Na "tak"
4. Z prowokacjami nie wiem o co chodzi za mało konkretów.
5 i 6 multikontom mówię stanowcze nie.
Mam dokładnie takie samo zdanie. Punkt 1 nie ma absolutnie sensu. O Hobbicie już prawie każdy temat został wymęczony 100 razy. Nie da się ciągle pisać o tym samym. Znowu dojdzie do sytuacji w której nie będe mogła założyć tematu o Oscarach.... bo nie dotyczy Hobbita.... Paranoja...
Punkt 2 powinien być własnie wydzielony ak jak ty to zrobiłaś
Co innego wycieczka personalna a co innego luźny offtop o wyższości Tortu Czekoladowego nad Tortem Truskawkowym :)
A jeśli ktoś tu zajrzy powiedzmy za pół roku...? Zechce poszukać informacji o filmie i isę nie dokopie, bo będą przykryte pod grubą warstwą "prywatek".
Jak mówi Oro skorzysta z wyszukiwarki. Sama (nawet na tym forum) często z niej korzystam. Nie jest możliwe by wszystko było na wierzchu.
Wiele innych rzeczy od forum odstrasza. To jest wspólna inicjatywa z głosowaniem. Zagłosuj i tyle.
Wyszukiwarka na filmwebie działa całkiem nieźle, sam korzystałem z niej nie raz i nigdy mnie nie zawiodła.
potwierdzam. Korzystam z wyszukiwarki filmwebu na przykład na Harrym Potterze nie zawiodła mnie.
"A jeśli ktoś tu zajrzy powiedzmy za pół roku...? Zechce poszukać informacji o filmie i isę nie dokopie, bo będą przykryte pod grubą warstwą "prywatek"." - istnieje taka magiczna opcja jak "szukaj". A, to że ludzie są leniwi i trudno im jest wpisać coś w tamtym miejscu to już oddzielna kwestia.