Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 251 tys. ocen
7,2 10 1 250991
5,6 48 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Trzeba na to założyć osobny temat, bo po prostu jest mus:). Za równe 100 dni zasiądziemy wygodnie w polskich fotelach kinowych (bez popcornu i coli najlepiej!) i będziemy się rozkoszować ostatnim epizodem filmowego Śróðziemia:). A potem będą dyskusje, dyskusje, dyskusje...

użytkownik usunięty
sentia

Wielkie zwycięstwa to nie wszystko a powstania to powód do dumy.

Na ten temat nie będę się wypowiadać, ponieważ jest to kwestia indywidualna jak kto ocenia powstania.

ocenił(a) film na 6
sentia

(...) ;/

„Ona po prostu lubi historię” – wywnioskowałam to, z faktu, że byłaś na paru forach dotyczących filmów „historycznych” na których byłam i ja. Wnioskuję zainteresowanie pewną tematyką + nasza rozmowa o mundurach itd.
„Jak nie komunizm to Powstanie” – odwołanie się do tematów gdzie min. ja i ty pisałyśmy
„Szkoda tylko, że jej się co nieco pieprzy” – no przepraszam ale Ci się pieprzy,co na to poradzę, że nie wiesz?To nie moja wina.
„no ale trzeba próbować ;)” – mimo „błędów” przebywasz/piszesz dalej. Czy tylko dlatego, że zrobiłaś prę błędów należy rezygnować? Nie, ja bym pisała nadal ale UWAGA – zastanowiłabym się 2 razy co napisałam – „próbujemy dalej”

Dziewczyno niby jesteś taka „luzacka” a widzę kurczę za przeproszeniem „węszysz” intrygi i doszukujesz się jakiegoś 2,3,…50 dna w zdaniu które wcale nie jest komentarzem z kategorii "czytaj między wierszami".

Gdy piszę ci ironicznie albo z humorem (jak wczoraj)-nie łapiesz, gdy piszę „normalnie” to urządzasz awantury i strasznie szybko się przepraszam ale chyba "pienisz" - znaczy odnoszę się do komentarza powyżej. Nie wiem oczywiście czy cały czas tak reagujesz.

calays

Jak wy doszukujecie się intryg i multikont to dobrze. Mnie po prostu twoja osoba zaczyna coraz bardziej drażnić. I chcę ci dać to do zrozumienia.

ocenił(a) film na 6
sentia

Może ty masz do tego lżejszy stosunek - (do pewnych spraw) bo byłaś bo „drugiej stronie” i ciebie „akcja” ominęła. Ja jednak nie pozwolę sobie na to aby ktoś tak pogrywa sobie moim kosztem nie miał z tego tytułu konsekwencji. Dlatego tak, ja nie widzę w tym nic dziwnego – doszukiwanie się multikont a co do intryg …. Wybacz ale jeszcze nie interesowałam się tym.

"Wyznanie", - Ok. Dziękuję za poinformowanie ale nie aspiruje do bycia twoją „koleżanką” także pozwolisz, że z tym faktem nic nie uczynimy.

calays

Więc koniec tematu

ocenił(a) film na 6
sentia

Spoko ale jeszcze poniżej odp.

ocenił(a) film na 6
sentia

Lubisz włoski, że tak od czasu do czasu go używasz i prezentujesz (choć w wulgarnej formie) na forum? Niestety ja nie miałam przyjemności aby nauczyć się tego języka, musi wystarczyć mi fakt, podróżowania rok w rok do tego kraju i używania angielskiego. Życie.

calays

Och... uwielbiam włoski. Jest piękny. Poza tym Włochy to cudowny kraj z niesamowitą kulturą. Tylko trochę mężczyzn mają kiepskich bo jak jakiś ładny się znajdzie to niski strasznie. Ale ich kuchnia wynagradza wszystko :D Gdybym miała możliwość podróżowania tak rok w rok to starałabym się na twoim miejscu trochę zaczerpnąć języka u naturalnego źródła bo takie jest najlepsze więc trzeba korzystać.

ocenił(a) film na 6
sentia

Osoba która nie zna języka to chyba ma trudniej aby zaczerpnąć coś z tego „naturalnego” . Grunt, że kupować w miarę umiem i metro w Rzymie ogarniam po włosku to już dla mnie „coś”. W innych kwestiach pozostaje angielski bo po niemiecku czy francusku tam się już nie dogadasz raczej. Gdybym miała wybierać to bardziej we Włoszech faworyzuje miasta wiadomo Wenecja/Rzym jeżeli miałabym wybierać „krajobrazowo” po całości to w tym momencie Włochy są dla mnie na równi z Francją ale region Północny/Północ-Zachód. Co do kuchni tu się zgodzę – kuchnia wynagradza wszystko ;)

calays

calays masz piękne marzenia :)

ocenił(a) film na 6
wort801

proszę :)?

calays

No z włochami co byś chciała tam zobaczyć ??

ocenił(a) film na 6
wort801

W zasadzie co chciałam zobaczyłam ( chyba, że w ciągu roku sobie coś nowego wymyślę) na tę chwilę chciałabym znów wrócić do Rzymu bo tam byłam 3 lata temu ale też do Wenecji - byłam wiosną tego roku ale w sumie spędziłam tylko tydzień we Włoszech jak już marzy mi się "przesiadywanie" tam miesiąc może kiedyś jak fundusze pozwolą ;p

calays

Ok :);) kupiłaś sobie coś ciekawego ??

ocenił(a) film na 6
wort801

zbieram flagi z każdego miasta/kraju np. we Francji kupiłam flagę Bretanii, we Włoszech miast, bo każde miasto ma swoją flagę. -to takie małe miniaturki do ramek na ścianę. Fajnie to wygląda, jeżeli chodzi o "pamiątki" nie szaleje aż tak za nimi. Wolę wydać kasę na muzea,oraz mam manie chodzenia do kawiarni, restauracji które były w jakiś filmach ;)

calays

Ok spoko rozumiem z klimatyzacją/zmianą czasu miałaś problem ??sorry że pytam ale ciekawość mnie ... :)

ocenił(a) film na 6
wort801

Heh ;p jeżeli chodzi o samolot to w 1 dzień miałam wrażenie, że wszytko się rusza choć ja siedziałam/leżałam ... ale to po paru godzinach mija ;)

Jeżeli chodzi o Włochy - to mi najlepiej zwiedza się w okresie deszczowym tzn. luty/marzec/kwiecień. Wolę jak pokropi sobie niż jest skwar jak na patelni i marzysz tylko o tym aby znaleźć cień...nie ma radości ze zwiedzania jak dla mnie. Jeżeli chodzi o Francję to rejon Północno-zachodni jest bardzo przyjemny bo mamy wiatr od oceanu / kanału. Innych problemów nie miałam ze zmianami ;)

A co wybierasz się, że pytasz ;)?

calays

Ok dzięki nie tylko ciekawość :)

ocenił(a) film na 6
wort801

Aha ok :) zatem jakby co służę pomocą . Aha- jedna "upierdliwa rzecz" nie wszędzie tak jest ale ja raz trafiłam - inne wtyczki ;p

calays

ok :) :):)

ocenił(a) film na 10
sentia

Tu się z tobą zgadzam. Włochy to najpiękniejszy kraj na swiecie, tak jak Francja.

ocenił(a) film na 10
sentia

Przyznaje. Kamil nie jest bez winy. Też czesto pisze obrażajace posty i prowkuje. Ale o wiele mniej niż cała masa tych trolli. A multikonta nie zgłosiłem jeszcze ani jednego :)

Kjcdudbjsdv

Tak ostentacyjnie i regularnie polowaliście na multikonta, że myślałam, iż zgłaszałeś.

ocenił(a) film na 4
sentia

Spokojnie i tak ze zgłaszaniem nikt nie dorówna tobie.

Belief

A no... Już jedna chyba sama konto usunęła ze strachu przed banem podobno

Kjcdudbjsdv

Nie, nie prowokuję. Nikogo nie prowokuję, przynajmniej nie mam takiego zamiaru i nie miałem. Ja to nie lolmiki czy sentia.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

No przyznaje. Prowokować, nie prowokujesz, ale czasami obrażasz innych.

Kjcdudbjsdv

Tylko trollów, a i to łagodnie.

Kjcdudbjsdv

Skoro kamilek nie prowokuje. To jak byś nazwał dialogi prowadzone z użytkowinikem bartocośtam... w tym temacie? Ja bym to mogła podpiąć pod prowokację.

Imitation

spokojnie... Ten osobnik nie robi na mnie żadnego wrażenia. Nie przejmuj się on się nie zmieni. Już mu tyle razy zwracano uwagę i nic.

sentia

Ostatnie zdanie pasuje bardziej do ciebie.

bartoszcyc8

Do adresata wypadałoby się zwracać z wielkiej litery :)

sentia

sentia nie wiadomo czy po tych dyskusjach będzie cisza mimo że nie mają praw to kolejnych filmów mogą coś własnego wymyślić w tym świecie .

ocenił(a) film na 4
obleh

Oprócz dyskusji możemy się też spodziewać całej armii trolli atakujących to forum ;)

ocenił(a) film na 7
Anthrax91

będzie fajnie

ocenił(a) film na 10
realowiec

Fajnie?????

ocenił(a) film na 7
Kjcdudbjsdv

tak :) lubie trolli

ocenił(a) film na 10
realowiec

Eeeee. Dziwne :)

ocenił(a) film na 7
Kjcdudbjsdv

widzę że kamilxxx09 fika

ocenił(a) film na 10
realowiec

Naprawdę? Gdzie?

ocenił(a) film na 7
Kjcdudbjsdv

do ciebie :) oj nie ładnie z jego strony

ocenił(a) film na 10
realowiec

Bez przesady.

ocenił(a) film na 7
Kjcdudbjsdv

no ok :)

Kjcdudbjsdv

BĘDZIE, BĘDZIE ZABAWA... BĘDZIE SIĘ DZIAŁO!!! I ZNOWU NOC. BĘDZIE MAŁO. BĘDZIE GŁOŚNO, BĘDZIE RADOŚNIE.... PRZETROLLUJEMY RAZEM CAŁĄ NOC...ŁOPA YEAH...

I wszyscy będą się wdawać w te dyskusje... wszyscy bez wyjątku.

ocenił(a) film na 7
sentia

no jak nie jak tak

realowiec

Takie to już uroki :D

ocenił(a) film na 7
sentia

każdy musi się wyszaleć :)

realowiec

A wtedy jest najlepszy czas.

ocenił(a) film na 7
sentia

w tematach trolli zawsze jest najwięcej postów :)