Trzeba na to założyć osobny temat, bo po prostu jest mus:). Za równe 100 dni zasiądziemy wygodnie w polskich fotelach kinowych (bez popcornu i coli najlepiej!) i będziemy się rozkoszować ostatnim epizodem filmowego Śróðziemia:). A potem będą dyskusje, dyskusje, dyskusje...
Ale jesteś. Nazywasz Hobbita filmem pustym, plastikowym i bardzo słabym przy czym wychwalasz tą cukierkową i dziecinną "Narnię". Powiedz czym Narnia przewyższa Hobbita? Gadającymi bobrami?
Nie zaprzeczam. Ogólnie nie mam nic do Narnii, uważam te filmy za niezłe, zaś Hobbity za bardzo dobre a LOTRy za arcydzieła z najlepszym soundtrackiem (jak do tej pory) XXI wieku :D
No trochę przesadziłeś. Hobbity nie są tragicznymi filmami. To nadal jest udane kino fantasy. Może i w Pustkowiu było sporo potknięć ale na pewno nie zasługuje na oceny poniżej 5/10.
Mam nadzieję, że nie ostatnim epizodem :-).
Dobrze, że wspomniałeś o popcornie i coli. Nie chcę nikogo obrażać, każdy lubi oglądać filmy w inny sposób, ale uprzedzam, jeśli ktoś obok mnie będzie szeleścił popcornem w trakcie pogrzebu Thorina, to nie odpowiadam za swoje czyny.
Ok, szykuje duży popcorn i zostawię go na śmierć Thorina, zobaczymy co mi zrobisz :P
W ciszy, bo połowa spi z nudów :D Nie zebym krytykował filmy w kinach studyjnych czy coś. Broń Boże. Szanuję takie produkcje, bo i ja czasem na taki film sie wybieram lub oglądam w necie. Jednak z doświadczenia wiem, że niektórzy umierają z nudów, bo mało kto potrafi zrozumieć takie kino.
Ja tam uważam, że w "normalnym" kinie typu Multikino czy Helios też można znaleźć ambitne filmy z dobrym scenariuszem czy aktorstwem nawet fantasy czy sf
Spoko. Ja tam Człowieka ze stali cenie za patos i wzruszające sceny oraz ukazanie bohatera jako kogoś w rodzaju Chrystusa, a nie faceta w majtkach ratującego koty z drzew. Dlatego traktuję ten film jako wzór filmów o superhero.
Kiedyś nalezałem do czegoś w rodzaju "małej społecznosci" filmowej, gdzie puszczane były filmy z różnych stron swiata, ale potem zrezygnowałem.
Widzę że w twoich temacie jest dużo postów nie na temat :( dobrze że dodaje materiały przynajmniej nie mam czasu komentować niektórych postów w tym temacie :)