Jak myślicie ile osób do polskiej premiery kliknie chęć zobaczenia "H: Unexpected Journey"? Według mnie ilość ta na pewno przekroczy 50.000 ;) to chyba będzie rekord na filmwebie...
Pozdrawiam
Trzeba zrobić jakąś kampanię reklamową :D Rozprzestrzenić temat wśród ogółu członków strony. Liczę, że przekroczy 50k ;)
myślę żenie trzeba będzie nieczego rozprzestrzeniać...drugi zwiastun przekona wiele osób...tak myśle :)
P.S. żeby ktoś nie marudził, że nudny temat to załączam link do raczej nowych zdjęć ;)
https://plus.google.com/u/1/114727809246387939564/posts/bBEC32GFvjt
Na 4 miechy przed premierą ma 33 tys więc 40 na pewno przejdzie ale czy dobije 50 zobaczymy.
Tak jak pisałem, myślę, że będzie pomiędzy 40-45 tysięcy.Co nie zmienia faktu, że na dzień dzisiejszy, to już jest rekord.
Światowy rekord oblicza się że n a hobbita czeka rekordowa liczba ludzi więcej niż na Avatara i nowego batmana. Co oznacza że mamy szanse na kasowy rekord.
Myślę, że pierwsza część nie ma szans za bardzo na walkę z Avatarem w box officie.Zarobi jakieś 1.5-2 mld.Druga i trzecia część będą miały już szansę na rywalizację z filmami Titanic i Avatar.Trzecia część Hobbita może też w USA pobić weekend otwarcia Avengersów, gdyż premiera będzie w lipcu, czyli w sezonie letnim.
no tak...światowe liczby (prawdopodobnie rekordowe) to będzie inna melodia, szczególnie za Oceanem...ale jakoś skupiam uwagę, przynajmniej przy pierwszej części trylogii na polskiego widza...no i z ciekawości też na kraj w który rozpocznie premiere...wiadomo już gdzie planują Nowa Zelandia?
Tutaj masz listę premier
http://www.imdb.com/title/tt0903624/releaseinfo
Z czego premiera w Nowej Zelandii nie odbędzie się 14 tylko 13.
oO dzięki :) nie zauważyłem wcześniej na IMDb;/
więc zacznie się od światowej 28listopada w Nowej Zelandii...przy czym ta premiera zaważy bardziej na recenzjach...realny start box office tego filmu od 12 grudnia
Prawdziwe pieniądze to film dopiero w styczniu zacznie zarabiać.Grudniowe premiery nigdy na początku nie zarabiają zbyt dużo.
jeśli w styczniu to będzie najwcześniej...miałem na myśli szanse na jakieś rekordy otwarcia itp.
Myślę, że weekend otwarcia będzie coś około 100 mln.Pamiętajmy, że to grudzień, sezon świąteczny, wtedy filmy na prawdę nie zarabiają tak wiele.Avatar w pierwszy weekend w USA zarobił 77 mln.Teraz jest najbardziej kasowym filmem w USA i ogólnie na świecie.Rekordowy weekend otwarcia może mieć trzecia część Hobbita, bo będzie miała premierę w lipcu w sezonie letnim.Myślę, że wtedy może nawet z Avengersami rywalizować.
oj coś czuję ,że zmienią date ostatniej części...jeśli będzie im zależeć na nagrodach....od dawna wiadomo,że produkcje bliższe datą premiery do ceremonii np. Oscarów robią większe wrażenie na tej śmiesznej akademii... chyba,że wcześniej producenci nie zarobią przewidywanych miliardów (w co śmiem powątpywać), ale nie zamierzam wychodzić tak daleko w przyszłość z tym przewidywaniem...bo przecież wcześniej czeka Nas koniec świata ;)
Jestem ciekaw Hobbita i oscarów.Wątpię, aby któraś część Hobbita dostała oscary w najważniejszych kategoriach, zwłaszcza dla najlepszego filmu.Powrót Króla dostał, a wszyscy wiemy jak bardzo akademia nie przepada za filmami science - fiction i fantasy.Żaden film sci-fi nigdy nie dostał oscara dla najlepszej produkcji, a jeśli chodzi o filmy fantasy to chyba tylko dwa, z czego Powrót Króla dostał 11 oscarów tylko i wyłącznie dla tego, że był ostatnią częścią trylogii.Gdyby nią nie był, nigdy by nie dostał tych 11 oscarów w tym dla najlepszego filmu.Akademia dała te 11 oscarów, aby uhonorować całą trylogię.
dokładnie;).co do Hobbita może być podobnie, tak więc nie nastrajam się i nie radzę na więcej niż 3 Oscary i to na pewno nie w głównych kategoriach za "An Unexpected Journey"...
Nominacji pewnie sporo dostanie, ale samych oscarów raczej nie.Zresztą oscary i tak od dawna mnie nie interesują.Galę zawsze sobie oglądam, ale to tylko dlatego, że jest fajny klimat i po prostu lubię takie show, jednak same nagrody mam gdzieś.
Ja myślę że będzie tak jak z Wp 4/6 2/4 i walka o komplet bo może w trójce dopiero smaug zniszczyć Esgaroth i bitwa pięciu armii a w dwójce liczę tylko na Dol Guldur.