PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 421 tys. ocen
7,6 10 1 420903
6,6 66 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

http://www.ew.com/ew/special/0,,20399642_20610399,00.html
Zobaczcie jak na 2 scenie przy stole jak się Kili wyróżnia(podobny trochę do Hugh Jackmana). Najszczuplejszy i w ogóle nie
widać żeby to był krasnolud ale to jest wszystko EPICKIE! To co będzie na comic-conie :D

MaciejTheBrave

Wargowie wyglądają genialnie :D Beorn NIESAMOWITY!

ocenił(a) film na 10
Matt_888

Jest też i znak runiczny na drzwiach Bilba. Taki sam jak na rysunkach w książkach :D

MaciejTheBrave

Beorn wymiata... podobnie scena w jaskini Golluma. Juz nie moge sie doczekac...

MaciejTheBrave

Link nie działa.
Ten chyba tak:
http://collider.com/wp-content/uploads/the-hobbit-banner-poster.jpg

MaciejTheBrave

Ten film musi być arcydziełem po tym co tu pokazano.
Widoczek krasnoludów na tle księżyca po prostu miażdży.
Nawet troll jest nad garnkiem.

obleh

arcydzieło to nie tylko zdjęcia

ocenił(a) film na 9
MaciejTheBrave

Oj będzie miazga, panie Jackson w tym roku to jedyna konkurencja dla pana to TDKR i mam nadzieje, że wyjdzie pan z tego zwycięsko. Teraz tylko czekać na nowy zwiastun.

MaciejTheBrave

Zaje*iste !! Ehh jeszcze tak długo do premiery ;(

ocenił(a) film na 10
marvolo_1998

Jeszce tylko 171 dni.

adrian229

Damy rade ; D

MaciejTheBrave

Każda scena wygląda tak baśniowo i magicznie że bije na głowę nawet WP. Wargowie są tacy jak ich sobie wyobrażałem no i Beorn też cudowny. Patrzeć tylko jak pokażą jeszcze olbrzymów, gobliny, orły, pająki i leśne elfy.

kamilxxx09

Orły są przecież na tym obrazku.

obleh

Sorry przez ciemność myślałem że to zwykłe ptaki. Ja się nawet pająka dopatrzyłem.

kamilxxx09

Gdzie ten stawonóg?:)

obleh

W mrocznej puszczy widać kawałek jego odwłoku ale trudno się dopatrzeć.

obleh

Prawdopodobnie sa dwa pajaki na zdjeciu: jeden schodzi po srodkowym drzewie w dol (a raczej sie spuszcza na pajeczynie), drugi skrada sie po kamieniu - rowniez za srodkowym drzewem.

ocenił(a) film na 10
MaciejTheBrave

♥ Super sceny, już nie mogę się doczekać filmu ♥

ocenił(a) film na 10
xxxarla1995

jest i troll w za drzewem :)

ocenił(a) film na 9
morpheustm

Ba widać nawet wszystkie trzy trolle.

ringos

Po lewej od tego najbardziej widocznego majaczą jakieś niewyraźne postacie i to chyba faktycznie dwa pozostałe.

obleh

Tak są wszystkie 3 trolle tylko że już skamieniałe.

kamilxxx09

Trolle nie są skamieniałe, tylko czają się na Bilba, który zbliża się do gara.

obleh

A nie bo są skamieniałe.

MaciejTheBrave

Ten plakat jest niesamowity! Nie mam już żadnych obaw, że film może się nie udać.

ocenił(a) film na 9
MaciejTheBrave

Kapitalny :-) Oj czuć z tego plakatu niesamowity klimat filmu :-) Coraz mniej mam też obaw co do realizacji. Na pewno przyćmi wszystkie inne produkcje w tym roku. Hobbit będzie prawdziwą bombą w kinach. Zapewne pobije wszelkie kasowe rekordy.
Jeszcze tylko 5 miesięcy i 2 tygodnie :-)))) TUŻ TUŻ... i zaczynamy przygodę! :-)

khazad7_2

Od tego bannera bije nie tylko niesamowity klimat ale też baśniowość i coś nowego czego nie widzieliśmy w wp coś bardzo nowoczesnego i cyfrowego.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

To fakt. Od razu rzuca się w oczy niezwykle nowoczesna oprawa wizualna a to przecież tylko baner. Myślę że jeśli w kinie da radę zobaczyć 48klatek w 3D to dopiero nas wgniecie to w fotel :-)
Rzecz jasna wybieram się na seans do Imax :-) Pewnie po miesiącu po premierze się na seans dostanę, tym bardziej, że ze znajomymi chcemy wykupić bilety na 2 seanse z rzędu :-) Bo wiadomo... 1 raz będzie mega przeżyciem, nie wszystko na spokojnie się zobaczy:-) Zaś za drugim razem dopiero normalnie przyjdzie mi film oglądać już z mniejszą dawką emocji.

A klimat iście tolkienowski :-) Z Władcą Pierścieni, Hobbit będzie tworzył piękną kompozycję. Do tego ta niesamowita muzyka która rzecz jasna, biorąc pod uwagę to co dla Władcy Pierścieni zrobił Howard Shore, będzie kapitalnym uzupełnieniem.
Cóż... za 2 dni pewnie wypłynie jeszcze więcej informacji w związku z CC :-)

Pozdrawiam.

MaciejTheBrave

Cudo! Ten fragment z Gandalfem i Beornem jest świetny. W pierwszej części najbardziej nie moge dodzekać się właśnie Beorna. ;D

ocenił(a) film na 9
Nessa_3

Ciekawe czy będzie pokazana scena przeistoczenia się Beorna w niedźwiedzia. Ale czasem lepiej czegoś bezpośrednio nie widzieć, to pozostawia jednak jakieś pole do fantazji :-)
Nie mniej jednak na fotce Beorn w postaci niedźwiedzia i Gandalf przed nim stojący, skala tych postaci... to wszystko tworzy niesamowitą całość.
Oj znają się chłopaki z ekipy WETA i Petera Jacksona na robocie :-) No a przede wszystkim brawa należą się dla rysowników Alana Lee i ... kurczę, zawsze zapominam jak się ten drugi nazywa :-)
No i dla scenografa: Dan'a Hennah'a :-)

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

I.. pozwól że dokończe - John'a Howe :)
A co do przeistoczenia się w niedźwiedzia to ja chyba już wiem jak to będzie wyglądało;)
Przynajmniej częsciowo, ale to moja wyobraźnia więc moge sie mylić:)

ocenił(a) film na 9
DziarD

A wiec podziel się swoją wyobraźnią :-) Ciekawe jak Ty to widzisz.
Dzięki za przypomnienie :-) Ciągle mi John Howe wypada z pamieci :-)))

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Hmm.. Ciężko mi będzie przekazać jak dokładnie to widze.
Myśle że nie będzie to takie pstryk i już, tylko przemiana jak należy. Najpierw przybieże nieco więcej masy choć i tak pewnie będzie to "wielki chłop";) no i może wydłużą mu sie kończyny. Wraz ze wzrostem przybywać mu będzie sierści lecz będzie to dopiero początkowa jej faza. Wraz ze wzrostem ciała wykształcać będzie sie pysk ,cała sierść i pazury. Jakieś 5-8 sekund mu to zajmie:) To takie moje wyobrażenia:)
A tu prosze, moze to będzie tak wyglądac.

-od 5 sekundy
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=MS-Zj3Ia8Co

-faktyczna część od sekundy 28
http://www.youtube.com/watch?v=4Qh1LlS8FFg&feature=related
W prawdzie są pokazany na tych filmikach zmiany w wilkołaka ale to cos w tym stylu.
Mniej więcej to tak , ale tylko mniej więcej.

Mam nadzieje że przemiana , jeśli takowa jest planowana , nie będzie pokazana w stylu : kamera sie obraca , obok (dajmy na to ) drzewa stoi Beorn, kamera przejeżdza za drzewo i już widzimy Beorna w postaci niedźwiedzia. Jeśli chcą pokazać przemiane to tylko całkowitą , to by nadało smaczku :)

ocenił(a) film na 8
DziarD

czytając twój opis od razu przypomniał mi się Harry Potter i przemiana Lupina ;)
http://www.youtube.com/watch?v=_AgF3qsxBlw dokładnie w 1:10

DziarD

Być może będzie podobnie jak to sobie wyobraziłeś :). Zauważyliście te dłuższe pasma włosów na głowie niedźwiedzia? Myślę , że to pozostałość po nie skończonej jeszcze przemianie.

ocenił(a) film na 9
Nessa_3

Być może po nieskończonej jeszcze przemianie, a może wręcz przecinie, właśnie już dokończona przemiana a to jego "znak szczególny". Tzn. moze ma długie włosy lub coś w tym stylu i tak to wyszło

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

I co o tym sądzisz khazad? A jakie są Twoje wyobrażenia?

ocenił(a) film na 9
DziarD

Ja myślę, że nie pokażą momentu przeobrażenia Beorna. No ale to tyko domysły.
Widzę to w taki sposób, że np. w oddali na tle księżyca postać człowieka powiększy się i przyjmie formę niedźwiedzia, ale nie będzie to pokazane dosłownie... albo coś na zasadzie cienia jak np. na początku Harrego Pottera gdzie profeson o transmutacji przeobraziła się z kota w człowieka i było to na zasadzie cienia pokazane :-)
No ale wiadomo... Hobbit to wielkie widowisko fantasy, co widać po fotkach i skali przygotowań, więc może i transformację pokażą w efektowny sposób :-)

A co z Radagasem i jego saniami z królikami? To faktyczna koncepcja? :D

khazad7_2

Myślę, że przeobrażenie musi być bo to wyjątkowa możliwość do popisania się efektami specjalnymi. Scena wręcz obowiązkowa.

ocenił(a) film na 9
obleh

Też tak sądze, to powinno być pokazane . Tak jak powiedział khazad, jest to wielkie widowisko więć powinni pokazać tę transformacje w efektowny sposób.

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

No właśnie, i tu nie wiem co myśleć;D Radagast, no cóż , barwna postać ale jesli chodzi o mnie to chyba wolałbym aby sobie to z królikami odpuścili.
Niby fantasy no ale..:)

ocenił(a) film na 9
DziarD

Te króliki to i mi by nie pasowały... w ogóle pomysł z sankami, jakimś takim dziwnym zaprzęgiem byłby dziwny... najlepiej gdyby Radagast np. na Orle przyleciał na Białą Radę czy też po prostu konno... ale sanie... króliczki.... troche świętym mikołajem mi tu jedzie w okresie wielkanocnym :D

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

No dokładnie, też tak sądze. No ale zobaczymy czym nas zaskoczą;D
Myśle ze nie mamy sie czym martwić, no i króliczków nie będzie mam nadzieje:)

khazad7_2

A mnie to bardzo odpowiada.

kamilxxx09

Heh... tobie wszystko odpowiada i nie masz zadnych zastrzezen. Jestes chlopaku slepo zapatrzony w film ktorego jeszcze nie widziales a ponad to wogole nieobiektywny.

MrBaggins

Odczep się... po prostu zwierzęta i Radagast mi bardzo odpowiadają. Przestań komentować każde moje słowo trollu.

kamilxxx09

Trollu? Jestes naprawde malo rozgarniety jesli uwazasz ze jestem trollem bo skrytykowalem twoje 2 posty... jak napisalem wczesniej nie umiesz byc obiektywny i wogole nie potrafisz przyjac slow krytyki. Tym bardziej ze sam ciagle komentujesz posty innych i sie wyklocasz bez powodu... Nie ma tematu na forum zebys nie zabieral glosu.

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Daj spokój On i tak nie zrozumie. A przez odpisywanie na jego posty ciągną się na tym forum długie i nikomu nie potrzebne dyskusje.

MrBaggins

Nie twój interes.

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Chciałbym cos jeszcze napisac co do Radagasta. W filmiku nr. 7 (videoblog) pokazane są duże sanie, z czego mozna wnioskować że jednak chyba sanie + króliki to faktyczna koncepcja;D także obyśmy sie nie ździwili jesli cos takiego zobaczymy.

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Ja już prędzej wybaczę króliki niż wygląd niektórych krasnoludów. W sumie na tych fotkach nowych co jakiś czas temu wyszły to wyglądają bardzo (BARDZO!!!) klimatycznie, ale jednak wciąż mi nie pasuje ten okropny Kili i nie mogę znieść tego, jak zaprojektowano Thorina, który powinien wyglądać najlepiej ze wszystkich krasnoludów. Może dlatego, żeby dziewczyny mogły sobie na końcu popłakać?