Szczerze?? Uważam, że te filmy to będzie mega rozczarowanie. Książka moim skromnym zdaniem była spoko, ale jak na książkę. Mało było w niej walk i widowiskowych akcji. Film na pdostawie tej książki powinien trwać półtorej godziny bo naprawdę mało się tam działo. Uważam, że będzie jak z ostatnią częścią Harrego Pottera. Podzielili część na dwie, z czego pierwsza już była tak nudna, że ledwo ją obejżałem. A tutaj nudnych częśći bedzie aż trzy. Chyba, że któraś nie będzie na podstwaie książki i wymyślą osobną historię.
Uważam że książka jest dosyć ciekawa, wciąga i szybko się ją czyta.
Też kompletnie nie rozumiem po kiego rozwlekać to na 3 filmy które do tego będą trwać 3 godz (sic!) przecież "Hobbit" jest króciutki, ja byłam przekonana że to będzie jeden film który będzie najwyżej trwał 2 godz. Wygląda na to że lecą na kasę i chcą jak najwięcej się obłowić, rozciągając na siłę fabułę.
Na prawdę są jeszcze ludzie, którzy nie wiedzą, że te filmy nie będą jedynie na podstawie książki Hobbit???
Nie śledziłam na bieżąco newsów związanych z tym filmem.
Jakie inne książki jeszcze zostaną wykorzystane w fabule tego filmu?
Nie no wierzę że tak jest. Ale choćby po pierwszym trailerze już można wywnioskować, że się mało dzieje i nie spodziewam się większych rewelacji
No zobaczymy. Naprawde chciałbym by ten film był świetny ale naprawdę nie spodziewam się niczego po nim. "Silmarilion" też czytałem i jakoś mnie nie zaciekawił ( ale to kwestia gustu ) Podobnie "dzieci Hurina" z których pewnie też zostanie poruszonych wiele wątków (tak przynajmniej myślę, bo w sumie dawno to czytałem i nie pamiętam specjalnie o czym były:)
To już kwestia gustu jeśli Silmarilion cię nie zaciekawił.Film najprawdopodobniej będzie trzymał poziom LOTR'a.
akurat podzielenie Insygni Śmierci było dobrym posunięciem, bo nie poucinali żadnych ważnych wątków, tak jak się zdarzało im we wszystkich poprzednich częściach.
A Jackson bez powodu by nie dzielił Hobbita na 3 części