PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425157
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

3D ? :/

ocenił(a) film na 7

Pewnie znów będzie wymuszone żałosne 3D ? Jeśli tak to nie pójdę do kina.. na tym idiotycznym 3D zawiodłem się już zbyt wiele razy i obiecałem sobie więcej tego nie zrobić. Mimo, że bardzo wyczekuję tego filmu.
Myślę wręcz, że może być lepszy od książki, bo ta, mimo że ciekawa to napisana była w kiepski sposób (oczywiście to tylko moje zdanie). Ale jeśli będą mnie chcieli oszukać wciskając marną imitację 3D, to niestety - ale odczekam i obejrzę na kompie.

ocenił(a) film na 9
Kilson85

Czy Ty spałeś przez ostatni rok? Od niewiem kiedy wiadomo że Hobbit kręcony jest w najnowszej technice, dzięki czemu 3D będzie naprawdę dobre, zresztą w 3d nie chodzi o wypadające rzeczy z ekranu, tylko o głębię. Jackson jest zbyt dobrym reżyserem żeby zwalić ten film. Po co ta panika?

ocenił(a) film na 7
mareczekp2

Nie śledzę na tego typu nowinek, wiem tyle, że pod koniec roku ma wyjść Hobbit, i wiem że filmy w 3D "z głębią" wyglądają zazwyczaj niemal tak samo jak w 2D, tylko są mniej wyraźne, oczy i uszy bolą od tych okularków, a do tego na niektórych scenach niewiele widać, szczególnie jak na ekranie jest dość ciemno. Ostatnio byłem na Johnie Carterze w 3D i byłem mocno rozczarowany że nie można kupić biletu na 2D, bo nawet głębi często nie było widać. Nawet "Avatar" o którym czytałem, że jak narazie był najładniejszym filmem w 3D jakoś nie zachwycił całą tą głębią, a na Immortals momentami zdejmowałem okulary bo mi przeszkadzały, i różnicę to było widać głównie w napisach. Dla samej wygody i komfortu oglądania chętnie zrezygnuję z głębi, nawet przy tej samej cenie biletu.
I nie boję się o Jacksona i to że zwali film, tylko o to, że jego wspaniałe dzieło będzie się oglądać męcząc się z uszczęśliwianiem na siłę kiepskim 3D. Może niektórzy to lubią, ale na pewno nie wszyscy, i ja osobiście chciałbym mieć wybór. Szczególnie jak kręcą film w 2D, a potem przerabiają go na 3D i w oryginalnej wersji nie da się go obejrzeć bo producenci lansują 3D, a kasę trzeba wydoić. Ja, moja żona, brat i kilku kolegów z pracy z którymi zdarza mi się rozmawiać nt. kina - żadne z nas nie lubi filmów w 3D w obecnej postaci i wszyscy kupujemy 2D jeśli jest taka możliwość, i tak naprawdę nie znam nikogo kto wybiera filmy 3D jeśli nie licząc bajek - ale ostatnio nawet nie ma tego wyboru.

ocenił(a) film na 10
Kilson85

A ile filmów do tej pory widziałeś kręconych od razu w 3d a nie konwertowanych?

ocenił(a) film na 7
adrian229

Nie mam pojęcia ile, na plakacie nie piszą jak był nagrywany. Ale Avatara też widziałem w kinie, i jakoś orgazmu nie dostałem. Po wyjściu z kina stwierdziłem to samo: "fajnie, ale 3D mogło by nie być" (był to pierwszy nie-animowany film który oglądałem w 3D), a po tych innych filmach, byłem wręcz wkurzony tym 3D.

ocenił(a) film na 10
Kilson85

Pozwól że cie uświadomię do tej pory nie oglądałeś żadnego filmu kręconego od razu w 3d.

ocenił(a) film na 9
Kilson85

Filmy od razu kręcone w 3D to inna bajka, są dobre efekty. Ponoć w Avatarze, ale nie byłem na nim w kinie. Immortals był konwertowany jak większość filmów dzisiaj, więć nie dziwne że efekty nie zachwycały.

ocenił(a) film na 10
mareczekp2

Ani Avatar anie Immortals nie były kręcone w 3d pierwszym takim filmem jest podobno najnowszy Spiderman potem Hobbit.

ocenił(a) film na 9
adrian229

Wiem że Immortals nie, ale myślałem że Avatar tak.

Kilson85

Zakładanie tematu bez znajomości zagadnienia jest żenujące.

ocenił(a) film na 10
obleh

Ale czy to pierwszy raz kolego ktoś zakłada taki temat.

adrian229

Pewnie z dziesiąty. Aż nie chce się czytać tego po raz kolejny.

ocenił(a) film na 7
obleh

Żenująca jest Twoja odpowiedź kolego. Nigdzie nie pisałem czy jest on kręcony w 2D czy 3D, i nie tego dotyczył mój post, ale raczej ograniczenia wyboru. A skoro sprawa wygląda tak, jak piszą koledzy wyżej, i te większość filmów które można obejrzeć w kinie wyłącznie w 3D, są jedynie konwertowane, to problem ten jest tym bardziej irytujący.
A skoro nie chce ci się czytać tego po raz kolejny to po co to robisz, a tym bardziej po co wpisujesz komentarze które nic nie wnoszą i są jeszcze bardziej "żenujące" niż post do którego się odnosisz?
Ale każdy troll ma swoje miejsce pod mostem... Pozdrawiam.

Kilson85

Zachowam spokój młody kolego i napiszę tylko, że chodzi mi o to, że warto czytać ze zrozumieniem. Chodzi o to, że takich tematów, tworzonych na prędce bez wcześniejszego zagłębienia się w forum było już trochę. To, że nie będzie to wymuszone 3D jak piszesz wie każdy kto chociaż trochę interesuje się tym filmem. Ciemno jest na filmach 3D gdy siądzie się w nieodpowiedniej sali, w kiepskim miejscu. Radzę wybierać największe sale i siadać na wprost, mniej więcej po środku sali i unikać konwersji jak John Carter. Co do trójwymiaru to do tej pory tylko Avatar był na wysokim poziomie, a Hobbit ma szansę być tym następnym.

ocenił(a) film na 10
obleh

I najnowszy Spiderman też ma być kręcony w 3D więc będzie na wysokim poziomie choćby same oglądanie z fabuła pewnie będzie gorzej ale sobie jakoś poradzimy.

ocenił(a) film na 6
Kilson85

Polecam zapoznać się na przyszłość: http://www.youtube.com/watch?v=avz8AeuuEcs

Na hasło 3d szukajka wyrzuca 60 tematów. 60!
To chyba wystarczająco, żeby czegoś się dowiedzieć, szczególnie, że nikt tu nic nowego nie napisał.
http://www.filmweb.pl/search/forum?q=3d&forum=21048644

ocenił(a) film na 7
horned_rat

Co świadczy tylko o tym, że jest to znany problem, który warto nagłaśniać. Najlepiej jak wszyscy pisali by w jednym miejscu, ale generalnie każdy temat i tak zasypany jest przez trolle i komentarze składające się z 1-2 słów jak typu "why why why" jednym z tematów które przytoczyłeś.
Zresztą przejrzałem 5 losowych tematów z 3D które przytoczyłeś i nigdzie tam nie pisano o konwersji, ani o tym czy jest kręcony w 3D czy 2D, czyli mimo agresywnych i niekiedy "żenujących" odpowiedzi pojawiły się jakieś konkrety i czegoś nowego się dowiedziałem. Oczywiście mógłbym siedzieć pół dnia i czytać całe forum, ale nie po to tu wchodzę i nie po to są fora i komentarze.
A teraz lecę na pociąg. Wesołych świąt życzę.

ocenił(a) film na 10
horned_rat

Przypomniało mi się jak ktoś kiedyś pytał czy gollum przeżył upadek do wulkanu że występuje w tym filmie to się nazywa idiotyzm.