PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425275
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Peter Jackson. Niech nie czeka 10 lat na kolejną trylogię, bo czas leci ludzie i aktorzy się starzeją:)

ocenił(a) film na 10
dawid2385

Jackson powiedział, że na "Hobbicie" kończy Tolkiena.

ocenił(a) film na 9
pio387

Pożyjemy, zobaczymy.... bo powiedział to wyraźnie w obecnych okolicznościach gdzie wiadomo, że nie ma producent praw do ekranizacji niczego więcej z Tolkiena jak Hobbita właśnie.
Ale kto wie? Może nabędą prawa np. do Dzieci Hurina bądź też innej części opowieści Śródziemia?
Oby! :-)

ocenił(a) film na 8
pio387

Nie mówił tak, tylko, że nie posiada praw do ekranizacji dalszych dzieł w większości, a Ch.Tolkien na to nie pozwoli, ewentualnie według mnie mógłby nakręcić jeden film, który łączył by Hobbita z WP, czyli pomost ;)

ocenił(a) film na 7
dawid2385

Trylogię Batmana. Niektórzy byliby wniebowzięci :P
A tak na serio, podejrzewam że nie będzie już więcej przekładał twórczości Tolkiena na ekrany.

ocenił(a) film na 9
Anthrax91

A szkoda, bo nikt inny się tego nie podejmie. Zbyt wysoko postawiona poprzeczka. Szkoda że tyle zwlekał z Hobbitem, bo wtedy może bardziej by mu się chciało ekranizować inne twórczości Tolkiena

dawid2385

Ten człowiek urodził się żeby ekranizować Tolkiena. Trudno powiedzieć co mógłby jeszcze nakręcić.

ocenił(a) film na 10
obleh

Masz całkowitą rację, tylko dzięki niemu można poczuć się jak w Śródziemiu i wątpię, czy ktoś w dziedzinie fantasy mu dorówna.

ocenił(a) film na 8
dawid2385

Po " Hobbicie " Jackson bierze się za reżyserię drugiej części " Przygód Tin Tina ", ponoć już w lipcu tego roku odbyły się zdjęcia z aktorami, które posłużą za wzór animatorom z Wety.

ocenił(a) film na 7
lelen_lis

Serio...? Znowu Tin Tin, pierwsza część mnie rozczarowała, nie będę specjalnie czekał na ten film.

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

Tak, powstanie trylogia na przemian reżyserowana przez Spielberga i Jacksona
mi się pierwszy " Tin Tin " bardzo spodobał więc ze sporymi nadziejami oczekuję na kontynuację i na równie dobrą muzykę Johna Williamsa :P

dawid2385

Coś na czym zbije forsę

ocenił(a) film na 10
napruto

Forsę ma w tyłku bo to reżyser z powołania. Myślę, że może zrobi coś o II Wojnie Światowej. W dzieciństwie kręcił takie filmiki kamerą Super 8. Wolałbym jednak coś na miarę King Konga...coś z rozmachem.

remiofthedead

Jak ktoś pisał zrobi Tintina 2