Peter Jackson. Niech nie czeka 10 lat na kolejną trylogię, bo czas leci ludzie i aktorzy się starzeją:)
Pożyjemy, zobaczymy.... bo powiedział to wyraźnie w obecnych okolicznościach gdzie wiadomo, że nie ma producent praw do ekranizacji niczego więcej z Tolkiena jak Hobbita właśnie.
Ale kto wie? Może nabędą prawa np. do Dzieci Hurina bądź też innej części opowieści Śródziemia?
Oby! :-)
Nie mówił tak, tylko, że nie posiada praw do ekranizacji dalszych dzieł w większości, a Ch.Tolkien na to nie pozwoli, ewentualnie według mnie mógłby nakręcić jeden film, który łączył by Hobbita z WP, czyli pomost ;)
Trylogię Batmana. Niektórzy byliby wniebowzięci :P
A tak na serio, podejrzewam że nie będzie już więcej przekładał twórczości Tolkiena na ekrany.
A szkoda, bo nikt inny się tego nie podejmie. Zbyt wysoko postawiona poprzeczka. Szkoda że tyle zwlekał z Hobbitem, bo wtedy może bardziej by mu się chciało ekranizować inne twórczości Tolkiena
Masz całkowitą rację, tylko dzięki niemu można poczuć się jak w Śródziemiu i wątpię, czy ktoś w dziedzinie fantasy mu dorówna.
Po " Hobbicie " Jackson bierze się za reżyserię drugiej części " Przygód Tin Tina ", ponoć już w lipcu tego roku odbyły się zdjęcia z aktorami, które posłużą za wzór animatorom z Wety.
Serio...? Znowu Tin Tin, pierwsza część mnie rozczarowała, nie będę specjalnie czekał na ten film.
Tak, powstanie trylogia na przemian reżyserowana przez Spielberga i Jacksona
mi się pierwszy " Tin Tin " bardzo spodobał więc ze sporymi nadziejami oczekuję na kontynuację i na równie dobrą muzykę Johna Williamsa :P
Forsę ma w tyłku bo to reżyser z powołania. Myślę, że może zrobi coś o II Wojnie Światowej. W dzieciństwie kręcił takie filmiki kamerą Super 8. Wolałbym jednak coś na miarę King Konga...coś z rozmachem.