PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425212
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Wiadomość od Petera dodana o 17:30 na Facebook'a, dam tu tylko najważniejszy
kawałek wywiadu, na początku PJ wyjaśniał to jak zadowolony jest z tego jak to wszystko
przebiega i że oglądał osatnio wczesne montaże filmu i duży jego kawałek. Teraz
faktyczna część:

"Wszystko to dało początek prostemu pytaniu: Czy wykorzystać tą szansę by pokazać
więcej historii?A odpowiedź z naszej perspektywy jako filmowców jak i fanów to
bezwarunkowe 'tak'!
Zdajemy sobie sprawę jak wiele z historii Bilba Bagginsa, Gandalfa, krasnoludów z
Ereboru, początku Nekromanty i bitwy o Dol Guldur pozostanie niewypowiedziane jeśli
tej szansy nie wykorzystamy. Bogactwo historii Hobbita, a także niektórych związanych z
nim materiałów znajdujących się w załącznikach LOTR'a pozwala nam opowiedzieć całą
tę historię Bilba Bagginsa i roli jaką grał w czasem niebezpiecznej ale ekscytującej,
historii Śródziemia.
Więc bez zbędnych ceregieli i na zlecenie New Line Cinema, Warner Bros, Metro-
Goldwyn-Mayer, Wingnut Films, i całej obsady z ekipy 'The Hobbit' chciałbym
poinformować że dwa filmy przeistaczają się w trzy.
Pozdrowionka,
Peter J"

Czyli krótko mówiąc filmy będą trzy no i pewnie za kilka miesięcy aktorzy wrócą na plan i
będą kręcić film nr 3:)
Przepraszam za ewntualne błędy ale szybko tłumaczyłęm. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
DziarD

Ja osobiście ciesze się z tej wiadomości:) Pewnie pokażą dużo z poza Hobbita i to będzie bardzo fajne jak dla mnie, może P J i reszta głębiej zapędzą się w historię khazadów, tak jak i krasnoludowie w otchłanie Morii:)

ocenił(a) film na 9
DziarD

To super, żeby tylko McKEllen nie zmarł podczas kręcenia. Mam taki lęk od początków pracy przy Hobbitach. Czy tylko ja?

ocenił(a) film na 9
mareczekp2

Spoko, spoko... on ma się świetnie :-) I jeszcze długie lata przed nim. Raczej bym się obawiam o Christophera Lee ;) Dziadek 90-tke ma...no ale heavy metalowy album potrafi jeszcze nagrać :D:D:D

DziarD

Nie wydaje mi się, żeby trzeci film faktycznie czerpał garściami z Hobbita jak dwa pierwsze, myślę że weźmie tylko nazwę. Ciężko obdzielić trzy filmy treścią jednej, niedługiej książki.
Mimo to cieszę się, bo im więcej fantastycznych filmów od Jacksona, tym lepiej dla nas. :)

ocenił(a) film na 8
Karton20

Nie powinien się nazywać "czyli tam i z powrotem", a zupełnie inaczej może jakiś cytatem z innych dzieł, notatek Tolkiena.

LordWieslaw55

No właśnie. Coś nie wydaje mi się żeby trzeci film był jakoś szczególnie powiązany z Hobbitem, skoro wstępny plan mówił o ekranizacji książki w dwóch filmach. Zdjęcia do dwóch już są zakończone, został tylko CGI, montaż, muzyka. Film nr 3 będzie o innych wydarzeniach ze Śródziemia, tak uważam.

ocenił(a) film na 8
Karton20

Jeżeli aktorzy wrócą na plan (lub pojawią się nowi) nawet w połowie przyszłego roku, będzie jeszcze czas na przemontowanie tego, co miało być drugą - ostatnią częścią "dwufilmu". Tak więc na razie - póki twórcy nie podrzucą konkretów - pozostaje czyste gdybanie, czy historia z książki zostanie rozwleczona na trzy filmy i poprzeplatana innymi wydarzeniami, czy też trzeci film będzie dział się całkowicie "poza" "Hobbitem".

użytkownik usunięty
kubisz77

Z informacji podanych wynika że Hobbit jako książka będzie ekranizowany w trzech filmach. Zatem Bitwa Pięciu Armii będzie dopiero w 3 części. Już pisze się że scena zakończenia pierwszej części już została zmieniona. A zatem będzie to trylogia Hobbita plus materiały uzupełniające (notatki Tolkiena oraz informacje z dodatków Władcy).

Czyli 1 część Hobbita na czym się skończy. Skąd te informacje?

ocenił(a) film na 9
Karton20

a nie wydaje wam się że ten o którym teraz mowią czyli ten trzeci przesuną na miejsce nakręconego już drugiego a drugi automatycznie pójdzie na miejsce nr 3???? tak zrozumiałem tą informację która potwierdza powstanie trzeciego hobbita....

DziarD

A wiadomo, kiedy będzie w kinach?

ocenił(a) film na 9
Georgiana_1

lato 2014

wisniorzech

Chociaż tyle, że pół roku czekania, a nie rok.

DziarD

Co za bzdura, po kiego grzyba ? Już 2 filmy to lekka przesada ale 3 WTF ?

ocenił(a) film na 7
marvolo_1998

$$$ Peter Jackson $$$

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kamilxxx09

Siedź cicho krasnoludzie.

marvolo_1998

Siedź cicho kopio Jokera.

kamilxxx09

Przynajmniej.

marvolo_1998

Wolę być krasnoludem niż psychopatą.

ocenił(a) film na 9
DziarD

Cieszy mnie ta informacja! Kocham Śródziemie :-)

DziarD

Ciekawe, czy wobec tego starczy materiału na wersje rozszerzone?

DziarD

Świetna wiadomość.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Suuuuuuuuuuuper !!! :)

użytkownik usunięty
Kris_nba

Miałem cichą nadzieje że niedługo ogłoszą że Viggo Mortensen wchodzi na plan, i że trzeci film będzie przedstawiał lata po Hobbicie i przed LOTRem. Czyli głównie wątek Aragorna, ale chyba nic z tego...

ocenił(a) film na 7
DziarD

Mam nadzieję że trzecia część ukaże się latem, ale wydaje mi się że będziemy musieli czekać znów do kolejnego grudnia ;/