PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425157
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=89047

Jak myślicie wyciekną do internetu jakieś nowe zdjęcia lub filmiki???

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Oby... z drugiej strony jednak trochę mi się wierzyć nie chce, że nic by w takiej sytuacji nie wyciekło do netu. Sam Peter Jackson zapewne coś wrzuci do sieci w związku z Comic-Conem.
I oby to był nowy trailer :-)))

khazad7_2

Bądźmy w dobrej myśli zresztą prędzej czy później nowy zwiastun musi wyjść i na pewno to się stanie w te wakacje.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Racja :-)
I oby też te 2,5minuty trwał... liczę głównie na nowy motyw muzyczny :-) Zresztą co tu dużo mówić... jak się czeka z utęsknieniem na tę produkcję to każdy materiał cieszy.

khazad7_2

Ja raczej nie czekam na nową muzykę ale na pokazanie nowych bohaterów i miejsc no i oczywiscie więcej scen z ksiązki.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Ciekawi mnie też postać Radagasta :-) Jak go w filmie pokażą :-)
I zastanawia mnie jeden fakt... na filmiku z planu były pokazane duże sanie... czyżby faktycznie Radagast posiadał w filmie taki pojazd ciagnięty przez przerośniete króliki?
I ciekawe jest też to... że gdy pokazywano ekwipunek Radagasta, nagle na fotelu do stylizacji długich włosów usadzono Alana Lee... czyżby jakaś mini rola albo coś w rodzaju końcówki z ostatniego filmiku z planu było szykowane też dla niego?
Ciekawe czy faktycznie pobieżnie potraktują sprawe Białej Rady i jej walki z Czarnoksiężnikiem czy też zrobią z tego naprawdę długą scenę...
Nie mogę się doczekać widoku Sarumana :-)

khazad7_2

Co do Radagasta to pewnie będzie się koło niego kręcić dużo zwierząt. Oby Dol Guldur było tak mroczne jak Mordor i walka z Czarnoksiężnikiem jakaś fajna.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Tylko wytłumacz mi proszę, jeśli rzecz jasna coś na ten temat wiesz... jak to było z tą wyprawą do Dol Guldur? Bo nie pamiętam, czy tam osobiście członkowie Białej Rady się wybrali by się sprawą zająć, tj. Galadriela, Saruman, Radagas, Gandalf, Elrond itd. Czy poszła na zlecenie Białej Rady jakaś armia sprawę załatwić?
Bo coś mi się kojarzy, że tam na miejscu był osobiście Gandalf i do lochów chyba zagladał... ale wiele lat już się tym tematem nie interesowałem, wiec po prostu nie wiem jak to było :-)

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

To powinno wyjaśnić wszystkie wątpliwości http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_zamk%C3%B3w_i_twierdz_%C5%9Ar%C3%B3dziemia#Do l_Guldur
Dosyć ładnie i zwięźle opisane.

ocenił(a) film na 9
ringos

Dziękuję :-)

khazad7_2

A mnie się marzy rozpoczęcie filmu od retrospekcji tej zimowej bitwy:
http://www.youtube.com/watch?v=w1PPjbhyBSs
Chciałbym zobaczyć jak oko traci Thrain, jak Thorin walczy dębowym kijem i jak Dain stał się Żelazną Stopą po odcięciu głowy Azogowi, który wcześniej odciął ją Throrowi.

obleh

To byłby wspaniały i epicki początek!