W Pierwszym programie polskiego radia będzie audycja o Tolkienie, jego twórczości i ekranizacji Hobbita
http://www.polskieradio.pl/7/686/Artykul/766556,Pan-od-Hobbita?fb_action_ids=471 069879623551&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map={% 22471069879623551%22%3A194768984000959}&action_type_map={%22471069879623551%22%3 A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]
W radiowej Jedynce, tu są częstotliwości: http://www2.polskieradio.pl/czestotliwosci/jedynka.aspx
Ta. Było głównie o językoznawstwie. Piosenka po fińsku, nagrania głosu
Tolkiena. Gość w studio gdyby audycję pociągnąć do 1h powiedziałby naprawdę dużo. A tak skończyło się zanim zaczęło.
Jak w kinach był WP to audycje w radio mnożyły się jak grzyby po deszczu. W trakcie pierwszej lepszej audycji można było odsłuchać połowę sountracka. Mam gdzieś taką audycje na kasecie. Trwała 2.5h. Może zrobię z niej MP3 i wrzucę w sieć to dam link
Zgadzam się zdecydowanie za krótka, myślałam, że to będzie porządna audycja. Zaczynało się robić ciekawie a już skończyli :P W ogóle jakoś mało się o Hobbicie mówi :(
Audycja: Tolkien jest "antyamerykański" i martwi go że 1/8 świata mówi po angielsku. Coraz bardziej lubię profesora :)
Słuchałem. Bardzo fajna audycja, choć większość rzeczy wiedziałem. Za krótka zresztą :)
Co ciekawe, dla profesora od Tolkiena występującego w audycji Hobbit (film) był lepszy od Władcy Pierścieni.
Bo mądry człowiek potrafi odróżnić film od ksiązki i nie psioczy że w ksiązce bylo inaczej itp. A skoro mówi to profesor od Tolkiena, to raczej cos jest na rzeczy ; )
W ogóle nie odstaje. Weźcie w końcu obejrzyjcie Druzynę i Hobbita naraz to wam oczy wyjdą. Drużyna Hobbitowi sięga do pasa co najwyżej.
Nie. Drużyna ma tak kapitalny klimat i w ogóle wszystko, że Hobbit nawet nie miał szans pobić tego filmu.
Yhm... Jakbyś nie wiedział to filmy, oprócz komputera czy rzutknika, ogląda się na tv. Nie popisałeś się inteligencją.
To co miało na celu Twoje "Mam to na płycie inteligencie" ... Co ma fakt iż masz film na płytce do tego abyś zmienił tv?...