PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425212
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Balon napompowany,

ocenił(a) film na 8

mam tak wysokie wymagania, poprzeczka jest zawieszona tak wysoko, że Hobbit albo będzie magicznym arcydziełem, albo rozczarowaniem.

Knl

Dlatego ja właśnie troszkę ostudzam moje oczekiwania :D.

ocenił(a) film na 8
karol9_16

no ja nie jestem w stanie. wiem, że lepszy od Władcy nie będzie (bo jakim cudem mógłby być), niech chociaż dorówna trylogii.
w zasadzie, to co może pójść źle, co mogłoby się nie udać? ta sama ekipa, jeszcze lepsza technologia, historię wszyscy znamy... :D

ocenił(a) film na 6
Knl

Niestety tego się też trochę boję.

Knl

Myślę że będzie dobrze:) A mówiąc dobrze mam na myśli: arcydzieło.

Knl

A mi się bardziej podobała książka Hobbit, myślę że z filmem będzie tak samo ;)

ocenił(a) film na 10
marvolo_1998

Bardziej Tobie się podobał Hobbit bo trylogii nie czytałeś zapewne , Hę?

ziomek5548

Czytałem jakiś problem hę?

ocenił(a) film na 10
marvolo_1998

Nie ma problemu. Tylko dziwuję się bardzo że hobbit lepszy dla Ciebie jest trylogii . Ale w końcu każdy ma swój gust ;)Pozdro.

ocenił(a) film na 9
Knl

Jestem pewien, że wszystko będzie stało na najwyższym poziomie, muzyka na bank, gra aktorska również, charakteryzacja, efekty specjalne itd. ... W końcu to aa sama ekipa robiła LOTRA, widać po blogu, że dbają o każdy detal, więc film pod względem czysto technicznym będzie oczywiście perfekcyjny ... ale jest pewien szkopuł ... Boję się, że w obecnych czasach trudno będzie uchwycił ten niesamowity klimat, który miał LOTR ... strasznie się tego obawiam : //

Matias85

Jakby nie patrzeć, historia Hobbita nie jest aż tak pasjonująca i przede wszystkim rozbudowana jak Władcy Pierścieni. Więc i klimat może mieć inny. Co nie znaczy słabszy. Ale wiele osób może się rozczarować bo Hobbit w końcu nie jest aż tak epicką opowieścią.

EternalWinter

Książka może i nie ale film może właśnie taki być.

kamilxxx09

Jasne, że może. Możliwości są. Tym bardziej, że Jackson nada nieco powagi w stosunku do książki z tego co zauważyłem. Więc postara się pewnie też o zachowanie ciągłości jeśli chodzi o klimat.

EternalWinter

Też tak myślę:)

ocenił(a) film na 10
Knl

Będzie rewelacyjny ! Hobbit o tak małej ilości stron przedstawiony w ponad 4 godzinnej produkcji musi być bardzo szczegółowy a nawet wykraczać poza te szczegóły , jeżeli ,,wy'' idziecie tokiem rozumowania że każdy szczegół piękna urozmaica .-;-.

Knl

Ja zwykle staram się nie przesadzać z wymaganiami, bo wolę być pozytywnie zaskoczona niż rozczarowana, ale myślę, że w tym przypadku nie muszę stosować tej zasady, bo jak na razie wszystko (filmiki, zdjęcia) zapowiada, że film będzie rewelacyjny.