PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425040
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Wiadomo już może coś na temat bitwy o Dol Guldur w 2 części ? Będzie takowa w ogóle? A jeśli tak, to jak będzie wyglądać ?

ocenił(a) film na 9
ArunaKrk

Również i mnie ten temat ciekawi. Liczę na pomysłowość Twórców. Mam nadzieję, że nie potraktują tego wątku pobieżnie, zaś będzie on na tyle istotny, że poświęcą na tę bitwę wystarczającą ilość minut w drugiej części.

użytkownik usunięty
ArunaKrk

Wydaje mi się, że część druga może się zakończyć atakiem Smauga na Esgaroth, podczas gdy wszystko co działo się potem w książce + rozwiązanie wątku Nekromanty, trafi do części trzeciej.

ArunaKrk

Mam nadzieję że będzie to bitwa a nie tylko krótka potyczka trwająca 10 minut

ocenił(a) film na 10
marcin34_2

Oby, oby ;)

ArunaKrk

Będzie i wg Serkisa ma to być wielka bitwa w której każdy z głównych walczących bohaterów ma mieć swoje 5 minut. Nie wiem czy nie szykują czegoś większego od Pelennor Fields. Andy brzmiał jakby szykowali coś zdecydowanie większego niż krótka potyczka.

ArunaKrk

Sorry, napisałam o bitwie 5 armii a nie Dol Guldur. Widocznie już nie mogę się doczekać 3 filmu :)

ocenił(a) film na 10
amavelka

No właśnie się trochę rozpędziłaś moja droga :D Ale fajnie by było gdyby podobna zapowiedź jak ta odnośnie bitwy 5 armii, tyczyła się również bitwy o Dol Guldur, żeby każdy tutaj miał także te 5 minut ;>

ocenił(a) film na 7
ArunaKrk

Z tego co pokazano na razie, Dol Guldur wydaje się miejscem dosyć ciasnym, niezbyt pasującym na pole bitwy.

użytkownik usunięty
ArunaKrk

Mam taką cichą nadzieję, że być może Biała Rada(z Radagastem) zbierze się i zaatakuje Dol Guldur? Istari mogliby pokazać swoją prawdziwą moc, a Elrond i Galadriela też pewnie nie daliby sobie w kaszę dmuchać. Ciężko tam zabrać armię, ale trzech Majarów plus najpotężniejsi elfowie Śródziemia... Kto wie? :)

I Beorn z wojskiem niedżwiedzi

ArunaKrk

Wątpię by to była jakaś wielka bitwa, raczej potyczka i przychylam się do zdania kubanogaja, Istari + elfy ewentualnie.

W wywiadzie do którego link został podany w jednym z wątków niedawno, PJ stwierdza, że o ile w pierwszej części Biała Rada siedzi przy stole i cała scena przygotowuje podłoże dla tego co będzie się działo później, to w drugiej części biała rada ma, cytuję, skopać tyłek (necromancerowi). W oryginalne pada stwierdzenie kick some ass, co w sumie niewiele wyjaśnia, sugeruje, że będzie walka, ale niewiadomo jak poważna.

ocenił(a) film na 9
zentaur

Zapewne kolejnego rąbka tajemnicy uchyli kolejny videoblog który... jak wiadomo - nie wiadomo kiedy się pojawi ;)

ArunaKrk

Ja się zastanawiam, jak pokażą atak Rady w momencie kiedy Christopher Lee był filmowany w UK? Może w ogóle Saruman nie będzie brał udziału w ataku? Ktoś ma jakieś info?