Wiadomo już może coś na temat bitwy o Dol Guldur w 2 części ? Będzie takowa w ogóle? A jeśli tak, to jak będzie wyglądać ?
Również i mnie ten temat ciekawi. Liczę na pomysłowość Twórców. Mam nadzieję, że nie potraktują tego wątku pobieżnie, zaś będzie on na tyle istotny, że poświęcą na tę bitwę wystarczającą ilość minut w drugiej części.
Wydaje mi się, że część druga może się zakończyć atakiem Smauga na Esgaroth, podczas gdy wszystko co działo się potem w książce + rozwiązanie wątku Nekromanty, trafi do części trzeciej.
Będzie i wg Serkisa ma to być wielka bitwa w której każdy z głównych walczących bohaterów ma mieć swoje 5 minut. Nie wiem czy nie szykują czegoś większego od Pelennor Fields. Andy brzmiał jakby szykowali coś zdecydowanie większego niż krótka potyczka.
No właśnie się trochę rozpędziłaś moja droga :D Ale fajnie by było gdyby podobna zapowiedź jak ta odnośnie bitwy 5 armii, tyczyła się również bitwy o Dol Guldur, żeby każdy tutaj miał także te 5 minut ;>
Z tego co pokazano na razie, Dol Guldur wydaje się miejscem dosyć ciasnym, niezbyt pasującym na pole bitwy.
Mam taką cichą nadzieję, że być może Biała Rada(z Radagastem) zbierze się i zaatakuje Dol Guldur? Istari mogliby pokazać swoją prawdziwą moc, a Elrond i Galadriela też pewnie nie daliby sobie w kaszę dmuchać. Ciężko tam zabrać armię, ale trzech Majarów plus najpotężniejsi elfowie Śródziemia... Kto wie? :)
Wątpię by to była jakaś wielka bitwa, raczej potyczka i przychylam się do zdania kubanogaja, Istari + elfy ewentualnie.
W wywiadzie do którego link został podany w jednym z wątków niedawno, PJ stwierdza, że o ile w pierwszej części Biała Rada siedzi przy stole i cała scena przygotowuje podłoże dla tego co będzie się działo później, to w drugiej części biała rada ma, cytuję, skopać tyłek (necromancerowi). W oryginalne pada stwierdzenie kick some ass, co w sumie niewiele wyjaśnia, sugeruje, że będzie walka, ale niewiadomo jak poważna.
Zapewne kolejnego rąbka tajemnicy uchyli kolejny videoblog który... jak wiadomo - nie wiadomo kiedy się pojawi ;)