PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425040
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Wie ktoś może jaki będzie budżet filmu???

mag20

Budżet dwóch filmów to około 300 milionów.

Raffu

Czyli budżet jest lepszy od władcy pierścieni tam też było coś ok.300 mln. ale zrobiono 3 części a tu 2 części za tyle samo mam nadzieje że film będzie efekciarski i że zachowa klimat książki.

ocenił(a) film na 10
Raffu

300 milionów?? Jak zarobią mniej to będzie największa klapa w historii kina. Liczby nie przyciągną ludzi do kina.

mag20

Ale fakt ze jest to ekranizacja tolkiena tak

Rodzyn1989_2

Dokładnie,ja czekam na ten film tak jak i tysiące innych fanów dlatego że będzie on ekranizacją książki tolkiena w której po przeczytaniu kilku zdań nie możesz się już od niej oderwać mam nadzieje że tak samo będzie z filmem.

ocenił(a) film na 6
mag20

Jak można się podniecac, tą słabą książką. Po paru zdaniach to można stwierdzic że jest ona dla małych dzieci, a nie wciągnąc się w nią.

zinedine

Jakby była słaba to mało prawdopodobne żeby chciano nakręcić na jej podstawie film i to jeszcze za taką sumę.Dla jednego ta książka jest słaba ale dla dziesięciu innych ta książka jest świetna i tyle.

ocenił(a) film na 5
mag20

"300 milionów?? Jak zarobią mniej to będzie największa klapa w historii kina. Liczby nie przyciągną ludzi do kina."

Nie żartuj.Jeśli Hobbit nie będzie bardzo odstawał klasą od LOTRA to spokojnie przebije 1mld na świecie.

ocenił(a) film na 8
mag20

W podstawówkach jest to lektura, także jest szansa na rekord nowy!

użytkownik usunięty
MegaTM

mało zabawne...

ocenił(a) film na 9

Co w tym zabawnego? Ja byłem na 1 czesci władcy własnie ze szkoły, zaś Hobbit nie był moja lekturą, a pierwszą przeczytaną książką!

użytkownik usunięty
Stokal

Ja podobnie. Dzieki szkolnemu wypadowi do kina na "Druzyne Pierscienia" po raz pierwszy spotkalem sie z fantastycznym swiatem Tolkiena (patrz Jacksona). Po prostu uwazam ze w zdaniu "W podstawówkach jest to lektura, także jest szansa na rekord nowy!" kryje sie ironia. Przynajmniej ja tak uwazam, a jesli sie myle to przepraszam :) ale autor daje do zrozumienia ze na film pojda w wiekszosci szkoly, tlumy dzieciakow bo jest to lektura i dzieki temu "Hobbit " bedzie mial szanse pobic rekord 1mld zarobku. Jednoczesnie tak jakby zarzucal ze reszta odbiorcow filmow to zwykli popcornozercy.

użytkownik usunięty
Stokal

Zapomina o fanach Tolkiena i jego "Hobbita" ktorzy beda chcieli skonfrontować film z ksiazka podobnie jak to bylo z "Władca Pierscieni"... a wiem ze beda ich miliony... :)

MegaTM

W gimnazjach.

ocenił(a) film na 8
bubble_factory

Nie jestem na bieżąco, ale ok. 8 lat temu widziałem notkę przy książce, że jest ona dla uczniów 6 klasy... Nie pamiętam tylko, czy obowiązkowa, czy też jako uzupełniająca lektura. Chodziło mi o rekord w Polsce, nie na świecie... ciężko będzie "Avatara" przebić.

użytkownik usunięty
MegaTM

Sorki za we wczesniejsze slowa krytyki w odpowiedzi na Twoj post :) dzieki za male wyjasnienie o co Ci chodzilo ;) pozdro