PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425157
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Wejdzcie sobie na ciekawostki na filmwebie i tam pisze ze Gollum wystąpi tylko w jedenej
scenie. Albo mam cos z oczami albo cos tu jest nie tak. Wczesniej tej informaji nie byo.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

No w jednej, w 'zagadkach' z Bilbem. Tak jak było w książce, dla mnie to nic szokującego.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

A dla mnie trochę tak myślałem że zrobią z nim coś takiego jak w Drużynie Pierścienia.

ocenił(a) film na 5
adrian229

to znaczy co?

ocenił(a) film na 9
adrian229

Czy chodzi Ci o to że śledził Drużynę? Po co zmieniać książkę.

mareczekp2

Śledził i jest to zgodne z Tolkienem, więc słusznie jest to w filmie.

Jak ktoś chce to jest przecież film "Polowanie na Golluma" ( do obejrzenia za darmo na oficjalnej stronie Hunt for Gollum ) i Jackson nie ma zamiaru pokazywać tego samego w Hobbicie skoro już ktoś to zrobił.
Tu wersja extended Polowania na Golluma:
http://www.thehuntforgollum.com/player_film-youtube.htm

ocenił(a) film na 9
obleh

Wiem czytałem Władcę, chodziło mi o to że w Hobbicie to byłoby nie zgodne z książką, więc lepiej żeby ich nie śledził. Słyszałem o polowaniu na Golluma, planuję to niedługo. Może w święta?

kamilxxx09

Co to za temat w ogóle. No jasne, że w jednej, a w ilu?. Proponuję przeczytać książkę dokładniej.

obleh

Przepraszam juz wiem o co chodzi. Bo najpierw myslałem ze jedna scena to tylko mignięcie i koniec a tu chodzi o scenę tak jak np w dramacie ze są akty i sceny. Mój błąd przepraszam

kamilxxx09

Sceny filmowe składają się z ujęć. Gdyby pisało o ujęciu to dzięki zwiastunowi zobaczyliśmy wszystko co będzie w filmie z Gollumem.

kamilxxx09

np ta scena składa się z ośmiu ujęć:
http://www.youtube.com/watch?v=mI2Xz-my3lQ&feature=related

obleh

a tak w ogóle to nie musze czytac hobbita dokładniej bo czytałem go 11 razy i znam fabułę.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

to normalne, że Gollum wystąpi.
a zagadki dla Bilba to nic ?

kamilxxx09

*jest napisane.