Wejdzcie sobie na ciekawostki na filmwebie i tam pisze ze Gollum wystąpi tylko w jedenej
scenie. Albo mam cos z oczami albo cos tu jest nie tak. Wczesniej tej informaji nie byo.
No w jednej, w 'zagadkach' z Bilbem. Tak jak było w książce, dla mnie to nic szokującego.
A dla mnie trochę tak myślałem że zrobią z nim coś takiego jak w Drużynie Pierścienia.
Śledził i jest to zgodne z Tolkienem, więc słusznie jest to w filmie.
Jak ktoś chce to jest przecież film "Polowanie na Golluma" ( do obejrzenia za darmo na oficjalnej stronie Hunt for Gollum ) i Jackson nie ma zamiaru pokazywać tego samego w Hobbicie skoro już ktoś to zrobił.
Tu wersja extended Polowania na Golluma:
http://www.thehuntforgollum.com/player_film-youtube.htm
Wiem czytałem Władcę, chodziło mi o to że w Hobbicie to byłoby nie zgodne z książką, więc lepiej żeby ich nie śledził. Słyszałem o polowaniu na Golluma, planuję to niedługo. Może w święta?
Przepraszam juz wiem o co chodzi. Bo najpierw myslałem ze jedna scena to tylko mignięcie i koniec a tu chodzi o scenę tak jak np w dramacie ze są akty i sceny. Mój błąd przepraszam
Sceny filmowe składają się z ujęć. Gdyby pisało o ujęciu to dzięki zwiastunowi zobaczyliśmy wszystko co będzie w filmie z Gollumem.