Coś mi się zdaje że "Hobbit" jest jednym z najbardziej oczekiwanych filmów jakie kiedykolwiek powstaną. Nigdy nie widziałem takiej masy sklejonych przez siebie trailerów tegoż filmu i tylu ludzi narzekających: Dlaczego Jackson się jeszcze nie zabrał za Hobbita?!
zdjecia ruszaja w lutym jak sie nie myle.. po paru miesiacach moze po roku powinnismy sie spodziewac pierwszego oficjalnego trailera
Oj, dopiero w lutym tego roku? Wielki szlag, myślałam, że już ruszyły.
Evagor, ten film na pewno jest najbardziej oczekiwanym, ale chyba tylko w kręgach tolkienowskich. Ludzie, którzy nie interesują się twórczością Tolkiena, na informację o powstawaniu Hobbita reagują: "aha, to fajnie".
Jackson, jak i zresztą cała załoga, są pod ogromną presją. Miliony ludzi wiszą im nad głowami, patrzą na ręce i czekają. To jest naprawdę wielkie wyzwanie, każdy szczegół w tym filmie zostanie podzielony na tysiąc części i dokładnie przeanalizowany przez widzów. Ludzie będą wybredni, oczekują, że Hobbit będzie hitem dekady i utonie w Oskarach. Jeśli Jackson nas zwiedzie - już teraz może zarzucać sobie sznur na szyję.
Jackson nie musi walczyć o oscary, bo już je ma, a drugi raz nie ma opcji aby dostał, szczególnie za prequel fantasy.
Jackson nie zawiedzie, póki co żaden Jego film mnie nie zawiódł i wierzę w Niego.
zgadzam sie z raethe, Jackson ma niesamowicie ciezkie zadanie, oczekiwania sa ogromne..Teraz pozostaje tylko czekac..Wierze w geniusz Jacksona jak i Del Toro, widac ze Peter kombinuje bo jak inaczej wytlumaczyc pojawienie sie Elijaha Wooda jako Froda, czy wyjdzie to na dobre przekonamy sie dopiero pod koniec 2012r., we Wladcy bylo tak samo( niezrozumiale usuniecie niektorych motywow z ksiazki; dodanie wielu nowych)
ech, pamiętam te czasy jak jeszcze strona www.wladca-pierscieni.pl była 'żywa', w trakcie kręcenia i postprodukcji wszystkich części Władcy Pierścieni codziennie sprawdzało się, czy nie ma jakiegoś nowego newsa, zdjęcia czy filmiku z planu, trailera, makiety, czegokolwiek...mimo tego, że miałem wtedy modem i filmy z planu o wadze 80MB ściągało się kilka ładnych godzin to było coś niesamowitego:) Przez 4 lata uzbierałem ok 4000 zdjęć i 4 GB materiałów filmowych.
Polecam stronę http://www.theonering.net - mniej więcej to samo, tylko po angielsku.
Oj będzie z tego wielkie widowisko coś czuję i jest wielka szansa na to żeby te dwa filmy stały się najbardziej no może nie najlepszymi filmami w dziejach kina ale zapewne będą najbardziej wpływowymi jeśli chodzi o pieniądze i widzów.Pamiętam jak było z Władcą , byłem w pierwszym dniu premiery (sala kinowa wypchana po brzegi) i tak było przy każdej części.Ostatnie lata mimo że też chodzę do kina w dniu premiery danego filmu to od czasu Powrotu Króla nie spotkałem jeszcze tak wypchanych sal kinowych jak za tamtych czasów.Ludzie uwielbiają takie historie wystarczy popatrzeć na Avatara
mnie wystarczy po prostu, jeśli nie spieprzy tego filmu. Nie musi być genialny z fajerwerkami i wybuchami efektów specjalnych...nie musi być nawet w 3D ;) wystarczy, że jeśli pójdę na niego to potem nie będę musiała się wstydzić przed znajomymi. Mam nadzieje że nie wymagam zbyt wiele....
masz rację, przeze mnie jest pozycją nr jeden na którą czekam z utesknieniem od ostatniej obejrzanej minuty Powrotu Króla. mam też cichą nadzieję że stworzą dzieło jeszcze lepsze i doskonalsze niż trylogia, stworzą coś do czego będzie można wracać wiele razy
aktualnie wypatruję pierwszego trailera
i czekam do 2012 :)
jesli ktokolwiek z fanow LOTR'a ma czas to powinien zobaczyc sceny z planu w Nowej Zelandii.. mozna tam zobaczyc jak w kazdym najdrobniejszym szczegoliku trylogia zostala dopracowana.. aktorzy i ekipa na czas krecenia doslownie znikneli z normalnego zycia.. tylko krecili bodajze przez 4 lata film. mozna tez zobaczyc z jakim oddaniem i swietnym przygotowaniem jackson wzial sie za film. tam naprawde nie ma sie jak i do czego przyczepic. czy ktokolwiek zauwazyl wyzlobiona historie rohanu na zbroi theodena - pewnie nie a ona tam jest ;) czy ktos widzial wyryte oka saurona na kolczykach orkow z morgul? nie. a tez tam byly ;) chodzi mi o to ze taki film wymaga pelengo posiwecenia calego siebie. dlatego u nas taki film NIGDY nie powstanie. powstanie co najwyzej ogniem i mieczem albo bitwa 1920 z grupami rekonstrukcji historycznej wynajetymi do filmu i 50 osobami udajacymi 20000. ech. a w LOTR'rze kazda zbroja kazdy stroj byl szyty albo robiony przez setki ludzi z WETA workshop itp.. ja wiem moze to o budzet w polskim kinie chodzi.. i o polskie superprodukcje bo wszyscy wiemy ze polskie kino i wielkie filmy ma. ale obsadzac w roli marszałka J Piłsudskiego Daniela Olbrychskiego? z jakiej ja sie pytam racji?????!
sory bardzo za lekki offtop.
muszę się zgodzić z powyższymi słowami:) nie spotkalam dotąd innego filmu, który byłby nakręcony z takim poświęceniem, z taka dbałościa o szczególy. Na uwagę zasługuje zainteresowanie całej ekipy- mnostwo ludzi na castingach, prawdziwe wczucie sie w rolę (Mortensen podkreśla, że naprawdę czuł sie jak Aragorn- chodził po mieście z mieczem i reagował na swoje filmowe imię ;P), pomoc mnóstwa nowozelandczyków etc
dlatego właśnie "Hobbit" jest tak oczekiwanym filmemj i mam nadzieje, ze te oczekiwania spelni :)