PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425157
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Po tych 10 minutach niepołączonych ze sobą w żaden sensowny sposób nieukończonych scenach pojawiło się kilka ciekawych informacji .

1. Trolle jednak będą mówiły na ekranie, czyli zgodnie z książką.
2. Radagast ma kapelusz z ptasim gniazdem i podróżuje zaprzęgiem olbrzymich królików, o których Tolkien nigdy nic nie napisał.
3. Legolas ma taki sam kostium jak w trylogii.
4. Podczas Białej Rady podjęty zostaje wątek Nazguli co jest wielkim zaskoczeniem, bo mało kto się spodziewał, że w filmie coś o nich będzie.
5. Gollum wygląda wizualnie łagodniej niż w trylogii.

ocenił(a) film na 10
obleh

1.Zgadzam się.
2.O Radagascie praktycznie nic nie było w książkach Tolkiena.
3.Nie jest to wielkie zaskoczenie
4.Tu osobiście też jestem zaskoczony
5.To chyba dobrze choć też zależy.

adrian229

1.Cieszę się że trolle będą mówić (podobno mają fajny akcencik)
2.Radagast to będzie fajna i naturalna postać. Wiemy że Gandalf spotka go w tych grobowcach.
3. Wiemy że Legolas będzie pokazany też z innej strony i "Nie zawaha się zabić krasnoluda". Na pokazie była pokazana też Tauriel
4.Nazgule to rzeczywiście zaskoczenie i jeszcze te grobowce
5. Gollum podobno wygląda świetnie.
Dodam tęz cos od siebie
1 Wiemy że trolle nie będą łapać krasnoludów po kolei lecz ruszą one gwałtownie na trolle
2 Podczas Białej Rady bedzie cos o Ostrzu Morgulu
3 Teraz możemy się jeszcze bardziej upewnić ze 1 częsc skonczy sie jakos na beczkach bo one tez były na pokazie

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

O 1.twoim to wiemy już od czerwca a o beczkach chyba od grudnia ale nie jestem pewien a to z ostrzem morgulu to mnie zaskoczyłeś.

kamilxxx09

No ale o co chodzi z tymi grobowcami i Radagastem przy nich to zagadka.

ocenił(a) film na 10
obleh

Nazgule podobno zostały pojmane i zapieczętowane w jakichś grobowcach ale nekromanta je uwolni a dla Radagasta nie mam wytłumaczenia

obleh

Można gdzieś to zobaczyć? Te 10 minut?

ocenił(a) film na 7
Georgiana_1

Nie da rady ; )

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Czemu? :(

ocenił(a) film na 9
Kyou

Ścisły zakaz kręcenia i fotografowania wśród publiczności. A Jackson przynajmniej na razie nie ma zamiaru nigdzie tego publikować.

ocenił(a) film na 7
Seba13169

Dokladnie. Moze pojawi sie niedlugo jeszcze filmik z planu. A pewnie w okolicach lipca/sierpnia wypuszczą nowy trailer.

użytkownik usunięty
obleh

Króliki? o_O

użytkownik usunięty
obleh

Hej. Mozesz dac link do strony z tymi nowinkami? :) Pozdrawiam

O kurcze już nie mogę się doczekać tego filmu. Czytałem hobbita 2 lata temu ale wydaje mi się że nie było w nim nic na temat białej rady. Było chyba tylko że Gandalf musiał kompanie opuścić (chyba przed wejściem do mrocznej puszczy) i wydaje mi się że był tylko małe wspomnienie że tam się udaje. Jeżeli się mylę to mnie oświećcie :p

ocenił(a) film na 7
Wolf_fw

Ja też czytałem tę książkę 2 lata temu i pamiętam dokładnie tyle co ty.

ocenił(a) film na 8
obleh

Ja mam pytanie dotyczące Legolasa. Wiadomo, że w Hobbicie sie nie pojawia, ale skoro PJ wcisnął go już do filmu to czy będziemy go mogli zobaczyć podczas Bitwy 5 Armii? Czytałem gdzieś kiedyś, że Bloom dostał kupę kasy za ponowne odegranie blondwłosego elfa i zastanawiam się czy dostał tyle pieniędzy za małe cameo czy za pokazanie się znowu na polu walki. Ktokolwiek ma jakieś informacje na ten temat?

Morduch

Tego na razie nie wiadomo. Są jednak plotki, że w tej bitwie pojawi się Sauron.

obleh

Dokładnie. powiedział to aktor który wcielił sie w postać Smauga i podkłada głos pod Czarnoksiężnika.

kamilxxx09

Wolałbym żeby wycofali się z tego pomysłu.

ocenił(a) film na 7
obleh

Popieram obleha bo Sauron przecież w tym czasie zbiera siły w Mordorze.

ocenił(a) film na 10
Morduch

W Hobbicie jest ale nie wymieniony pewnie to on pojmie krasnoludy a w bitwie będzie na pewno.

ocenił(a) film na 9
adrian229

Myślę że będzie dowódcą armii elfów.

obleh

SPOILER

Krasnolud Kili będzie romansował z elfką Thauriel.
http://www-images.theonering.org/torwp/wp-content/uploads/2012/06/TotalFilm-Summ er2012.jpg

obleh

No właśnie ja to już kiedyś mówiłem ale wszyscy pisali że to niedorzeczność no i proszę bardzo będziemy mieli romans krasnoluda z elfem.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Więc więcej już niemów bo za chwile wykombinujesz nam ślub doriego i bifura czy cuś.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Ten romans może być jednym z wielu powodów dla których PJ zaangażował w rolę Kiliego przystojniaka. Dziwnie byłoby sobie wyobrazić np. Oriego lub Bombura w takiej sytuacji . Poza tym dalej jestem zdania , że wygląd krasnoludów to wizja Jacksona i ma pełne prawo by zdecydować , że nie każdy krasnolud ma być bratem bliźniakiem Gimliego. Dobrze , że krasnoludy różnią się od siebie tak bardzo , dzięki temu przy tak wielu bohaterach możemy się z każdym utożsamiać i każdego przyjąć na swój sposób. Gdyby wszystkie były charakteryzowane na jedną modłę to dla większości osób w kinie postacie zaczęły by się mylić , a tak każdy bohater jest wyrazisty i przedstawia sobą coś innego niż reszta.

ocenił(a) film na 9
MaciejTheBrave

Mi również podoba sie różnorodność wśród Krasnoludów. Ale widać jedna zasade... im starszy krasnolud tym bardziej "krasnoludzki" ma wygląd :-)
Zresztą, plemiona krasnoludzkie były różne więc tym bardziej rozumiem ruch Petera Jacksona by urozmaicić wygląd drużyny :-)
Już się nie mogę doczekać widoku bitwy 5 armi. To będzie największa scena batalistyczna w gatunku fantasy.

P.S. Filmik z planu w zasadzie niczego nie wniósł... jest to coś w stylu "NA PRZECZEKANIE"... czekam bardziej teraz na nowy trailer niż na kolejne treści z planu. Bo tych mam już dużo :-)
Ktoś się orientuje kiedy taki trailer może wyjść na światło dzienne? :-)

MaciejTheBrave

Też jestem tego zdania. Każdy krasnolud będzie inny z wyglądu i charakteru a to także urozmaici i wzbogaci film.

ocenił(a) film na 10
obleh

Ale to będzie tylko romans jedno strony bo nic nie pisze że turiel się w nim zakocha.

obleh

No nie, litości! To absolutnie pewne? I co dokładnie oznacza "romansował"? Bo jeśli ma tylko mówić, jaka ona cudowna (coś jak Gimli o Galadriali) to spoko, jakoś to będzie.

obleh

Fota
http://i.imgur.com/ARaMd.jpg

ocenił(a) film na 10
obleh

Z tabliczki można wywnioskować że jest to Miasto na Jeziorze czyli w oryginale Lake Town

obleh

Wygląda nieźle... Trochę jak Bree.