Obejrzałem Hobbita po raz drugi, tym razem bardzo skupiając się na fabule i mam wrażenie, że znowu pełno scen jest wyjętych z filmu. Jak to ma wyglądać na wersji reżyserskiej? Bo naprawdę wydaje mi się, że film nie jest pełny. Jest pełno scen takich niedopowiedzianych, coś jeszcze można by było tam wsadzić. Jak myślicie?
No pewnie. A wyobraź sobie film jakby w pierwszej części miał byc jeszcze Beorn, Puszcza, Elfy lesne i beczki. Wtedy by było jeszcze więcej wyciętych scen.
Wersja rozszerzona naturalnie będzie.
Na początku filmu będzie więcej scen w Shire. Będzie pokazany targ, karczma pod Zielonym Smokiem i przyjęcie wyprawione na cześć Starego Tooka. Zobaczymy tam Gandalfa puszczającego fajerwerki, teatrzyk kukiełkowy i kilkuletniego Bilba.
Pojawią się też sceny w High Fells, gdzie Gandalf będzie przeszukiwał grobowce Nazguli.
Będzie więcej scen w Rivendell. Bilbo z pewnością zobaczy złamany miecz Andruil, co widać na zwiastunie.
Ooo, super, nie mogę się doczekać w takim razie na wersję DVD :-) podobno już w marcu ma być, amerykańska wersja koło 18 marca :)
a czemu dwa tygodnie później? Czytałam na jakiejś stronie, że od 19 (nie 18, jak napisałam) marca ma być wersja amerykańska na DVD i BR. A od 24 marca PJ ma ujawnić pierwsze szczegóły drugiej części 'Hobbita'. Dobrze mówię?
łee, to za dużo czekania ;) to już wersję po angielsku obejrzę, poza tym to żadna różnica dla mnie, po ang rozumiem prawie tak dobrze, jakby po polsku mówili :D
Wersja kinowa ukaże się w marcu w USA ( u nas zapewne w kwietniu ) a wersja rozszerzona około pażdziernika, listopada - zresztą, podobnie było w przypadku WP.
Oglądając wersje reżyserską WP już nigdy nie obejrzę kinówki. Mam nadzieję, że w przypadku Hobbita będzie podobnie. Na pewno kupię tylko i wyłącznie reżyserkę. Ciekawe jakie będzie wydanie. Dwie płyty czyli zwykły BRAY i 3D? Ciekawe
Moim zdaniem powinna być rozszerzona scena walki krasnoludów. Mam na myśli tę, w której Thorinowi nadano przydomek Dębowa Tarcza.