PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 420 tys. ocen
7,6 10 1 420188
6,5 59 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Hej :-)
Obstawiamy ile trwać będzie pierwsza część filmu Hobbit.
Stawiam na 168minut a Wy? :-) Ciekawe czyja propozycja się sprawdzi :P

Może wreszcie tą informację twórcy ujawnią... w sumie niecałe 4miesiące do premiery filmu a informacji o tym ile będzie trwał, BRAK.

khazad7_2

Obstawiam 164

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Około 150 było o tym info.

ocenił(a) film na 9
adrian229

Pokaż oficjalną informację... a temat uznam za zamknięty.
Nie ma jeszcze oficjalnej informacji ile dokładnie będzie trwał film.
Gdyby była to na serwisach filmowych dawno by widniała. A skoro jest, to podziel się nią.

khazad7_2

Tak naprawde to tylko Peter powiedział że będzie to około 2,5 h.

khazad7_2

A tak w ogóle to wiadomo gdzie się będzie kończyć każda część i jaką będzie posiadać treść???Kiedy istniały tylko dwie części Hobbita to miało być tak, że pierwsza miała się kończyć na spływie beczkami do Esgaroth, a w drugiej miała być Bitwa Pięciu Armii oraz walka ze smokiem.A teraz jak to będzie wszystko poukładane???

ocenił(a) film na 9
karol9_16

Zapraszam z tymi pytaniami i być może odpowiedziami na inny temat forum. Tutaj mają być informacje co do czasu trwania filmu, dokładniej mówiąc pierwszej części.

khazad7_2

Nie potrzebnie założyłeś ten temat, bo o długości filmu temat już powstał.

karol9_16

Oj tam, oj tam. Zobaczymy potem, kto był najbliżej. :)

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Jak dla mnie może trwać długo...ale stawiam na jakieś 165 minut. Podobnie do Drużyny Pierścienia.

ocenił(a) film na 9
Marvolo666

Więc widzę, że obstawiamy bardzo podobnie :-) Mimo wszystko uważam, że na tyle wątków które mają być w Hobbicie zawarte (jak się ktoś znów odezwie, że po co tak krótką książkę ekranizować i na 3 części rozbijać... to chyba nie tylko ręce mi na stałe opadną), powinien każdy z filmów w wersjach kinowych po praktycznie 3h trwać :-)
No ale nic... czekam na oficjalne informacje o długości trwania 1 z filmów Hobbit :-)

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Liczę, że więcej informacji uzyskamy już po drugim trailerze (ach, kiedyż on się pojawi.......) Dla mnie świat Tolkiena jest tak barwny i bogaty, że podział na 3 części jest jak najbardziej trafioną decyzją Petera. Czeka nas moc wrażeń i potężna dawka magii Śródziemia :) Tylko troszkę cierpliwości...:)

ocenił(a) film na 9
Marvolo666

Nie pozostaje mi nic innego jak całkowicie podpisać się pod tym co Ty napisałeś :-) Z ust mi to wyjąłeś.

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

I właśnie tak powinni rozmawiać dwaj fani tematu :D hehe Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Marvolo666

No widzisz :-) to się świetnie rozumiemy :-) A tak swoją drogą.... 6 września a trailera nadal brak! :/ ręce opadają... zacząłem jak nałóg jakiś traktować filmweb każdego dnia oczekując na zwiastun :P

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Mam nadzieję, że Peter nie traktuje września dosłownie (w sensie, że da trailer dopiero przed północą 30 września) :D Liczę na nowe wieści w najbliższym tygodniu, toż oszaleć można. Ja również wchodzę na stronę codziennie i codziennie czeka na mnie zawód. Żadnych nowości :( Ale jakoś wytrwamy :)

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

163 Minut .-;-.

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Oficjalne daty premiery kolejnych dwóch części. “The Hobbit: The Desolation of Smaug,” -13 grudzień 2013, a “The Hobbit: There and Back Again,” 18 lipiec 2014.

Joecrou

No wow.

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Ja się nie pytałem o daty premier... tylko o DŁUGOŚĆ TRWANIA PIERWSZEJ CZĘŚCI FILMU...
Czytanie ze zrozumieniem naprawdę nie boli a coraz częściej jak widać jest SZTUKĄ :-)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Co Ty nie powiesz Sherlocku? ; / Napisałem to tutaj, by nie zakładać nowego tematu... Myślenie też nie boli, zapewniam, a jest bardzo przydatne.

ocenił(a) film na 9
Joecrou

No właśnie... nie boli. Więc skoro ktoś pyta o długość trwania filmu a Ty odpowiadasz, kiedy są premiery... cóż, myślenie u Ciebie poszło w zupełnie inną stronę.
Ale w gruncie rzeczy... POJAWIŁO SIĘ. Gratuluje :-)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Widzę że nadal nie rozumiesz i próbujesz wywołać kłótnie... Puknij się w czoło człowieku. Przeczytaj to uważnie i powoli - nie chcąc zakładać kolejnego bezsensownego tematu, podpiąłem to pod ten Twój, rozumiesz, czy potrzebujesz więcej czasu na przemyślenie i zrozumienie ?

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Kłócić się można wtedy, kiedy ma się ku temu chęci i na kłótni komuś zależy... nie jestem tym tematem zainteresowany :-)
Przeczytałem powoli, uważnie, przemyślałem wszystko i..... i dochodzę do wniosku, że niepotrzebnie się unosisz. Miłego dnia :-)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

To dobrze, bo ja tez nie mam zamiaru się kłócić. Nie unosiłbym się, jakbyś pisał z sensem. Miłego dnia ; )

ocenił(a) film na 9
Joecrou

No już dobrze... masz buziaka na przeprosiny i sprawa załatwiona :* haha
Pisałem i piszę z sensem... po prostu się nie zrozumieliśmy i tyle. Zresztą, nieważne.
To ile minut wg. Ciebie będzie trwała 1 część filmu Hobbit? Ile obstawiasz? :-)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

I zacząłeś, żałosnym tekstem o braku rozumienia tekstu czytanego ;p Ale ok. :D Myślę że będzie to coś około 2,5 h, nie zapominajmy że Hobbit będzie w 3D, więc długość jak np. w Powrocie Króla raczej odpada ;p

Joecrou

Jak się skonczy na orłach to bedzie jakieś 120 minut.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

No proszę... co za pewność siebie :D A skąd takie info że na 120minucie? :-) Jak wiadomo, będzie sporo wydarzeń dodanych do filmu, więc nie wiadomo na czym się zakończy film...
No nic. Czekamy na oficjalne info.

khazad7_2

Cos ostatnio mówili że na orłach. Jaki żal.

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

około 150 minut

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

156 minut :)