Hej :-)
Obstawiamy ile trwać będzie pierwsza część filmu Hobbit.
Stawiam na 168minut a Wy? :-) Ciekawe czyja propozycja się sprawdzi :P
Może wreszcie tą informację twórcy ujawnią... w sumie niecałe 4miesiące do premiery filmu a informacji o tym ile będzie trwał, BRAK.
Pokaż oficjalną informację... a temat uznam za zamknięty.
Nie ma jeszcze oficjalnej informacji ile dokładnie będzie trwał film.
Gdyby była to na serwisach filmowych dawno by widniała. A skoro jest, to podziel się nią.
A tak w ogóle to wiadomo gdzie się będzie kończyć każda część i jaką będzie posiadać treść???Kiedy istniały tylko dwie części Hobbita to miało być tak, że pierwsza miała się kończyć na spływie beczkami do Esgaroth, a w drugiej miała być Bitwa Pięciu Armii oraz walka ze smokiem.A teraz jak to będzie wszystko poukładane???
Zapraszam z tymi pytaniami i być może odpowiedziami na inny temat forum. Tutaj mają być informacje co do czasu trwania filmu, dokładniej mówiąc pierwszej części.
Jak dla mnie może trwać długo...ale stawiam na jakieś 165 minut. Podobnie do Drużyny Pierścienia.
Więc widzę, że obstawiamy bardzo podobnie :-) Mimo wszystko uważam, że na tyle wątków które mają być w Hobbicie zawarte (jak się ktoś znów odezwie, że po co tak krótką książkę ekranizować i na 3 części rozbijać... to chyba nie tylko ręce mi na stałe opadną), powinien każdy z filmów w wersjach kinowych po praktycznie 3h trwać :-)
No ale nic... czekam na oficjalne informacje o długości trwania 1 z filmów Hobbit :-)
Liczę, że więcej informacji uzyskamy już po drugim trailerze (ach, kiedyż on się pojawi.......) Dla mnie świat Tolkiena jest tak barwny i bogaty, że podział na 3 części jest jak najbardziej trafioną decyzją Petera. Czeka nas moc wrażeń i potężna dawka magii Śródziemia :) Tylko troszkę cierpliwości...:)
Nie pozostaje mi nic innego jak całkowicie podpisać się pod tym co Ty napisałeś :-) Z ust mi to wyjąłeś.
No widzisz :-) to się świetnie rozumiemy :-) A tak swoją drogą.... 6 września a trailera nadal brak! :/ ręce opadają... zacząłem jak nałóg jakiś traktować filmweb każdego dnia oczekując na zwiastun :P
Mam nadzieję, że Peter nie traktuje września dosłownie (w sensie, że da trailer dopiero przed północą 30 września) :D Liczę na nowe wieści w najbliższym tygodniu, toż oszaleć można. Ja również wchodzę na stronę codziennie i codziennie czeka na mnie zawód. Żadnych nowości :( Ale jakoś wytrwamy :)
Oficjalne daty premiery kolejnych dwóch części. “The Hobbit: The Desolation of Smaug,” -13 grudzień 2013, a “The Hobbit: There and Back Again,” 18 lipiec 2014.
Ja się nie pytałem o daty premier... tylko o DŁUGOŚĆ TRWANIA PIERWSZEJ CZĘŚCI FILMU...
Czytanie ze zrozumieniem naprawdę nie boli a coraz częściej jak widać jest SZTUKĄ :-)
Co Ty nie powiesz Sherlocku? ; / Napisałem to tutaj, by nie zakładać nowego tematu... Myślenie też nie boli, zapewniam, a jest bardzo przydatne.
No właśnie... nie boli. Więc skoro ktoś pyta o długość trwania filmu a Ty odpowiadasz, kiedy są premiery... cóż, myślenie u Ciebie poszło w zupełnie inną stronę.
Ale w gruncie rzeczy... POJAWIŁO SIĘ. Gratuluje :-)
Widzę że nadal nie rozumiesz i próbujesz wywołać kłótnie... Puknij się w czoło człowieku. Przeczytaj to uważnie i powoli - nie chcąc zakładać kolejnego bezsensownego tematu, podpiąłem to pod ten Twój, rozumiesz, czy potrzebujesz więcej czasu na przemyślenie i zrozumienie ?
Kłócić się można wtedy, kiedy ma się ku temu chęci i na kłótni komuś zależy... nie jestem tym tematem zainteresowany :-)
Przeczytałem powoli, uważnie, przemyślałem wszystko i..... i dochodzę do wniosku, że niepotrzebnie się unosisz. Miłego dnia :-)
To dobrze, bo ja tez nie mam zamiaru się kłócić. Nie unosiłbym się, jakbyś pisał z sensem. Miłego dnia ; )
No już dobrze... masz buziaka na przeprosiny i sprawa załatwiona :* haha
Pisałem i piszę z sensem... po prostu się nie zrozumieliśmy i tyle. Zresztą, nieważne.
To ile minut wg. Ciebie będzie trwała 1 część filmu Hobbit? Ile obstawiasz? :-)
I zacząłeś, żałosnym tekstem o braku rozumienia tekstu czytanego ;p Ale ok. :D Myślę że będzie to coś około 2,5 h, nie zapominajmy że Hobbit będzie w 3D, więc długość jak np. w Powrocie Króla raczej odpada ;p
No proszę... co za pewność siebie :D A skąd takie info że na 120minucie? :-) Jak wiadomo, będzie sporo wydarzeń dodanych do filmu, więc nie wiadomo na czym się zakończy film...
No nic. Czekamy na oficjalne info.