PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425212
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Na stronie Wety, odpowiedzialnej za efekty specjalne filmów można wyczytać, że premiera części drugiej będzie miała miejsce 13 grudnia 2013 roku, a trzeciej latem 2014.
http://www.wetanz.com/thehobbit/

ocenił(a) film na 9
obleh

Jednak miedzy 2 a 3 filmem nie bedzie roku różnicy, to dobrze. Dziekuje za informacje : )

Nenya16

Też myślałem, że 3 razy zima, a tu lato jednak.

ocenił(a) film na 9
obleh

Zima jest bardziej klimatyczna na premierę takiego filmu, ale w sumie dla fanów to bez znaczenia :D Czekałem na ten film 10 lat to i poczekam jeszcze 2 na całość :)

Marvolo666

Podobnie było chyba z 2 i 3 częścią Piratów. Trójka też w lato się pojawiła.

ocenił(a) film na 9
obleh

Trójka mi się akurat najbardziej podobała, więc oglądałem ją i w lato i w zimę xD

ocenił(a) film na 9
obleh

O jak dobrze! Bałem się, że na zakończenie całej historii od części 2-giej będzie trzeba czekać kolejny rok. Na szczęście po pół roku od części 2, zobaczymy ostatnią 3-cią.
Oby się to nie zmieniło.
Szkoda jednak, że nie zadziałają nieco odwrotnie, tj. premiera 1 części teraz Zimą 2012, potem w lato 2013 część 2-ga a ostatnia 3-cia Zimą 2013 :-) Byłoby klimatycznie! :-) No i nieco wcześniej zamknęła by się cała historia.

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Wytrwali dadzą rade , niemoge się doczekać:D:D:D:D żeby znowu zobaczyć Gandalfa w akcji:D:D:D a może nawet Legolasa z łukiem:D:D:D

ocenił(a) film na 9
elendil92

Do premiery pozostało TYLKO 127dni! :-) Szybko zleci! :-)

khazad7_2

Czekaliśmy kilka lat to i 127 dni poczekamy:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Oby tylko w IMAX w Wawie nie było problemów z zakupem biletów w środkowych rzędach :-) Choć myślę, że zanim się na film wybiore to spokojnie pierwszy tydzień stycznia 2013 już będzie leciał bo w weekendy raczej trzeba będzie po nocach siedzieć i bilety na stronie rezerwować :-)

khazad7_2

Powiem ci szczerze że większość ludzi w kinie to zwykli hmm... jakby to Harry Potter powiedział MUGOLE. Nie wiedzą że najlepsze efekt 3D jest na środku więc pełzną na samą górę jak pszczoły do miodu a my możemy to dobrze wykorzystać:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Też to zauważyłem. Ale nie tylko o efekt 3D chodzi. W ogóle w kinie najlepiej jest siadać na samym środku. Ma się wtedy idealne nachylenie obrazu, idealną odległość a przede wszystkim równomiernie rozłożony dźwięk. Ale dla mnie wszyscy mogą się pchać na samą górę i na sam dól no i na boku :-) Mi to też na rękę :D

khazad7_2

Najgorsze będzie jak podczas seansu Hobbita ktoś będzie kopać w fotel albo gadać.