PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424990
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Władce Pierścieni uwielbiam, Peter Jackson zrobił coś niesamowitego, dla mnie to była większa rewolucja niż Avatar. I Jeśli ten pan będzie zaangażowany w powstawanie Hobbita, to możemy spodziewać się czegoś, co nam się jeszcze nie śniło, jestem pewien.

Strider_

Ja mógłby czekac jeszcze 10 lat.Znając Jacksona stworzy wybitne dzieło.

BAT_filmaniak

Pierwszą część LOTR zaczynano nagrywać już w 1997, a premiera była w 2001. Trochę to jest czasu. Dodatkowo, poczytaj sobie na angielskiej wikipedii o produkcji trylogii LOTR to dowiesz się, że te filmy były robione z takim rozmachem, że to Ci się w głowie nie mieści. Od sadzenia specjalnych drzew 8 lat PRZED produkcją kończąc na atrapach wiosek i miast. Dodatkowo trzeba wyszkolić aktorów w posługiwaniu się bronią, jazdy konno itd, itd.... Nie zdziwię się, jak premiera się przesunie. Ale w zamian za tak długie oczekiwanie otrzymamy prawdziwy majstersztyk !!! Naprawdę warto czekać.

użytkownik usunięty
kirinek

Cóż, o ile się nie mylę to Del Toro zajmuje się reżyserią

ocenił(a) film na 8
kirinek

Wiem ile trwała produkcja Władcy Pierścieni, jestem szczęśliwym posiadaczem wydania 4-płytowego wszystkich części. Mam również kilka książek o powstawaniu filmu, nie zmienia to faktu jednak, że z niecierpliwością czekam na Hobbita. I czytając teksty w stylu "Avatar to rewolucja i przez długi czas nikt nie zbliży się do tego poziomu" - bzdura. Hobbit zmiażdży wizualnie i Avatara i Władcę Pierścieni.

ocenił(a) film na 7
Strider_

Nowlasnie,ciekawe czy pod wzgledem wizualnym Hobbit pobije Avatara :)

Joecrou

Powiedz mi. Czy dla Ciebie efekty specjalne są tak ważne? Czemu... Dla mnie efekty mogą być, jak Władcy. Byleby żeby była dobra muzyka, gra aktorów i nie ucinali fabuły, a nawet coś ciekawego dodali.

ocenił(a) film na 8
kicek3

Masz racje, nie efekty grają główną rolę, jednak dla mnie efekty we Władcy są porównywalne do tych z Avatara, tym bardziej, że Władca postwał 10 lat wcześniej. Ja mam po prostu cichą nadzieję, że Hobbit zmiażdży na całej linii te dwie produkcje i liczę na to. A propos, Władca Pierścieni to mój ulubiony film, wiem ze to trylogia, ale mówię o całości. I kocham go na pewno nie za efekty.

ocenił(a) film na 7
Strider_

Efekty specjalne nie są najwazniejsze,ale napewno wazne.Dla mnie tez mogly by byc takie jak we Władcy,pomimo tego ze ostatnia czesc ma juz 7 lat to efekty nadal wygladaja znakominie,lepiej niz w niejednym dzisiejszym filmie.Rowniez kocham Władce,obejzalem w sumie chyba po 19 razy kazdą czesc, i mam nadzieje ze Hobbit rowniez bedzie takim arcydzielem.I fajnie by bylo jakby za muzykę odpowiadał Howard Shore,bo soundtrack do Władcy jest pięknyy,nie ma lepszego.

Joecrou

Odnosząc się do tego co piszecie o efektach specjalnych. To co zrobili ludzie się tym zajmujący, to prawdziwe arcydzieło techniki filmowej. Władca Pierścieni to był przełom, a nie Avatar... Zgadzam się, w Awatarze animacja mistrzowska, Ale zachwycać się efektami mogliśmy choćby i nawet w Transformersach... Założę się, ze Hobbit, nie będzie arcydziełem dzięki efektom ( choć może po części też ) ale przede wszystkim muzyka, gra aktorska i świat Tolkiena tworzony przez ludzi którzy wiedzą najlepiej jak to powinno wyglądać. Koniec i kropka. Także ja czekam na Hobbita od momentu kiedy zaczęto w ogóle mówić o planach produkcji....miejmy nadzieje ze wyjdzie w terminie i to taki o jakim nawet nie marzyliśmy, tego życzę sobie i wam xD

ocenił(a) film na 8
bartek_pobocha

cóż... w pewnym sensie nie mogę zgodzić się z żadnym z was...
i "Avatar" i "Władca Pierścieni" mają swoje olbrzymie plusy!!
jeżeli chodzi o efekty specjalne, to według mojego skromnego zdania jednak
ten pierwszy ma minimalną przewagę, lecz całościowo "LOTR" jest lepszym
filmem!
"Avatar" bądź co bądź tworzy bardziej barwny świat no i jest w 3D! sądzę
jednak, że gdy "Gwiezdne Wojny" i właśnie "Władca..." przejdą w trzeci
wymiar, wszyscy o nim zapomną a przynajmniej znacznie spadnie entuzjazm
związany z tym filmem...

tyle ode mnie ;]