PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424943
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Może to nawet dobrze że Jackson nie będzie reżyserem,bo w filmie byłoby na pewno dużo absurdalnych scen nie i to w dodatku nie zgodnych z książką tak jak to miało miejsce we władcy pierścieni,jeśli reżyser filmu hobbit stwoży go zgodnego z książką to na pewno odniesie sukces.

użytkownik usunięty
mag20

Masz racje lepiej żeby to zrobił tani hoolywoodzki wyrobnik który ze spidermana zrobił jarmarczną szmirę.

Kiedy w końcu ludzie zrozumieja że tak rozbudowanej ksążki nie da sie zmieśić w 3 godzinnych filmach bez modyfikacji historii.

użytkownik usunięty
mag20

a kto powiedział że książka musi być zawsye lepsza od filmu. Już dość mam tych porównań filmów do książek. Nie każdy film musi być identycznie nakręcony wg. książki. To wybór scenarzysty i reżysera. Mogą oni jedynie zaczerpnąć główny wątek, lub kilka wątków z książki i zrobić film po swojemu. Chyba, że jest to typowa adaptacja, to co innego.

ocenił(a) film na 9
mag20

A ja myślę, że to najgorsza rzecz jaką wytwórnia mogła zrobić. Jackson zna już na wylot Śródziemie i nie ma sensu żeby ktoś inny kontynuował jego dzieło, pokazywania nam świata stworzonego przez prof. Tolkiena. Tak dzieło!! Bowiem "Władca Pierścieni" niewątpliwie nim jest. To że została wycięta duża część wątków pobocznych to tylko przemawia na kporzyść filmu. Na przykład Tom Bombadill... Tolkien umieścił go w książce z sentymentu do książeczki którą napisał wcześniej. Znajduje się on we Władcy trochę na siłę i jak zauważyli scenarzyści trylogii: "Pierścień nie ma żadnego wpływu na Bombadila, zatem Bombadil nie powinien mieć związku z historią w której najważniejszy jest właśnie pierśćień." A zresztą nie mam siły tłumaczyć naczym polega DOBRA ekranizacja... "WP" nią jest. Amen.

Mariusz1990

Zgadzam się z Mariuszem to Peter Jackson powinien wyreżyserować Hobbita, zna już ten temat, wszyscy się obawiali co do Władcy Pierścieni a proszę jak mu te filmy pięknie wyszły. Ja stanowczo protestuję żeby jakikolwiek inny reżyser krecił Hobbita. Boże co oni zrobią z tego filmu, ci hollywodzcy reżyserzy?11

ocenił(a) film na 10
Mariusz1990

"Pierścień nie ma żadnego wpływu na Bombadila, zatem Bombadil nie powinien mieć związku z historią w której najważniejszy jest właśnie pierśćień." Jak najbardziej sie zgadzam :)
Ponadto, scenarzysci LOTR tak to komentują: przeciez nie wiadomo, czy hobbici nie spotkali Toma :) mogli go spotkac, byc u niego w domu, po prostu nie jest to pokazane i sie o tym nie mowi :)
Tez lubie myslec w ten sposob :)
pozdrowienia dla fanow Petera Jacksona, Fran Walsh i Philippy Boyens ^^