PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424990
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Wiem ze to niezgodne z trescia ksiazki ale co byscie powiedzieli aby rezyser zmienil troche tresc ksiazki i przynajmniej episodycznie pokazal przynajmniiej kilku czlonkow DP np.Aragorn,Gimili,Legolas...milo by bylo zobaczyc naszych ulubionych aktorow raz jeszcze.

narin2o3

Jak już pisałam- Legolas mógłby mignąć gdzieś w tle, Aragorn- w sumie też, ale raczej "w tłumie", ale jestem przeciwna zbytniemu "naginaniu" fabuły.
A Gimli? Przecież jego tatuś dostanie kawałek czasu ekranowego:)

LadyEire

Legolas i Gimli mogliby się pojawić w bitwie. Aragorn w "Hobbicie" miał tylko 20 lat więc raczej nie powinien się pojawić. Z tego co pisali w newsach Davies nie zgodził się zagrać ponownie Gimliego ;)

ocenił(a) film na 8
narin2o3

hmm a Aragorn w Rivendell? Jak wiadomo tam na poczatku mieszkal i najwieksze szanse mamy na spotkanie wlasnie jego, choc w to szczerze watpie ;)

ocenił(a) film na 8
kazek92

NIe zdziwiłbym się gdyby gdzieś tam padło imię Aragorna jednak odnoszę wrażenie że w czasie w którym ma miejsce Hobbit jest on jeszcze dzieciakiem.

narin2o3

Ja liczyłabym jedynie na Legolasa, jeżeli już ktoś z tej trójki miałby się pojawić.

ocenił(a) film na 5
narin2o3

umieszczanie Drużyny pierścienia w Hobbicie to beznadziejny pomysł z kilku powodów
1. oczywiście niezgodność z książkom, a w końcu to jest ekranizajca
2. wywołałoby to oburzenie ze strony fanów Tolkiena, nie pamietacie poruszenia jakie wywołał plotka o wprowadzeniu kobiety do drużyny pierścnia? Na szczęście plany zmieniono i rolę Arweny w całej hisorii tylko nieznacznie poszerzono w stosunku do książki co i tak największym fanom się nie podoba
3. chyba najważniejszy argument przeciwko - nawe kilkunastominutowa scena z aktorami z Władcy Pierścieni wymagałaby wypłacenia im wysokich gaż, co jednocześnie podniosłoby budżet
4. myślę że film będzie na tyle interesujący, że nie będzie potrzebował reklamowania się twarzami z Władcy Pierścieni

zonk_2

Czytasz co to piszemy?
Jaka niezgodność?

Legolas mieszkał w Mrocznej Puszczy i jego brak w bitwie oraz w królestwie elfów byłby dość dziwny.

Gimli mógł przybyć wraz z krasnoludami pod Samotną Górę wezwany przez Thorina. Owszem nic nie jest napisane, że tam był, ale również nigdzie nie jest napisane, że go tam nie było.

Hobbit, Guillermo Del Toro, Peter Jackson, 11 oscarów za "Powrót..." i mają oszczędzać na aktorach?

ocenił(a) film na 6
sarev0k

Umieśćmy jeszcze Erlonda, Szelobę, Arathorna itp.
Przecież nigdzie nie było napisane, że ich tam nie było...

Chłopie pomyśl trochę,po co mieliby umieszczać tam kogoś z Drużyny Pierścienia?
Czy jest Ci to do szczęście potrzebne?
Poza tym to całkiem inna historia, jak Ci ich brakuje, to sobie obejrzyj WP jeszcze raz.

ocenił(a) film na 6
GalatH

Oczywiście pomyłka z tym Erlondem, o nim akurat pisało ;]

ocenił(a) film na 8
narin2o3

"milo by bylo zobaczyc naszych ulubionych aktorow raz jeszcze" tu masz odp
A co do Legolasa, z tego co pamietam to w Mrocznej Puszcz on raczej nie mieszkal ;)

kazek92

Oczywiście, że tam mieszkał.

GalatH piszę tylko o tych, których mogli bez większego problemu spotkać po drodze pod Samotną Górę. Nie wiem dlaczego wszyscy jesteście zawsze nastawieni na NIE

narin2o3

Bardzo nie lubie zmieniania treści książki.Z resztą- po co? Hobbitów z
Drużyny wtedy na świecie nie było, Boromira też i Bogu dziękować, jest
Gandalf. Legolas, Arg, Gimli- nie. Aragorn... Był Dunedainem, to w sumie
by go trochę usprawiedliwało. Ale raczej był wtedy małym dzieckiem albo w
ogóle. Ew. Legolas, bo jest elfem i nie byłoby w tym nic dziwnego- ale
jeżeli chcesz zobaczyć swoich ulubionych aktorów raz jeszcze to przeleć
się do sklepu i kup Władcę Pierścieni!

narin2o3

Ja się najbardziej zgadzam z Zonk2, bo sama jestem właśnie taką fanka o
jakiej mówi.

I przepraszam, ale co wy macie z tym Erlondem? Był Elrond, Elrond, Elrond!

_camile_

Po co sroco. Zadajecie pytania jak małe dzieci, które pierwszy raz coś widzą. Po za tym kłania się czytanie ze zrozumieniem.
Aragorn nie, Frodo nie, chodzi o Gimliego i Legolasa. Choć w książce nie zostali wymienieni, ale z wiedzy o twórczości Tolkiena można wywnioskować, że Legolas powinien znaleźć się w filmie, a Gimli mógłby, ale nie musi. I to jest CAŁKOWICIE zgodne z treścią Hobbita, ponieważ nie ograniczamy się tylko do informacji z tej książki tylko wykorzystujemy swoją całą wiedzę, tak?

ocenił(a) film na 10
sarev0k

W trakcie wywiadu przeprowadzonego przy okazji premiery thrillera "Droga" Viggo Mortensen wyznał, że marzy o tym, aby powrócić jako Aragorn w "Hobbicie", czyli prequelu megapopularnej trylogii fantasy "Władca Pierścieni".

użytkownik usunięty
narin2o3

LEGOLAS
W Hobbicie wystepuje LEGOLAS i jest juz dorosly tak wiec Bloom BEZ zmiany wizerunku powiniej wystapic w Hobbicie. Jest synem króla Elfów Szarych Mrocznej Puszczy. Brał udział w Bitwie Pięciu Armii. Przebywał w pałacu swego ojca, gdy przebywała tam drużyna Bilba, byl straznikiem Golluma w Mirkwood.

ARAGORN
tez powinien sie pojawic choc by cyt.TallisKeeton *W jakimś epizodzie związanym z Dunedainami (np. obrona Shire przed Nazgulami).*
i w paru innych scenach. Jazeli go nie bedzie to rozumiem ze nie bedzie pomostu lub jakiegos powiazaniaw Hobbit2 do WP.

SARUMAN
wystepuje w bialej radzie i pelni tam warzniejsza funkcje od Gandalfa.

ocenił(a) film na 10

Peter Jackson ujawnił, że tylko trójka aktorów, którzy występowali we "Władcy Pierścieni", powróci w "Hobbicie". Będą to Ian McKellen jako Gandalf Szary, Hugo Weaving jako Elrond oraz najprawdopodobniej Cate Blanchett w roli Galadrieli.

narin2o3

Akcja hobbita rozgrywa się kiedy Aragorn ma 10 lat.
Za to Gimli mógł by się pojawić podobnie jak Legolas (Było by to "wytłumaczalne")