PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425040
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

A ja się pytam jakim trzeba być ograniczonym aby iść na to z dubbingiem, mam nadzieję że nie znajdzie sie w polsce kretyn który stwierdzi że musimy iść za unia i we wszystkim będzie dubbing

użytkownik usunięty
piorekira

Dopóki masz wybór między dubbingiem a napisami to co ci to przeszkadza?

No właśnie "dopóki masz wybór" bo np. w Opolu Hobbit jest tylko z dubbingiem, to jak już w tym kinie nia ma wyboru to mógł być z napisami!

ocenił(a) film na 7
piorekira

To prawda, z początku puszczają film w kilku wersjach i jest OK, jak zaśpisz to potem zostaje Ci tylko dubbing, na przyszłość trzeba o tym pamiętać.
Patrząc na ilość rezerwacji na Hobbita z dubbingiem cieszył się on sporą popularnością. Podejrzewam że za kilka lat do wszystkiego będą dawać dubbing.

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

Jak w Niemczech to nie dziękuję. Jak już to lepiej, aby powstawał profesjonalny dubbing i ludzie, którzy by szli w tym kierunku, aby był lepszy wybór niż obecnie gwiazdeczki co wszystko psują. Oglądałem ostatnio Hobbita z dubbingiem, wyszedł on tragicznie już wole HP, ale za to do Avengers stwierdzam, że da się go jakoś strawić.

ocenił(a) film na 5
LordWieslaw55

Jak byłam w kinie na Hobbicie była tam cała masa dzieci i w zasadzie myślę, że dziecko nie jest w stanie tak szybko czytać napisów jak dorosły, więc dużo ich omija. Dubbing cieszy się popularnością według mnie właśnie ze względu na dzieci i osoby, które w jakiś sposób nie są w stanie szybko czytać. Dlatego wybór jest dobry.

ocenił(a) film na 8
consilka

To zależy jakie masz na myśli dziecko, bo raczej ci już powyżej 12 lat nie mają z tym takich problemów. Jak kto woli, ja nie zamierzam w tym przypadku faworyzować dubbingu w takiej formie jaka jest podawana widzą w Polsce i wymagałbym coś o wiele bardziej zaawansowanego, lepszego.

ocenił(a) film na 8
piorekira

Też jestem przeciwnikiem dubbingu, ale w 3D wybieram tę wersję, gdyż mogę skupić się na oglądaniu a nie na czytaniu. Przy 2D natomiast wyłącznie napisy.