PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425275
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Nie mam pojęcia dlaczego nikt nie zwrócił na to wcześniej uwagi ale w obsadzie znajdują się takie osoby jak Saruman , Legolas. Galadriela jest nawet w zwiastunie w jakiejś porąbanej scenie miłosnej z Gandalfem. Nie dość że tego nie było w książce to to się jeszcze gryzie z książką!
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat i czy już porządnie zwariowałam w tym temacie?

ocenił(a) film na 7
Monisieja

Każdy to zauważył i to dawno temu, mało spostrzegawcza jesteś.. ;p I cel ich występowania jest również dobrze znany. A w zwiastunie nie ma żadnej sceny miłosnej z Gandalfem i Galadrielą

Joecrou

Takie tematy powinny być automatycznie usuwane, bo to już jest lekka przesada, żeby jeszcze o takie rzeczy pytać.

ocenił(a) film na 7
karol9_16

Racja, już niektórym to się nic nie chce, wystarczyło poczytać tylko troszeczkę o nadchodzącym filmie, bądź przejrzeć poprzednie tematy i już by było wiadomo... To nie, trzeba założyć kolejny, nic nie wnoszący temat, i chwalić się swoją "spostrzegawczością"...

ocenił(a) film na 10
Joecrou

Macie obaj racje aż żal tych wszystkich ludzi którzy są spostrzegawczy w sumie filmweb również się popisał jak wystawił nowe zdjęcie które miało już 4 miechy na karku.

Monisieja

Ogarnij sie człowieku tego typu tematy były wałkowane jakieś... no nie wiem 2 lata temu. Zacznij śledzić info na bieżąco i nie trolluj.

kamilxxx09

To ty trollujesz lamo.

marvolo_1998

Odwal się w końcu. Nikt cie nie prosił o zdanie.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

W sumie ciebie też ani o wypowiadanie się na forum batmana które to wszystko zapoczątkowało.

adrian229

Patrz na siebie.

kamilxxx09

Pilnuj swojego nosa.

marvolo_1998

Grzeczniej.

marvolo_1998

Z tobą naprawde nie da sie dojść do porozumienia.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

i znowu sie zaczyna:d

elendil92

Ty chory jesteś. Po co powracasz do czegoś z przed tygodnia i nie potrzebnie prowokujesz.

kamilxxx09

Ostatnio zauważyłem cie w obsadzie filmu "Hobbit" ponoć grasz trolla (twoja rola marzeń) aczkoliwek ty już ją odgrywasz na tym forum.

marvolo_1998

Ostatnio zauważyłem cię w obsadzie filmu głupi i głupszy i grasz tego drugiego.

kamilxxx09

Głupi i głupszy już powstał ;) W dodatku w 1994r a ja ur sie w 1998 więc jesteś analfabetą/ślepym możesz wybrać sobie.

marvolo_1998

Więc nie skacz do starszego.

kamilxxx09

w nicku masz napisane 09 więc masz 9 lat nobku albo 9 miesięcy.

marvolo_1998

a ty masz 1998 więc jesteś taki stary. A 09 mam w nicku bo 9 to moja ulubiona liczba trollu.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Panowie, dajcie już spokój.

Ci dwaj najbardziej teraz forum tu zaśmiecają...

użytkownik usunięty
karol9_16

To z pewnością dopiero rozgrzewka.

Po premierze filmu, tu na forum będzie rzeźnia po prostu.Wydaje mi się, że będzie porównywalna do ataku trolli po premierze Avatara.

użytkownik usunięty
karol9_16

Aż tak źle było ? Wtedy jeszcze nie było mnie na FW.

Z tego co pamiętam to potężna bitwa wywiązała się pomiędzy fanami Avatara, a Ojca Chrzestnego.Ojciec Chrzestny wyleciał wtedy z pierwszego 1000 w rankingu, później powrócił oczywiście.To był jeden jedyny raz, kiedy widziałem coś takiego tu, a jestem tu od bardzo dawna.Władca Pierścieni Powrót Króla wskoczył wtedy na 5 miejsce w rankingu itd.W TOP 100 była prawdziwa masakra, aż w końcu moderatorzy zareagowali i wszystko do normy wróciło.

użytkownik usunięty
karol9_16

Za kilka miesięcy wszystko się okaże.

Myślę, że będzie podobnie.Im większy film, im bardziej oczekiwany, im większy sukces odnosi artystyczny i komercyjny, tym zwiększa się aktywność trolli.Jestem ciekaw które miejsce będzie miał w rankingu Hobbit.Na IMDB, LOTR jest bardzo wysoko.Powrót Króla jest aż na 9 miejscu w rankingu, Drużyna na 13, a dwie wieże na 23.

użytkownik usunięty
karol9_16

Heh, Powrót Króla zrzucił TDKR z 9 pozycji :) Hobbit na początku będzie wysoko, jest bardzo wyczekiwanym filmem a później będzie spadał aż zatrzyma się na konkretnym miejscu. Na pewno nie spadnie poniżej 30 miejsca, taką mam nadzieję.

Teraz TDKR jest na 21 miejscu chyba.To czy Hobbit nie spadnie poniżej 30, to zobaczymy.Zależy jak dobry będzie i jaka będzie aktywność trolli.

użytkownik usunięty
karol9_16

Tak, jest na 21 miejscu, ocena z 8.8 podskoczyła do 8.9 :) ale już od jakiegoś czasu przestały mnie interesować te rankingi, ważne, że film mi się podoba i tyle. Jeżeli chodzi o Hobbita to wszystko się zobaczy po premierze.

Mnie już dawno temu przestały interesować rankingi, zdanie innych ludzi, czy "wielkich" krytyków filmowych.

użytkownik usunięty
karol9_16

Tak, trzeba mieć swoje zdanie i tego się trzymać.

Oczywiście...
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
karol9_16

Również pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10

Aż się serce raduje jak wśród tych wszystkich trolli i kłótni są ciągle normalni użytkownicy którzy mają do siebie szacunek trzymajcie tak dalej panowie.

ocenił(a) film na 7
karol9_16

Ciekawa historia z tym Avatarem i Ojcem Chrzestnym, nie wiedziałem że coś takiego miało miejsce.

ocenił(a) film na 9
Anthrax91

no i jeszcze pamiętam że poza konfliktem Avatar vs. Ojciec Chrzestny była jeszcze walka fanów i antyfanów Avatara, dopiero chyba po roku się uspokoiło na tamtym forum.

ocenił(a) film na 10
twitchy

Miejmy więc nadzieję, że aż tak źle nie będzie po premierze Hobbita

ocenił(a) film na 9
__Gandalf__

Chyba, że wyprzedzi w rankingu TDKR...wtedy się zacznie prawdziwa wojna :D Lepiej zacząć budować bunkry i gromadzić zapasy xD The winter is coming...:D

ocenił(a) film na 9
Marvolo666

zaiste, wtedy rodzaj końca świata sam się rozwiąże :D

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 9
Monisieja

Polecam przejrzeć wcześniejsze tematy na forum bądź zagłębić się trochę w lekturę Hobbita. Tam znajdziesz najlepsze odpowiedzi na swoje pytania koleżanko :) Każda z wymienionych postaci ma prawo pojawić się w fabule, zaś scena Galadriela/Gandalf to nic innego jak rozmowa dwójki najpotężniejszych przedstawicieli dobra w Śródziemiu (Sarumana nie wliczam). Poza tym Galadriela była zamężna, a u Tolkiena nigdy nie pojawia się motyw zdrady małżeńskiej czy seksualności samej w sobie. Miłośnicy Tolkiena zjedli by Jacksona żywcem gdyby wstawił taki wątek do filmu :)