PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424990
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Jak Guillermo del Toro spartoli "Hobbita" to osobiście go zabiję. Bo nic tak człowieka nie wkurza jak to, że ktoś bierze się za kręcenie kolejnych części jakiegoś hitu i wychodzi mu totalna kaszana a nie film godny uwagi. Ale wierzę, że Guillermo da sobie radę. I obym się nie zawiódł.

rafka1

Hobbit to nie jest kolejna czesc hitu , to byla osobna ksiazka ,wydazenia sprzed
wladcy pierscienia

xardos4

Mając na myśli "kolejna część hitu" nie myślałem akurat wyłącznie o Władcy Pierścieni tylko ogólnie o filmach. Poza tym Hobbit jest przecież powiązany z Władcą Pierścieni więc głupio by było, gdyby okazał się od niego gorszy. Nawet jeśli to zupełnie inna opowieść, to jednak coś je ze sobą łączy, czyż nie?

xardos4

władcą pierścienI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a nie pierścienia.... kurde!!!!!

rafka1

Jestem z tobą, strasznie się boję o Hobbita nawet nie wiesz jak bardzo. Ten Guillermo del Toro reżyserował filmy takie jak: Blade, Hellboy czy Labirynt Fauna(który w ogóle mi się nie podobał). Chociaż PJ (Peter Jackson) w przeszłości też kręcił krwawe horrory. Miejmy nadzieje, że nie spartoli tej wspaniałej powieści.

Myrmidon_2

"Ten Guillermo del Toro" nakręcił jeden z najpiękniejszych i najlepszych filmów "Labirynt Fauna" oraz był producentem genialnego filmu grozy "Sierociniec". Nie boję się o "Hobbita" bo Guillermo ma w stylu wpisane fantasy jak Burton - baśń.

rafka1

Guillermo da radę akurat tego jestem pewien, to za dobry reżyser, a co do Jacksona !

miko_klimkiew

cd. to też zaczynał od horrorów i to gore więc nie przesadzajmy!

ocenił(a) film na 9
rafka1

Osobiście, oczekuję od 'Hobbita' czegoś więcej, niż tylko tego, żeby był 'hitem'...

ocenił(a) film na 5
rosarium

Dokładnie to nie jest zwykły filmktóry można spieprzyć i zaraz o tym ludzie zapomną naprawdę podziwiam Petera Jacksona i Guillermo del Toro za odwagę jaką mieli żeby podjąć się wyreżyserowania Włądcy i Hobbita bo na tych książkach wychowały się miliony i u nie jednego dzieła te leżą zaraz obok Biblii:)
Mimo wszystko ufam że szykuje się nam kolejny wspaniały film, gdzie zobaczę sceny i miejsca które do tej pory wyobrażałem sobie jako dziecko(i nie tylko)czytając książki Tolkiena

zonk_2

Jak sobie pomyślę, że Guillermo mógłby spieprzyć taką książkę jak Hobbit)-:...nawiasem mówiąc czytałem go w 1988 roku w wydaniu z lat sześćdziesiątych, zdrowo poklejonym przez naszą szkolną bibliotekę ;)) chyba będę musiał odświeżyć pamięć mimo że dość dobrze ją pamiętam;)

rafka1

Nie mogę się doczekać tego filmu. Na 100% wybiorę się na niego do kina. Pewnie sam, bo nikt z mojej okolicy nie przepada za filmami fantasy. A szkoda bo to świetny gatunek filmowy. A jeśli chodzi o filmy Guillerma, to Labirynt Fauna mi się podobał, Sierociniec dopiero zobaczę (zapowiada się ciekawie), Hellboya nigdy nie widziałem (ale może to nadrobię). A miłośnikom fantasy polecam rosyjską produkcję "Volkodav" (jeśli nie znudził was Władca Pierścieni, jak co niektórych, to "Volkodav" powinien się wam spodobać).