Tak ten film będzie na pewno wielkim hitem .... JAK GO WKOŃCU ZACZNĄ WOGÓLE ROBIĆ!!! Bo narazie tylko premiere przesówają obecna jest na grudzień 2012 a nawet nie ma pełnej obsady aktorskiej a co najważniejsze nie ma aktora który by zagrał głównego bohatera a według mnie taki film powinien im zająć minimum 2 lata a jak tak dalej pójdzie to będą jeszcze raz premiere przesówać. Mam pewne obawy co do powstania tego filmu.
Cóż....Jeżeli MGM wyprodukuje ten film (na co długo poczekamy) to będzie nastawiony na komercję. W końcu wytwórnia potrzebuje kasy. Zapewne na fanach liczących na fabułę, produkcja krocie nie zarobi.
Nie bądźmy zdziwieni, otrzymawszy od MGM-u czegoś, na co pójdzie dużo widzów.
,,Co się tyczy aktorów" :)
-Christopher Lee jest w wieku podeszłym i nie chce mu się już grać w Hobbicie
-pan MKkellen może się wykruszyż z obsady do rozpoczęcia zdjęć
Pożyjemy, zobaczymy...
Film powstanie,mam nadzieje,i tez na to ,że przebije władce. Ma wszelkie zadatki no, i 10 lat nowszej technologii do wykorzystania przy produkcji. Kurcze juz nie moge sie doczekac,bo fabuła książki jest niebywała.Jeśli w filmie będzie 50% tego co w książce to i tak będzie extra. Juz mam w myślach kapitalną scenerię...w wydaniu blu-ray...Bo niestety w żadnym kinie, nie dostaniemy takiego obrazu jak z dobrego blu-raya i plazmy(poza wiekością oczywiście).
Mam nadzieję,że nie zepsują tego filmu i mojego postrzegania książki.Chociaż pojecia nie mam jak się zamierzaja z tym wyrobić,ale oby im wyszło,bo doczekać się już nie mogę-dawno dobrego fantasy nie widziałam.Wypatruję przecieków i plotek z planu.
ja tam wolę dłużej poczekać niż oglądać badziewie ;) niech to zrobią porządnie na miarę LOTRu
I pomyśleć, że premiera "Hobbita" to będzie ponad dekada od pierwszej części trylogii. Jak ten czas szybko leci... I ciężko się nie zgodzić z irytacją autorki tematu... Fani Tolkiena - Ci, którzy nie traktują kina i ekranizacji dzieł Mistrza jako zło konieczne - już wystarczająco długo czekają. A "Hobbit" z racji prostszej fabuły etc. nadaje się do nakręcenia chyba lepiej niż LotR.
To dokładnie tak jak ja. Wole poczekać, niech zrobią dobry film niż ma szybko powstać jakieś badziewie ;D