PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425101
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Nie rozumiem , komentarzy typu że Hobbit PiDżeja to bajka dla dzieci , niech ktos wymieni mi chociaz jeden element który pokazywał że ten film jest kierowany do dzieci , czy ucinanie członków ciała , głowy , zabijanie sie nawzajem , utrata i tesknota za odzyskaniem domu , do tematyka dziecinna ? ten film jest kierowany głównie do młodzieży czy do starszej widownii a nie dla dzieci !! :/ I Moim zdaniem tematyka , czy przesłanie jest tak samo dojrzała jak we władcy , może nie na taka skale , we władcy było uratowanie Śródziemia i zniszczenie zła a tu jest motywem odzyskanie domu , honoru i pragnienie zemsty . Wiec nie wiem gdzie tutaj Hobbit jako bajka która nie ma co sie równać do WP . Może bajka bo pojawiają sie śmieszne sceny czy momenty ? Boże tyle sie napracować na takie dzieło a ktoś pozniej hejtuje że to bajka dla dzieci co nie dorownuje Władcy :/ Nie rozumiem tego , ja w kinie sie czułem tak samo klimatycznie jak na calej Trylogii PiDżeja .

pomidorek126

Dziecinne sceny ? Przede wszystkim gadanie piskliwym głosikiem przez trole i orki,smarkanie w chusteczki przez trole,klimat też jest taki jakiś bajkowy. Efekty specjalne mimo że b.dobre to dużo bardziej animowane,a nie realistyczne jak w Lotrze,śpiewy goblinów. Ty już nie mów że fabuła jest taka dojrzała bo opowiada o "zamku ze złotem ,opanowanym przez złego smoka,siejacego zniszczenie,i atakującego ogniem,którego trzeba pokonać"
Jeszcze tylko brakuje księżniczki zamkniętej w wieży. :)
Żeby nie było nie hejtuje tego filmu,podobal mi się.Jackson jest rewelacyjnym reżyserem,choc czuje że przy kolejnych odsłonach sie rozkreci i dostaniemy arcydzieła jak Lotr ,czy świetny King Kong.
Daje 7,no może 8 (zobaczymy po ponownym obejrzeniu)