PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 420 tys. ocen
7,6 10 1 419713
6,5 59 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Cóż, nie można się wyzbyć pewnych porównań z Władcą ( przynajmniej w moim odczuciu) na niestety niekorzyść Hobbita.

Może zacznę od tego co mi się w miarę podobało
no wiadomo aktorstwo Kellen jako Gandalf, jak zawsze w dobrej formie, Richard Armitage jako Thorin - mimika, gesty i ten głos, to wszystko robi dobre wrażenie, Weaving jako Elrond - no to wiadoma sprawa

scena zagadek Bilbo z Gollumem, świetnie nakręcona , świetnie odegrana. Postać Bilba też przyprawia w większości scen u uśmiech i jakoś nie sposób nie polubić tej postaci.

scenerie - także na plus

Fili i Kili - coś czuję, że Aidan Turner stanie się nowym bożyszczem serc damskiej publiczności ( no i Thorin of course)

co się mi nie podobało

byłam na wersji 3d z dubbingiem, wersja i scena śpiewania Misty Mountain no po prostu groteska jak to mój znajomy opisał, mnie przyprawiła o śmiech a moja siostra po prostu sobie spała

niektóre sceny zbyt nudne i zbyt długie, niektóre jakby źle zmontowane, np scena pościgu orków za Radagestem, raz może się wydawać , że to krasnoludy gonią orków ( choć faktycznie przed nimi uciekały)

zabrało mi tych emocji co we Władcy.

Ogólnie film ciut za długi miejscami za nudny.

Mam nadzieję, że pozostałe części lepiej wypadną

ocenił(a) film na 8

Nie ma sie co dziwic.. Jak sie było na dubbingu to takie są odczucia.. Jestem w 100% przekonany, że jakbyś była na wersji z napisami to sceny, w której krasnoludy spierwają misty mountains twój znajomy nie nazwałby groteską.

Polecam przejść się na wersję z napisami.

użytkownik usunięty
Baginzys

Na necie też znów widziałam dobrą wersje jakościowo, ale nie z napisami tylko znów z dubbingiem, ale dzięki poszukam też tej właśnie z napisami :)

użytkownik usunięty
Baginzys

choć też słyszałam, że w wersji z napisami są pewne "błędy", wadliwe zwroty, albo takie które tak średnio pasują do kontekstu wypowiedzi.

ocenił(a) film na 8

Nom. Wersja na stronie internetowej kończącej się na -tv nie jest jakoś rewelacyjnie przetłumaczona. Najbardziej rażą te momenty w której krasnoludy spiewają misty mountains i przy zagadkach.

użytkownik usunięty
Baginzys

Najbardziej mnie rozśmieszyło to jak chciałam, znów obejrzeć atlas chmur ( no oczywiście z napisami) wchodze sobie na taką właśnie stronkę i dobrze , bardzo dobrze, ze przeczytałam komentarze pod filmem, bo okazało się, że napisy są jakby z Marsa wzięte ;D wiec sobie odpuściłam i poczekałam na wersję z dobrymi napisami...

cóż życz mi udanych łowów, na wersję tego filmu z dobrymi napisami ;)

Dubbing... współczuję.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

współczułam siostrze,bo spała w paru scenach.

To po co szła?

użytkownik usunięty
kamilxxx09

dla rozrywki.

Spać mogła w domu jak jej to sprawia przyjemność

użytkownik usunięty
kamilxxx09

dla rozrywki poszła na film, a spać nie wiem czy lubi, wiem, że przez dubbing albo przez długość scen zamiast je oglądać to trochę chrapała ;)

Aha.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

nom.;)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Zamilcz trollu... Normalnie pogadać nie można -.-

Baginzys

nara. Do ciebie nie mówię.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

ale widze i po awatarze, i po nowym temacie, żeś Ty bardzo zwolennik Hobbita, więc może spytam co najbardziej Ci sie w tym filmie podobało ?

ocenił(a) film na 9

jak to co ?? wszystko prawie ;].Film jest swietny.I juz doczekac sie nie moge Bolga z dluuga broda ;]

użytkownik usunięty
lavrenzo84

winszuję.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Mowiacy_do_reki

teraz będziesz za mna chodzić po tematach ? bardzo "inteligentnie" z twojej strony.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
lavrenzo84

Zapomniales sie przelogowac na kamilxxxa09

ocenił(a) film na 7
Baginzys

hahaha ale wtopa kamilka... na koncie lavrenzo bronił zaciekle swego drugiego profilu pod moim postem, momentami prowadził nawet dialog wygłaszając komplementy w swoja strone i dziękując sobie za nie :D co za kompromitacja :D

Marq_94

Ale jaja.... :D no i w koncu nasz maly "hobbitowy klaun" wpadl na goracym uczynku :D

ocenił(a) film na 8
MrBaggins

Czy ja wiem czy to on. Kamil nie wkleja emotek.

MrBaggins

Zal mi ciebie. lavrenzo84 to nie moje konto.

kamilxxx09

Jestes w stanie to jakos udowodnic? Wyluzuj gosciu. Mamy prawo tak przypuszczac bo na pytanie zadane Tobie odpowiada lavrenzo... po drugie koles bardzo cie broni w wielu tematach gdzie nie dajesz rady. Wiec albo to twoje drugie konto albo oboje jetses fanatykami filmu... nad czym ubolewam bo lavrenzo w kilku tematach gadal z sensem i - w przeciwienstwie do ciebie - mialem o nim dobre zdanie.

MrBaggins

Spoko ja tez moge mysleć że ty i jukatos to jedna osoba, a jeśli nie to udowodnij to. A to że odpisał na zadane mi pytanie to jakies nieporozumienie. W ogóle nie wiem po co.

użytkownik usunięty
Marq_94

raz też już miałam taki przypadek gdzie obserwowałam jak jedna usera kłóciła sie namiętnie ze swoim alter dla pozorów, a potem była wielce zdziwiona że oba konta poleciały XD

Marq_94

Kompromitacja to twój za długi nos który powinieneś schowac i nie wtykać go w nie swoje sprawy.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

spokojnie spokojnie oni pewnie i tak sobie tylko żartują

ocenił(a) film na 9

I kolejny gosciu ktoremu nie podoba sie scena RAdagasta i orcow a przeciez to byla jedna z najlepszych i najbardziej emocjonujacych scen w filmie.Jak krasnolody uciekaly i Kili z luku pociagna jednego orca a puzniej wszystkie krasnoludy sie zucily na tego orca to az lezka w oku sie ukazala i usmiech na twarzy.Bardzo dobra scena.

użytkownik usunięty
lavrenzo84

prowokejszyn ? ;D

ocenił(a) film na 8

Wersja z napisami jest najlepsza, a dubbing oglądałem na pewnej stronie i stwierdzam, że to porażka. W Avengers, a nawet Harrym Potterze był on na o wiele lepszym poziomie, szkoda słów dla tej profanacji.

użytkownik usunięty
LordWieslaw55

no cóż pozostaje mi się tylko zgodzić z tym co piszesz.

ocenił(a) film na 8

Emko koniecznie musisz zobaczyć wersję z napisami! Tylko tam poczujesz dreszcze na plecach podczas pieśni krasnoludów;) Przecież wiesz, że głosu Thorina nie da się zdubbingować;)

ocenił(a) film na 8
Mims

Otóż to.. Otóż to.. :)

użytkownik usunięty
Mims

cze mimsiak :) tiaaa Armitage ma te głosisko, pozostaje mi jak na razie oglądanie tego typu filmików http://www.youtube.com/watch?v=NRUBe2RTq74

ale tak tak obiecuję, obejrzeć wersję z napisami :D

ocenił(a) film na 8

Czyż to nie jest wspaniała scena?!:)

użytkownik usunięty
Mims

bardziej mi się podobała scena jak Thorin zszedł z drzewa , ten jego wzro,k i ruszył na bladego orka :D

tak ta scena ma swój klimat :D

ocenił(a) film na 8

No Richard oprócz głosu potrafi także powalić spojrzeniem, to pewne!;P

użytkownik usunięty
Mims

z jakiegoś trajlera przypomniało mi się jak mówił do Gandalfa takim głębkim głosiskiem : Nie mówiłem nikomu, przysięgam ! - też dobra scena ;D

ocenił(a) film na 8

;)

użytkownik usunięty
Mims

:D

ocenił(a) film na 7
Mims

Wprost genialna. :)

użytkownik usunięty
systemofadown

ale efekty 3d - moim zdaniem takie o sobie, dziś obejrzałam Życie Pi i tam to dopiero są efekty, które wbijają w fotel.

użytkownik usunięty

i tak jak pdejrzewałam forum Armitage się rozrasta.

ocenił(a) film na 10

Dla mnie tam zajebisty film ^^ Wbił mnie w fotel.
Byłam na dubbingu i było spoko,ale jak w domu oglądnełam z napisami to bardziej mi się podobało,szczególnie misty mountains cold :D
Jak to inne koleżanki głos Thorina mnie oczarował :D
A jeśli chodzi o bożyszcza,to jak dla mnie Fili jest nim ♥

użytkownik usunięty
Fantasty

Oglądałam 2 razy, ale znów Misty mountain tak średnio mi się podobało

jedyny plus jak dla mnie, że poznałam Richarda Armitage.