.. I samotna Góra wbije nas wszystkich w fotel. Nawet Hejterów :) Tak, może i przekombinował z efektami - ale ork Bolg jest robiony starą metodą (kostium, makeup) więc MOŻE z CGI nie będzie przesady. No i oczywiście dalsza fabuła ma ogromny potencjał. Unexpected Journey to był dopiero wstęp..
Tak czy siak, mimo narzekań, wg mnie Hobbit jest najlepszym filmem fantasy od czasów tLotR.
Też popieram. Argumenty na nie są cienkie i nie mają wpływu na odbiór filmu. Ludziom się podoba i tyle. Hejterzy krytykuja według zasady " nie podoba mi się ponieważ wszystkim innym się podoba" ;-)
Tez uwazam ze Bolg w 2 i 3 czesci moze bezapelacyjnie zadzic !.O ile w 1 czesci Zadzil Gholum ;] tak w 2 i 3 bedzie to czas dla Bolga i Smauga !
Ty lepiej idź do szkoły, a nie filmy oglądasz... Może cie nauczą, że "rządził" pisze się przez RZ. A swoją drogą, nie pisze sie Gholum tylko Gollum -.-
Szczerze gdyby powstały 2 filmy a nie 3 to już Hobbit 1 odniósłby sukces. Nie ważne że film jest bdb ludzie się oburzają że jak to 3 części? Chcą naszej forsy. Ja bym to tak odbierał gdyby zrobiono 3 części Kac Wawy, a nie gdy mamy do czynienia z tak dobrymi filmami. Hobbit niczym, ale to NICZYM nie ustępuje Django który jest na 12. Oczywiście filmy QT mają tutaj swoją strefę ochroną i ludzie każdy jego film traktują jak odrębny gatunek filmowy. Specyfika specyfiką ale bez przesady.
obys mial racje. ma ktos moze informacje na ile pierwsza czesc byla wizja jacksona a na ile del toro? w sensie jackson przejal po nim rezyserowanie, byc moze nie mial czasu na dopracowanie pierwszej czesci i niewiele dodal od siebie. i czy z kolejnymi czesciami del toro bedzie mial cos do czynienia, czy tylko jackson?