PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425157
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

będzie kolejny oscar dla Jacksona?

ocenił(a) film na 10
DaMIaN_1988

Dla P.J nie ale dla Hobbita Oskar jest bardzo możliwy.

ocenił(a) film na 8
DaMIaN_1988

Przy tak mocnej konkurencji w tym roku, to wątpię. Ale w kwestiach technicznych pewnie powalczy z TDKR.

ocenił(a) film na 10
DaMIaN_1988

Spodziewał bym się bardziej Oscara dla Nolana. Akademia nie będzie już tak zachwycona Hobbitem jak WP, które było swego rodzaju narodzeniem nowej epok w filmach Fantasy. Peter będzie miał ciężko z powodu konkurencji i większymi wymaganiami z ich strony jak na zdobywce Oscara.

ocenił(a) film na 8
fanaticadas

Na hollywood nie ma co liczyć, bo z nimi przeróżnie bywa. W 2011 według mnie Oskary dostały filmy, które nie powinny ich dostać przynajmniej w większości, bo nie mają żadnego sukcesu jak w przypadku WP, czy może nawet Mrocznego Rycerza. Może te sukcesy są też medialne, na publiczne bynajmniej to nie wygląda. Według mnie Hobbit na pewno powinien dostać Oskara, ale to co teraz się dzieje to nasuwa mi jedną myśl, że tu jeszcze może wyjść coś innego iż wszyscy przypuszczamy. Przekręty hollywoodzkie bywały nie od dziś!

ocenił(a) film na 8
LordWieslaw55

Więc się lepiej tym nie zamartwiajmy, aż tak :)

DaMIaN_1988

Będzie na pewno

ocenił(a) film na 7
sentia

myślę, że Oscar w kateogrii rezyseria, scenariusz, nagrody techniczne i muzyka polecą do Nolana i The Dark Knight Rises

Indy_6

pierwszy kwietnia w końcu

ocenił(a) film na 8
Indy_6

A The Dark Knight coś zgarnął? Tak myślałem...