Jak wam się podobał film? Jak myślicie to dobrze, że P.Jackosn zZrobił z Hobbita 3 części? Co
lepsze Hobbit czy Władca Pierścieni?
Ten film zmienia historie kina. Zawsze bylo tak ze czesci 2,3... preqele seqele byly gorsze niz numer jeden. A tu Hobbit ciekawszy z lepsza akcja i postaciami niz Wladca pierscieni! Podchodzilem do filmu z niechecia, myslalem ze tu chodzi tylko o wyciagniecie zeby nie powiedziec wydojenie swietnych starego pomyslu i milosnikow wladcow pierscieni a tu mnie zaskoczyl Piotrek Jackson i wyrezyserowal prawdziwe dzielo, perelke ktora kazdemu polece. Jak dla mnie oskar i na dokladke zloty glob i fryderyk! Na taki film polska kinematografia poczeka ze stulecie :) Juz czekam kolejnej czesci Hobbita
Krótko:
1. Film genialny
2.Muzyka genialna
3. Dobrze że rozbił bo adaptacja będzie bliższa książce
4. Jak na razie można postawić znak równości pomiędzy Hobbitem i WP oba filmy genialne
I jak dla mnie bardzo dobrze zrobił, że podzielił na 3 cześci. W tej jednej było tyle rzeczy naraz, a to dopiero pierwsza. Zresztą nie powinni krytykować tego, że Jakcson tak zrobił jesli jeszcze nie zobaczyli jak to wyjdzie...
Dobrze dobrali aktora. Jego nieporadnosc smieszy ale nie wzbudza politowania ale pozytywne odczucia. Taki cieply misio. Czekalem kiedy zalozy pierscien do walki z tymi psami? pod koniec. A on ten mis pluszowy stanal uzbrojony tylko w "noz do listow" Tak sobie mysle ze skoro hobbita wzieli do drurzyny jako wlamywacza pewnie w 2 czesci uzyje pierscienia i zaskoczy wszystkich. Choc juz Gandalf chyba cos przeczuwa? Czy tylko mi tak sie zdawalo ze cos dojrzal w surducie Bilbo?