PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425099
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Jak wam się podobał film? Jak myślicie to dobrze, że P.Jackosn zZrobił z Hobbita 3 części? Co
lepsze Hobbit czy Władca Pierścieni?

loszka

Gdyby ktoś chciał oto link do forum dla fanów Tolkiena: www.tolkienowskie.phorum. pl Zapraszam

ocenił(a) film na 10
loszka

Ten film zmienia historie kina. Zawsze bylo tak ze czesci 2,3... preqele seqele byly gorsze niz numer jeden. A tu Hobbit ciekawszy z lepsza akcja i postaciami niz Wladca pierscieni! Podchodzilem do filmu z niechecia, myslalem ze tu chodzi tylko o wyciagniecie zeby nie powiedziec wydojenie swietnych starego pomyslu i milosnikow wladcow pierscieni a tu mnie zaskoczyl Piotrek Jackson i wyrezyserowal prawdziwe dzielo, perelke ktora kazdemu polece. Jak dla mnie oskar i na dokladke zloty glob i fryderyk! Na taki film polska kinematografia poczeka ze stulecie :) Juz czekam kolejnej czesci Hobbita

pisul

2 część będzie dopiero pod koniec 2013, a trzecia w wakacje 2014... trzeba bd czekać...

ocenił(a) film na 9
loszka

Krótko:
1. Film genialny
2.Muzyka genialna
3. Dobrze że rozbił bo adaptacja będzie bliższa książce
4. Jak na razie można postawić znak równości pomiędzy Hobbitem i WP oba filmy genialne

piotrek_skr

I jak dla mnie bardzo dobrze zrobił, że podzielił na 3 cześci. W tej jednej było tyle rzeczy naraz, a to dopiero pierwsza. Zresztą nie powinni krytykować tego, że Jakcson tak zrobił jesli jeszcze nie zobaczyli jak to wyjdzie...

ocenił(a) film na 10
loszka

kiedy wychodzi na dvd i blue-ray? ponoc w marcu, to prawda?

Anjunadave

Chyba tak

loszka

I Hobbit był o wiele zabawniejszy niż Władca Pierścieni. Prawie cały czas się śmiałam z Bilba

ocenił(a) film na 10
loszka

Dobrze dobrali aktora. Jego nieporadnosc smieszy ale nie wzbudza politowania ale pozytywne odczucia. Taki cieply misio. Czekalem kiedy zalozy pierscien do walki z tymi psami? pod koniec. A on ten mis pluszowy stanal uzbrojony tylko w "noz do listow" Tak sobie mysle ze skoro hobbita wzieli do drurzyny jako wlamywacza pewnie w 2 czesci uzyje pierscienia i zaskoczy wszystkich. Choc juz Gandalf chyba cos przeczuwa? Czy tylko mi tak sie zdawalo ze cos dojrzal w surducie Bilbo?

pisul

Gandalf przeczuwa co ma Bilbo to jest wyjaśnione potem w Władcy