W tej chwili Hobbit ma prawie 921 mln a czeka go jeszcze premiera w Chinach.
mi się wydaje że raczej zarobi ponad miliard napewno... bo dużo osób chodzi do kina na hobbita chociażby z ciekawości . :) :)
Powinni się spłacić. Zastanawia mnie bardziej, czy coś będą Chińczycy cenzurować.
Właśnie przekroczył granicę 300 milionów $ w USA, czyli minimum osiągnięte. Za 3 dni wchodzi do kin w Chinach i powinien przekroczyć 1 miliard na świecie. Czyli też minimum będzie osiągnięte. Biorąc pod uwagę nagonkę niektórych krytyków, ogólnie radzi sobie bardzo dobrze. Jeśli ludzie nadal będą kierowali się swoim gustem a nie gustem krytyków, którzy często nie mają pojęcia o Tolkienie, to następne części powinny radzić sobie jeszcze lepiej.
wielu krytyków ma pojęcie o dziełach Tolkiena ale mniejsza z tym film jest filmem a książka książką . Najlepsze ekranizacje /adaptacje w historii kina to te które były raczej mało zgodne z powieściowym oryginałem -Czas Apokalipsy ,Lot nad kukułczym Gniazdem ,Barry Lyndon ,Nocny Kowboj ,Mechaniczna Pomarańcza . Hobbit Jacksona nawet koło nich nie stoi a Władca tak .
Myślę, że nie o to chodziło amavelce, że krytycy nie znają na pamięć Tolkiena, tylko często w ich recenzjach wychodzi ignorancja, bo widać, że oczekiwali filmu w klimacie WP i z fabułą tak złożoną jak WP. Każdy kto czytał te dwie książki wie, że to było niemożliwe do osiągnięcia.
Używając terminologii bokserskiej, Hobbit to waga lekka, a WP to waga ciężka. Oba filmy są świetne w swojej kategorii. Ale jak wrzucimy Hobbita do wagi ciężkiej, to nie ma szans. Co nie oznacza, że jest słaby w swojej klasie.
Niestety zbyt wielu krytyków i ludzi wrzuciło Hobbita i WP do jednej kategorii.
smierdzisz mi marketingiem szeptanym. nie wierze ze ktos jest w stanie siedziec na filmwebie i pisac tyle dennych komentarzy.
istnieje i taka mozliwość, ale jakby mi nikt za to nie placil to bez względu na to jak bardzo podobał mi sie jakiś film nie siedziałbym przez 3 miesiące i nie komentowal wszystkiego co się na jego temat pokazuje. ŻENUA
Jak się nie podoba to ma prawo skrytykować. Prawie każdy(oprócz twoch alterkont) ma ciebie dość.
Jestem oświeconym ateistą i nie wierze w gusła, tym bardziej nie modlę się do wyimaginowanych postaci, choć szanuję twój kult żydka z krzyża.
Ma 959,5 mln. Myślę, że jeszcze do 1 mld dojdzie. http://www.boxoffice.com/statistics/movies/the-hobbit-an-unexpected-journey-2012 ?q=hobbit