1. Bitwa Pięciu Armii (to w części II).
2. Smaug vs. ludzie z Esgaroth.
3. Bilbo w jaskini Golluma.
4. Retrospekcja z Dali.
5. Obrady Białej Rady pod przywództwem Sarumana.
6. Bilbo i krasnoludy vs. pająki w Mrocznej Puszczy.
7. Rozmowa Bilba za Smaugiem w Samotnej Górze.
8. Walka z wargami i goblinami na polanie; odsiecz Orłów (gniazda również pożądane :)
9. Gandalf i reszta w siedzibie Wielkiego Goblina.
10. Trzy trolle.
Rozmowa Bilba za Smaugiem w Samotnej Górze.
Smaug ma być ponoć wykonany wyjątkowo i oryginalnie - del Torro jest dumny z koncepcji jego wyglądu, a jeszcze nie jest ostateczna ;)
skąd wieści że w II części będzie bitwa pięciu armii? Ja słyszałem że druga część ma traktować osobno o historii wypędzenia Saurona z twierdzy dol Guldur, czyli teoretycznie akcja będzie się dziać mniej więcej wtedy, kiedy Gandalf znika w książce "Hobbit". Chronologicznie można by wykonać taki manewr, ale wtedy 1 część nie miałaby zakończenia :)
Ja najbardziej chce zobaczyć:
-Beorna
- Bitwę Pięciu Armii
- Trzy trolle
- Uwięzienie przez elfy i walka z pająkami w mrocznej puszczy
1.Mroczna puszcza
2.Ucieczka z siedziby goblinów
3.Zamek elfów i ucieczka z niego w beczkach
4.Riwendeil
5.Osada na jeziorze
Kurcze tak naprawde to wszystkiego!
Jest to jak narazie najbardziej oczekiwany przezemnie film!,tuż za nim plasuje sie "podróż wędrowca do świtu"
Do Kazioo: Kiedy ekipa przystępowała do pisania scenariusza, to Del Toro zaznaczył, że planuje "zamknąć" pierwszą część śmiercią Smauga. Infiltracja Dol Guldur i obrady Białej Rady będą się działy jednocześnie z osią fabularną książki. Zatem przez obie części.
moim zdaniem pierwsza część powinna kończyć się po ucieczce z mrocznej puszczy, po śmierci Smauga historia w książce szybko się potoczyła i nie wiele się działo, a wolałbym żeby nie dodawali sztucznie nowych wątków kosztem tych istotnuch w książce, tak jak o zrobili we Władcy pierścieni - usunięty motyw Toma Bombadila
Ale pewnie sam rozumiesz, że poziom poziomem, ale to musi się jednak sprzedać. A powiedzmy sobie szczerze - skoro Bitwa Pięciu Armii zostaje na część drugą, to Smaug musi się znaleźć w pierwszej. Ciężko byłoby pociągnąć sceny akcji tylko na Goblinach i Mrocznej Puszczy...
- spotkanie z Gollumem
- Bitwa 5 Armii
- Beorna w bitwie
- rozmowa Bilba z Smaugiem