Trochę nie rozumiem tego. O czym będą opowiadać poszczególne filmy?
Myślałem na początku, że książkę "Hobbit" dzielą na 2 części, ale teraz doszła kolejna i już
się trochę pogubiłem :)
"Cała trylogia bazować będzie nie tylko na powieściowym "Hobbicie", ale również na dodatkach z "Władcy Pierścieni", "Silmarillionie" i notatkach opublikowanych po śmierci Tolkiena przez jego syna."
Dzięki za szybką odpowiedź. Czyli rozumiem, że pierwsza część to będzie tylko książka: Hobbit
Nie, w pierwszej części nie zobaczymy jeszcze Smauga, dopiero w drugiej. Chociaż teraz nie wiem jak chcą to zrobić, czy rozbiją drugą część na dwa filmy, czy trzecia część to będą wydarzenia po Hobicie, nie wiadomo. A wątki z notatek Tolkiena itp. będą prawdopodobnie wplecione w te filmy.
Dwójka ma być przeniesiona jako zakończenie trylogii, a "nowa trójka" będzie drugą częścią.
W każdym z trzech filmów wątki z książki Hobbit będą się przeplatały z wątkami z innych książek. Mam nadzieję, że to wystarczające wytłumaczenie co będzie w trzech filmach.
ponoć planowane jest ukazanie zebrań Białej Rady jak i ,,wygnanie'' przez nią Saurona z Dol Guldur. :D
Ja liczę na to, że w trzeciej części pojawi się wątek pościgu Aragorna za Gollumem i do obsady trafi Viggo Mortensen :)
To nie jest spam, idioto. To jest link do artykułu jak najbardziej na temat. A ja, choć nie zgadzam się z opinią w nim przedstawioną, to ją szanuję. Naucz się szanować innych, to bardzo w życiu przydatne. A jeżeli odpiszesz coś w swoim płaczliwym stylu, żeby szanować też ciebie, to odpowiem od razu - na razie nie dałeś ku temu żadnego powodu.
Założyłem temat, w którym wrzuciłem link do artykułu. Wrzuciłem też link tutaj.
Poczytaj może więcej o spamie, albo przestań mżawkę nazywać ulewą.
I co z tego? Mam prawo wrzucić linka w każdym temacie, który choć trochę pokrywa się z tym, o czym tam napisałem.