Czy wszystkie newsy związane z filmem, legendami i opracowaniami graficznymi będą jak zwykle w czasopiśmie Lord of the Rings" ?
jak dotąd posiłkowałam się jeszcze magazynem Fantasy wydawanym kiedyś przez Click ale już go nie wydają i na tema pozostały zagraniczne gazety, polskich już chyba brak.
Pytam bo LOTR-a już nie wydają i chyba zrobią reedycje albo będzie właśnie "Hobbit".
Bo na przykład stargate jest wydawany nadal chociaż od zakończenia serialu minęły lata.
Chyba że czegoś nie wiem ?
Empire jest ale tam jest ogólnikowo wszystko, Fantasy&Horror czy coś w tym stylu tez nie wiele możne się dowiedzieć i jest kłopot z zakupem(zdobyciem) tego magazynu.
jak chodzi Ci o takie czasopismo, ktore bylo o lotrze, a dokladnie o strategicznej figurkowej grze bitewnej na bazie lotra z dolaczanymi plastikowymi i metalowymi figurkami oraz farbami do ich malowania to z tego co wiem do hobbita takiego czasopisma nie bedzie. natomiast o innych czasopismach nic nie wiem
Nie, było takie czasopismo, miesięcznik: Lor of the Rings gdzie było wszystko o Władcy Pierścieni, o aktorach grających dane role i o postaciach z tolkienowskiego świata Władcy Pierścieni. O fanach, stronach www dotyczących LOTR-a, klubach i sklepach tematycznych ( W Polsce takiego nie ma). O grafice komputerowej powiązanej z tematyką Elfów, Lorda.. itp
Jeden z numerów poświęcony był elfom i ich pochodzeniu, istnieniu w starych legendach i powieściach ludowych. Był tam fragment wyjaśniajacy że Tolkien postać Galadrieli oparł na podstawie postaci celtyckej bogini Danu plemienia Tuatha Dé Danann , która raczej nie przypomina C.B, widziałam jej wizerunki w paryskim muzeum Luvr, raczej była to szczupła, wysoka,młodo wyglądająca dziewczyna od której biła aura siły, doświadczenia i potężnej mocy.
Była też jej wzmianka o jej przeciwniczce, tak jakby rywalce. Była też taka postać w świecie Tolkiena ale nie pamiętam jej imienia. Mogła żyć jakiś czas w Rivendell.
Masz racje co do cate blanchet, pełne poparcie od F.R.O.
zauważyliśmy poza tym że twój temat został zablokowany, czyżby trochę krytyki zabolało jakąś ciepłą kluche z tego forum, zabrakło argumentów więc zgłosili, oj nieładnie z ich strony.
Kolejne Trollowe konto "30 stycznia ze zablokowanymi danymi i zero ocen"///
Wybornie.,
"A jak się okaże że temat zostanie zablokowany albo cały post to zaspamujemy to forum tak że jeszcze czegoś takiego nie widziałeś ciepła klucho."
Zapraszam więc, im szybciej Cię zablokują tym lepiej. Niektórzy powinni nie mieć dostępu do sieci...
Pozdrawiam i żegnam.
Hehe kto powiedział, że lecę z tym do moderacji? Nie zgłaszam tematów nie pasujących.
Tych co klną i obrażają to i owszem ;)